fbpx

10 nye navne på SPOT Festival 2019 bl.a. Aksglæde og mags

Foto: Aksglæde // Daniel Hjort

Der er nye navne at glæde sig til på årets SPOT Festival. En bred skare af både etablerede og upcoming artister fra norden, er i dag blevet præsenteret, og bidrager med musik inden for både pop, rap, metal, post-punk og eksperimenterende elektro-pop. 

Den aarhusianske festival, der løber af stablen den 2-4 maj, sætter traditionen tro fokus på dansk og nordisk upcoming-musik, med forskellige showcases rundt omkring i byen.
Allerede nu er der offentliggjort 16 artister til SPOT Festival, som blandt andet tæller CHINAH, ArtigeArdit, Efterklang, KOPS og Ravi Kuma. I dag er endnu 10 spændende kunstnere fra både Danmark, Norge og Island kommet på listen.

Blandt de udlandske navne finder vi den norske sangerinde og producer Hôy la, der senest i fredags til VEGAs Udvalgte 2019 igen charmerede os med sit eksperimenterende, dystre elektro-pop univers. Med en overbevisende og selvsikker performance glæder vi os igen til, at se den übercool nordmand til året festival.
Hôy la får selskab af sine landsfæller, der danner otte-mands-bandet Fieh. Bandet er opstået på Musikhøjskolen i Oslo (svarende til det danske konservatorium), hvor der på nuværende tidspunkt udspringer flere spændende projekter. Fiehs musik er en uimodståelig blanding af jazz, soul og pop, og med ry for gode og energiske live performances, er det en af de navne, vi er specielt begejstrede for på plakatens nyeste tilføjelser. Festivalen får også besøg af de islandske Fufanu, der med en spændende blanding af post-punk elementer og elektronisk tekno på alle måder udfordrer måder at tænke musikgenrer.

Læs også  SPOT Festival tilføjer endnu 9 navne til plakaten

Og nu til de danske navne – for årets festival byder nemlig på post-punk kvinteten Boundaries, som også var med på den eksklusive liste over VEGAs Udvalgte 2019. Hvis vi kan forvente en performance som på scenen i Lille VEGA, vil det allerede succesfulde, nutidige støjrock-band, bidrage med massere af energi og overstyrende guitarer. Hvis man er lidt mere radikal, kan man også fange de danske Wayward Dawn og NYT LIV, der er nogle af de første metalbands på årets festival.
Vi får også massere af solid pop på programmet med det helt nye skud på den danske popstamme, nemlig magsDen 23-årige musiker har netop i fredags udgivet sin catchy og velproducerede debutsingle “You’re In His Bed, I’m In His Head”. Vi kan ikke få armene ned over mags og glæder os til at høre hende live til maj.
Vi finder også alt-pop kunstneren The Chairman, der sidste år kom tilbage med singlen “Elevator” efter et års pause fra musikken. Danske Lucas Berner er en lækker blanding af falserende-Bon Iver-lignende melodier og velproducerede beats. Vi er glade for at se The Chairman tilbage på den danske musikscene.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 22

Fire-mands gruppen Tomrum giver festivalen et skud af dansk rap. Med deres charme og til tider tvetydige tekster giver deres musik en ny vinkel på, hvordan dansk rap kan lyde i 2019.
Sidst men ikke mindst kommer popsnedkeren Aksglæde. Den København-baserede kunstner har lige netop udgivet singlen, “Hvis Du Bare Havde Sagt Noget” fra sin opkommende EP Hvorfor Kom Du Overhoved, der lander den 8. februar. Med sine intuitive pop-ørehængere glæder vi os til at høre en masse ny musik fra Aksglæde på årets festival.

De 10 nye navne er:

Aksglæde (DK)
Boundaries (DK)
Fieh (NO)
Fufanu (IS)
Hôy la (NO)
mags (DK)
NYT LIV (DK)
The Chairman (DK)
Tomrum (DK)
Wayward Dawn (DK)


Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com