fbpx

Melodisk og energisk single teaser længeventet debutalbum fra Squid

Foto: Holly Whitaker

Et endeløst groove sætter rammen for den spændende første single “Narrator” fra Squids kommende album Bright Green Field.

Det havde været fantastisk at opleve Squid på Roskilde festival 2020, men sådan gik det som bekendt ikke. Post-punk bandet fra Brighton har en eksperimenterende lyd, og særligt på “Narrator” er der elementer fra kraut-rock i trommernes uendelige beat. Der er en antydning af humor i deres brug af guitar og synthesizer, men alvoren er til at tage og føle på i de dystopiske nedbrud, der domineres af dissonans og skrig. Sangens eksplosive udbrud og kaotiske dele bryder den hypnotiske effekt fra det evige trommebeat. Sangens intense og støjende klimaks mod sangens slutning er forløsende og dyster.

Læs også  tigerstate er tilbage med tjekket single

Som tidligere nævnt, er “Narrator” første single fra det kommende album Bright Green Field. Det er ikke unormalt for andre bands, at inkludere tidligere succesfulde singler på ens efterfølgende debut-album, men sådan arbejder britiske Squid ikke:

Den blev nødt til at kunne tale for sig selv som en enhed. For at gøre det (…) kunne vi ikke inkludere vores tidligere sange. De har haft deres liv, og vi er kommet videre. Vi havde i hvert fald ikke problemer med at komme på ny idéer. Hvis vi inkluderede gamle ting, ville vi efterlade de nye ting, og vi har altid foretrukket at gå med det nye.

Hvis du har lyst at lære Squid lidt bedre at kende, kan du med fordel læse vores interview med dem, fra da de spillede på by:larm festival i 2020.

Squids debutalbum Bright Green Field udkommer den 8. maj 2021.

Læs også  Faunea udgiver fantastisk og følsom single


Se videoen til “Narrator” her.
Lyt til “Narrator” på Spotify her.

Tags:
Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com