Året der gik: Vores interviews fra 2021

Foto: Jung // Petra Kleis (Pressebillede)

Mangler du lidt hyggelig læsning inden hverdagen kalder? Så har vi 14 ret gode bud lige her. Kom helt ind under huden på blandt andre FABER, Alfie Templeman, girl in red, Angående Mig og Jung.

Februar

Q&A med Baby FuzZ om hans nye album og tidligere samarbejde med Avicii.

Når man har skrevet sange med Madonna, Max Martin og Lana Del Rey kunne man forestille sig, at der er ikke er noget nyt og spændende man kan udrette i musikbranchen. Sådan er det ikke for Baby FuzZ der har endnu mere på hjerte og masser af kreativ drivkraft i sig. Albummet, der landende i fredags, hedder Welcome to the Future (Season 1), og en af sangene derfra hedder “Before Our Time”. Til den hører en vildt fed og skør video, som du kan se her. Vi tog fat i Baby FuzZ for at spørge ham om hans nye album virke i musikbranchen.

Læs interviewet her

FABER om at producere sin egen musik: »Det er skide irriterende, når folk bliver overraskede over, at jeg kan lave lyde«

Bag det spirende talent ​FABER​ finder man Viola Faber – en 23-årig kvinde med ben i næsen. En kvinde, som ved nøjagtig, hvor skabet skal stå. Ja, der er bestemt ikke nogen, der skal fortælle Viola, hvordan hendes musik skal lyde. Denne standhaftighed er også noget, som skinner igennem på den smagsprøve, vi allerede har fået på debutalbummet Portrætter, d​er rammer gaden i efteråret.

Læs interviewet her.

Marts

Asbjørn Hvelplund fra Verdens Sidste Idé er træt af at kigge ind ad. Derfor er den nye EP en beskrivelse af verden – og verden er uhyggelig

»Det er lidt som om, at jeg er blevet helt vildt træt af følelser og det nære. Musikinterviews skal altid handle om følelser og sådan noget. Det var som om, jeg nærmest udviklede allergi mod det vi egentlig gik og lavede, så det blev ambitionen at prøve at skrive noget, der var inspireret af verden«
Det var den tilgang, der endte ud i at blive Verdens Sidste Idés nye EP, Jordiske Chancer. At lade være med at se for meget indad og prøve at lade sig inspirere af verden. Men for et band der lever af netop det nære og det følsomme, var det et sats pludselig at vende snuden udad, og lukke resten af verden ind i deres musikalske univers.

Læs interviewet her.

KAMARA vil, med sin spritnye EP, vise hele verden, at hun kan lave musik, man både kan grine og græde til.

Fato Kamara er bedre kendt under sit kunstnernavn KAMARA. Hun er en ung kvinde på 23 år fra Bergen i Norge, som sprudler af livsglæde og ikke mindst musikalitet. I vores tidligere interview med KAMARA fortalte hun os, at hun bliver inspireret af artister som blandt andre HAIM og The 1975, og at hun tager sit job i musikbranchen enormt seriøst og ikke er bange for at have store drømme, i forhold til hvilke scener, hun gerne vil indtage, og hvilke mål sætter sig. Siden sidste snak med KAMARA, er Corona-pandemien ikke just blevet bedre. Koncerter er stadig aflyst og artister må finde nye måder at interagere med fans. Dette gælder også KAMARA, som er aktiv på sin Instagram, hvor hun både deler glimt af sin hverdag, klip og billeder fra sin tid i studiet og en masse andet indhold, som kun kan bringe et smil på læben hos følgerne.
KAMARA er en artist med fart på, og vi er ikke i tvivl at hun har en kæmpe fremtid i vente på musikscener verden over. I midten af måneden udgav hun sin debut-EP The Long Way Home, og igen beviser hun, hvor dygtig en artist hun er. 

Læs interviewet her

April

Om forholdet mellem artisten og mennesket, praytell.

