Foto: Pom Poko//Kristin Slotterøy

I denne uge kan du med fordel ignorere dit Netflixbehov og høre musik i stedet for; der er masser af koncerter at vælge imellem. 

Torsdag den 19. oktober

Pom Poko – Ideal Bar

Ragnhild Fangel, Martin Miguel Tonne og Jonas Krøvel laver ret underlig musik. Heldigvis er det bestemt den gode form for underlig. Under navnet Pom Poko specialiserer de fire nordmænd sig i såkaldt art-pop, og som vi tidligere har været inde på, er det ikke helt nemt at definere, hvad denne genre faktisk indebærer. Pom Pokos musik er både nem at følge og umulig at overskue, rusten og dysfunktionel, ørehængende og uimodståelig. Sørg for at fange dem på Ideal Bar på torsdag. Dørene åbner klokken 19.00, koncerten starter 20.00.

Vi lavede som optakt til deres Roskilde-koncert et interview med Pom Poko, som vi mødte på The Great Escape Festival i England. Det finder du lige her.

Fugleflugten EP-release – Søhesten

Det kan være svært at få nok af Fugleflugten. Derfor er det nemt at glæde sig over, at det københavnske band, der består af Rasmus Yde, Frederik Henriksen, Mathias Rosenkilde og Laurits Pilegaard, snart er aktuelle med deres anden EP Bølgevækker.
I 2016 var de Ugens Upcoming, tidligere på måneden blæste de os bagover med en live-session på Café Halvvejen, og det bliver helt sikkert en fest på torsdag, hvor det dansksprogede rockband med den helt unikke lyd inviterer til EP-release – det starter klokken 19.00.

Læs også  Courtney Barnett annoncerer nyt album

Fredag den 20. oktober

Todd Terje – Store VEGA

Den norske sangskriver, producer og DJ Todd Terje har indtil videre i den grad gjort sig bemærket på den internationale musikscene. I 2012 tildelte magasinet Rolling Stone ham plads nr. 17 på listen over “The 25 DJs That Rule the Earth”, i 2013 indspillede han et mix for BBC Radio 1, og i 2014 albumdebuterede han fornemt med It’s Album Time. Der er god grund til at tro, at denne mand er et live-lyt værd, så fang ham i Store VEGA på fredag. Dørene åbner klokken 20.00, koncerten starter 21.00.

The Rumour Said Fire + support: Anders Boserup – Voxhall

Vi har tidligere sagt det, og nu siger vi det igen: danske The Rumour Said Fire laver musik, vi kan lide.
Bandet, der består af Jesper Lidang, Christian Rindorf, Kasper Nissen og Søren Lilholt, blev dannet i 2008, vandt P3 Guld Prisen i kategorien P3 Talentet i 2009, og har siden udgivet både EP’er og albums – senest Crush, der udkom tidligere i år. Genren kan bedst beskrives som en blanding af folk, rock og indie, og gruppens musik drives af en solidt sammentømret instrumentalgruppe og af Lidangs ret forrygende stemme. Hvis du på fredag befinder dig i Aarhus, så gør dig selv en tjeneste og tag forbi Voxhall, hvor The Rumour Said Fire går på klokken 21.00. Dørene åbner klokken 20.00.

Læs også  FORPREMIERE: Velovervejet dansksproget poesi på ny single fra Bæst

Lørdag den 21. oktober

The Rumour Said Fire + support: Anders Boserup – Lille VEGA

Hvis du derimod befinder dig i København i weekenden, kan The Rumour Said Fire heldigvis også fanges i Lille VEGA på lørdag. Dørene åbner klokken 20.00, rygtet siger musik 21.00.

Vakle + Jung + Veneda Terry – Rust

Den unge sanger, sangskriver og producer Pia Christensen kendes bedre under navnet Vakle, og i denne uge er hun med god grund vores Ugens Upcoming. Hendes musik trækker på både elektro-, soul-, og r’n’b-traditionen, og en gennemgående selvsikkerhed driver hendes lyd. Nok er musikken ofte simpelt skruet sammen, men det gør den bestemt ikke mindre interessant. Lørdag aften er hun i godt selskab med Jung og Veneda Terry, og de tre artister skal nok få skabt god stemning på Rust. Koncerterne starter klokken 20.30.

Læs også  Funklende nyt singleudspil fra Vera: Lyt til "Diamonds"

Søndag den 22. oktober

HUN SOLO – Train

HUN SOLO tilbyder koncertoplevelser, hvor fem artister spiller hver deres solo-koncert, og konceptet er affødt af ønsket om at sætte mere fokus på de mange kvindelige kunstnere, der findes inden for musikverdenen. Befinder du dig i Aarhus på søndag, kan du klokken 20.00 få fornøjelsen af at live-opleve Sys Bjerre, Mendoza, Cajsa Siik, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi.

Mandag den 23. oktober

Saint Etienne + support: DJ Søren Christensen – Pumpehuset

Saint Etienne blev dannet af barndomsvennerne Bob Stanley og Pete Wiggs i 1988, og siden er der sket meget for det engelske indie/elektro-band; i 1991 trådte sanger og sangskriver Sarah Cracknell til, og siden er det blevet til i alt ni studiealbums, senest Home Counties, der udkom i sommers.
De tre medlemmer klæder hinanden virkelig godt, det instrumentale er ofte afdæmpet og underspillet, og Cracknells stemme er dét kirsebær, du gerne vil have oven på. Hvis du ikke bliver musikmættet i weekenden (og det gør du jo ikke), så tag forbi Pumpehuset mandag aften. Dørene åbner klokken 20.00 og Saint Etienne går på klokken 21.00.