Foto: Laura Allard Fleischl
Releasedato: 29. april 2017
Label: Dirty Hit

Wolf Alice overrasker igen på andet udspil, Visions of a Life, som med sin rastløshed og længselsfulde udtryk både kan chokere og berolige.

Wolf Alice – Visions of a Life
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Engelske Wolf Alice, udgav i 2015 den succesfulde debut, My Love Is Cool. Herefter stod det klart, at Wolf Alice, ikke bare er et alternativt rockband, men et band der bevæger sig i vidt forskellige retninger. Kvartetten har allerede udgivet fire singler fra Visions of a Life, heriblandt den rastløse ”Yuk Foo”, eller nærmere, ”Fuck You”.
På det højenergiske nummer ”Yuk Foo” kommer aggressionerne til udtryk ved hjælp af de støjende guitarer akkompagneret af forsanger, Ellie Rowsell’s, småbrølende udladninger. Rowsell synger blandt andet; ”I wanna fuck all the people I meet/fuck all my friends and all the people in the street.

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video

Men Wolf Alice holder sig ikke kun til ét udtryk. På ”Beautifully Unconventional”, dannes der et mere melodisk udtryk, og det er et særdeles catchy nummer. ”Don’t Delete The Kisses” er derimod en fortvivlet kærlighedssang, hvor der ved hjælp af synth og Rowsell der synger, ”What if it’s not meant for me? Love,” bliver dannet et storslået og længselsfuldt omkvæd.

Læs også  Red Lama-interview og eksklusivt albumstream på "Motions" forud for release

Der er ingen tvivl om, at Rowsell er drivkraften i gruppen. Hendes evne til at gå fra det aggressive til det blide, til nærmest at hviske, er bemærkelsesværdig. Både Rowsell’s stemme, og Visions of a Life i sin helhed, favner bredt. På ”Don’t Delete The Kisses” ledes tankerne til en kunstner som Grimes ved hjælp af Rowsell’s lyse stemme, mens hendes hvisken på ”Sky Musing’s” peger i retning af PJ Harvey. Ikke mindst tages man med i en mere folky retning på nummeret, ”After The Zero Hour,” hvor Rowsell’s klare, folky stemme komplimenterer den akustiske guitar til perfektion.

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

Visions of a Life bærer stort præg af livets, og især ungdommens, svingende stadier, og er bygget på følelser, de fleste nok vil kunne nikke genkendende til. Med sin vildskab og længselsfulde udtryk, er der meget, der tyder på, at det netop er dette, Wolf Alice, har forsøgt at belyse. Visions of a Life er med andre ord en humørsvingende affære, men uden at blive alt for rodet og usammenhængende. Wolf Alice har derimod skabt en flot og vellykket anden plade med en yderst talentfuld sangerinde i front.