Jeg ved egentlig ikke helt hvem eller hvad, jeg havde forventet at møde den 19. marts, da praytell. og jeg selv var blevet sat op til et portrætinterview. Jeg havde selvfølgelig heller ikke skullet tænke over hverken hans personlighed eller udseende, før jeg, sammen med fotograf, Jonas Villadsen, stod på Refshaleøen og kiggede efter… hvad fanden vi nu kiggede efter. En kanin med coke i pelsen, som hoppede rundt på bygningerne måske? Det giver selvfølgelig ikke nogen mening, når jeg nu tænker aktivt over det. Min pointe er såmænd også bare, at da mit eneste egentlige kendskab til praytell. var hans kaotiske mani af en debut-EP, LoL, we’re all gonna die :)), blev jeg en anelse overrasket, da et roligt individ dukkede op på refshaleøen klokken 14 og hilste høfligt på os.

Læs interviewet her.

Maj

Alfie Templeman – Den velovervejede, unge multiinstrumentalist med fødderne plantet solidt i jorden.

Alfie Templeman har for kort tid siden udgivet sit mini-album Forever Isn’t Long Enough som vi stadig har det helt vildt over her på redaktionen – så vildt, at vores anmelder gav det 5 stjerner, hvilket du kan læse her. Templeman har allerede en hel del udgivelser bag sig, og det har selvfølgelig gjort, at verden har fået øje på den unge multiinstrumentalist. Derfor startede jeg mit interview ud med at spørge Alfie Templeman om, hvad han havde glædet sig til i forbindelse med mini-albummets udgivelse.

Jeg ser mest frem til at få sangene ud i verden. Jeg har haft de her sange klar siden starten af 2020, så jeg ved hvordan de føles og lyder. Det har været hårdt ikke at kunne få dem ud til folk, jeg er mega glad for at folk kan komme til at lytte til det, og jeg håber selvfølgelig de kan li’ det.

Læs interviewet her.

girl in reds udvikling fra at få sin første guitar af sin bedstefar til selvproducerende indie-stjerneskud.

På en smuk og solrig dag “mødes” jeg med Marie Ulven. Solstrålerne rammer min hud, og jeg hører fuglene kvidre fra hendes mikrofon, da jeg kommer ind i vores samtalerum på Zoom. Vi sidder i to forskellige lande, og kan af gode grunde ikke mødes til en sludder, men hyggeligt blev det alligevel. girl in red har kurs mod stjernerne, og det kommer til udtryk både i kraft af hendes verdensomspændende fanskare samt hendes nye status som Spotify Radar artist.

Læs interviewet her

Da Sarah Klang var lille lagde en heks fra Göteborg hendes stjernekort. Om det er derfor hendes nye album er opkaldt efter et stjernebillede står stadig uklart.

På en klassisk dansk gråvejrsdag i februar, har jeg en aftale med svenske Sarah Klang. Vi skal snakke sammen over Zoom, men ingen af os er særligt snilde hvad angår teknologi, så vi ender med at give op, og ringer sammen på vores mobiler over Facetime i stedet for. Jeg fornemmer at det passer Sarah ganske glimrende at snakke sammen i mere uformelle rammer, idet hun går rundt i et solbeskinnet Göteborg og drikker kaffe to-go. Hun fortæller at hun har haft svært ved at huske aftaler på det sidste, fordi hendes verden (som så mange andres) har virket sløv, sløret og slowmotion-agtig, som følge af lockdown. Efter vi har grint lidt sammen over den genkendelige lockdown-forvirring, begynder vi at tale om Klangs kommende album Virgo.

Læs interviewet her.

September

»USSEL er et postapokalyptisk regnskabskontor«

En overskyet og grå mandag stod jeg og ventede ude foran en restaurant på Vesterbro. Jeg havde aftalt at mødes med Emil Mercedes Baadsgaard, så vi kunne tale om alter-egoet USSEL. Det eneste problem var, at restauranten havde lukket om mandagen, så efter et hasteopkald, bevægede vi os over mod nabocaféen. Her fandt vi et lille udendørs cafébord lidt væk fra alle andre og småsnakkede om, hvordan det bare var typisk mandag, at stedet var lukket og at vejret var gråt. Jeg havde lagt mærke til, at Emil i tidligere udtalelser skabte et klart skel mellem sig selv og USSEL, så jeg begyndte samtalen ved at spørge ind til personen bag USSEL.

Læs interviewet her.

