fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 42

Foto: Foals // Alex Knowles

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til velproduceret popmusik lige efter bogen eller melodisk rock vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger. 

Favor – 404, Friends and Lovers

Favor er nu klar med EP’en 404, Friends and Lovers, der blandt andet rummer nummeret “Chemistry”, som bliver sunget sammen med den ene halvdel af Shy shy shy, nemlig Astrid Cordes – som du kan læse mere om her. Favor har fortalt lidt om sine tanker bag 404, Friends and Lovers:

– Da vi afsluttede de sidste koncerter i forbindelse med den første EP, følte jeg et kæmpe tomrum. Jeg havde været så meget sammen med mennesker og pludselig fra den ene dag til den anden stoppede den sociale del af musiklivet, og jeg skulle finde tilbage i sangskrivningen og den viste sig at være ret ensom. I det tomrum kan det være nærliggende at søge imod telefonen eller sin computer, og jeg fandt en undren i det rum, og tænkte meget over; hvem er de mennesker herinde egentlig, og hvordan lever de deres liv? Alle sangene på EP’en kom til at handle om de her spørgsmål.

Foals – Everything Not Saved Will Be Lost pt. 2

Tidligere på året udgav Foals første halvdel af dobbeltalbummet Everything Not Saved Will Be Lost, og nu er de klar med del to. Et album vi uden tvivl har set meget frem til, og som skinner igennem som gruppens måske mest hårdtslående og rockede udspil til dato. Kvintetten har tidligere udtalt, at de ikke »gider at være et af de bands, hvor folk på forhånd ved, hvordan det næste album kommer til at lyde, før du har udgivet det,« og det må man sige, at de har lykkes med. Dermed ikke sagt at man er i tvivl om, at der er tale om Foals, når albummet spiller over højtalerne. For med Yannis Philippakis’ karakteristiske vokal, er man bestemt ikke i tvivl. Især numre som “The Runner” og “Like Lightning” stikker ud – men albummet som helhed er klart anbefalelsesværdigt.

Læs også  IAMJJ: Tre numre jeg hører på repeat

Highasakite – The Bare Romantic pt. 1

Norske Highasakite er klar med minialbummet The Bare Romantic pt. 1, som er første del af en større udgivelse, der rammer gaden i det nye år. Gruppen har tidligere beskrevet deres musik som »Kærlighed, kærlighed og kærlighed,« og vi kan kun være enige. Vi er ret glade for det indiepoppede univers, som blandt andet udfoldes gennem den storslåede lyd og Ingrid Håviks lækre vokal – så har du endnu ikke kendskab til gruppen, bør du uden tvivl gå på opdagelse i deres nye, fire numre lange minialbum.

Masasolo – Bridges

Et nyt album fra Masasolo er noget, vi har ventet længe på. Da artisten tidligere på året endelig brød tavsheden med den velproducerede musikvideoen til nummeret “Just as Real” fra pladen At Sixes and Sevens (2017), kunne vi ikke få armene ned. Siden har han blandt andet givet os det dansable track “My Head Is A Radio”, hvilket kun gjorde abstinenserne endnu mere uudholdelige. Endelig er Bridges landet og endnu engang demonstrerer Masasolo sit kæmpetalent for at lave originale produktioner, der får dig til at hige efter mere.

Læs også  Til fans af shame: Tre bud på dit nye musikalske crush

Pil – Når Du Går Herfra

Vi har længe været begejstret for den talentfulde Pil og hendes forførende tekstunivers. Siden sangerinden i 2018 kastede sig ud i sit første dansksprogede track, har hun slået benene væk under os med sine velskrevne sangtekster og ørehængende popmelodier. Blandt andet på det catchy nummer “Dø af Kærlighed”, som har kørt på repeat hos undertegnede lige siden udgivelsen – og det spritnye nummer “Når Du Går Herfra (Nattely)”, som i øvrigt også har lagt navn til EP’ens titel. Vi glæder os til at høre endnu mere fra Pil i fremtiden.

Gå heller ikke glip af:

Alex Vargas – EGOmaniac
Beabadoobee – Space Cadet
Berhana – HAN
Danni Toma – EP1 – Dagene Efter
James Arthur – YOU
Jungle – Back to Mine
Maddee – Red Mind
Moyka – Circles