»Jeg analyserer virkelig den verbale tosomhed. Det umiddelbare. Det at samtale«

Coronanedlukningen er ved at være forbi, da jeg mødes med kvinden bag Angående Mig, Laura Lilholt, på Vesterbro i København. Det er ikke mere end par uger siden, at hun, få meter herfra, blæste mig og resten af Store Vega bagover foran et propfyldt sidende publikum, til VEGAs Udvalgte 2021. Desværre har nedlukningen sat lidt af en stopper for, at Laura Lilholt for alvor har kunne mærke den opbakning, hendes musik får rundt omkring i landet. Men når man snakker med hende, får man følelsen af, at det i virkeligheden passer hende meget godt.

Læs interviewet her.

Oktober

»I studiet kunne vi tage styringen tilbage, for i det rum var der ingen pandemi«

Selvom den pandemiske nedlukning af samfundet omsider hører fortiden til, mødes jeg alligevel digitalt med den danske duo Jærv via en Zoom-forbindelse til en snak om kreativ fordybelse og processen bag deres nye dobbeltalbum Skud. Årsagen til det virtuelle format er egentlig ganske lavpraktisk, da det på den måde passer bedst ind i medlemmernes travle kalender, men det illustrerer samtidig ret fint de omstændigheder, som Jærv har skabt dobbeltalbummet under. Sangene på albummet er nemlig alle skrevet under den verdensomspændende pandemi, og udgivelsen er dermed samtidig et symbol på duoens vej gennem coronakrisen.

Læs interviewet her.

November

»Uden det skal lyde for corny, men altså vores tre liv er jo hele tiden den røde tråd«.

En grå mandag, hvor regnbygerne jævnligt tittede frem, dukkede jeg op i et industrikvarter på Amager, hvor en sweaterklædt Jonas Jung (forsanger) kom gående med en papirpose fyldt med bandets frokost. Efter en kort introduktion blev jeg ført op i en gammeldags fabrikselevator, med pamfletter, klistermærker og graffiti på elevatorens to vægge. Alt var fuldkommen, som jeg forestillede mig, da jeg fik at vide, vi skulle mødes i “Jungs øvelokale”. Da trioen, bestående af Jonas Jung, Michael Hovmand og Sigurd Boesen, havde samlet sig i nogle sofaer på gangen og dykket ned i mad-posens indhold (efter de pænt havde spurgt, om jeg ville have en bid med), faldt vi lidt i snak om, hvordan det hele gik, hvortil Jonas fortalte om weekenden efter udgivelsen af bandets andet album Forfra Forbundet:

Læs interviewet her.

»Det er surrealistisk at tænke på, at nogen på den anden side af jorden kan lide mine sange«.

Det er en grå efterårs formiddag, da Hanne Mjøen og jeg har aftalt at tage en snak om hendes nye EP Emotional Fever over telefonen. Jeg får fat i Hanne en halv times tid før, hun er på vej videre mod studiet. Der er ingen tvivl om, at den fremadstormende artist har et tætpakket og travlt program, og da vores interview skal foregå over telefoniske omstændigheder, spørger jeg ind til, hvor hun befinder sig lige nu. Den norske artist er i Stockholm på en skriverejse, hvilket virkelig understreger det tempo, som hendes kreative flow forløber sig i nu. På det her tidspunkt i starten af oktober er det nemlig blot få uger siden, at Hanne Mjøen har smidt sin debut på gaden, og allerede er der nyt materiale på tapetet til hendes næste EP.

Læs interviewet her.

December

»Vi bruger alle fire det her band til at udtrykke vores følelser «.

På dette års by:Larm Festival oplevede jeg det unge indierockband Veps for første gang, og deres koncert endte med at blive lidt af en gamechanger for mig. På et splitsekund glemte jeg nemlig fuldstændig, at min tilstedeværelse i Norges hovedstad var arbejdsrelateret, og at jeg befandt mig på spillestedet John Dee som en redaktionspraktikant i færd med at dække en branchefestival. Fanskab har altså ingen alder, og jeg er den dag i dag ikke et sekund i tvivl om, at jeg i netop det øjeblik blev transformeret til en vaskeægte Veps-fan.

Læs interviewet her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com