Foto: Nicklas Krarup Larsen
Scene: Meadow
Dato: Lørdag d. 12. august 2017 kl. 15.15

When Saints Go Machine åbnede Meadow med musisk tålmodighed og en eksplosion af bas og synth, der blæste skyerne væk og lokkede solen og smilene frem lørdag eftermiddag på HAVEN Festival.

When Saints Go Machine – HAVEN Festival 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Allerede fra første nummer indfangede When Saints Go Machine HAVEN’s gæster med en bas, der sendte rystelser gennem Refshaleøens mange forladte industrihaller og lagde et solidt fundament for bandets karakteristiske elektropop fyldt med roterende synth-flader og unikke vokalfraser fra forsanger Nikolaj Vonsild. Vonsilds fantastiske fugle-falset tryllebandt hurtigt med de lyse toner i Infinity Pool hittet “Mannequin” og fortsatte resten af koncerten med at imponere med uendelige forvrængningseffekter og ekko over det elektroniske underlag.

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

Bandet var tydeligvis glade for at stå på scenen, og man kunne se, hvordan Vonsild som altid gav sig fuldstændig hen til musikken med sin rastløse gang på scenen mellem vokal-skudsalverne. Også publikum viste stort engagement med lange og høje klapsalver mellem numrene, selvom det ikke var HAVEN’s mest tætpakkede folkemængde.

Koncerten bar præg af en enorm musisk tålmodighed, hvor vokalen og de store synth-lyde langsomt opbyggede en spænding, der sitrede i hele kroppen og til sidst blev udløst i en techno-eksplosion af tunge baslinjer, knivskarpe synth temaer og energiske trommer. Dynamikken var meget tydelig i nummeret “The Same Scissors”, hvor energien på kort tid gik fra nul til 100 mellem Vonsilds skrøbelige vokal og et tungt bas- og trommeinferno.

Læs også  Schultz & Forever er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Selvom det var en tidlig koncertstart, så fik bandet sat gang i fødderne hos publikum med dansehittene “Kelly” og ikke mindst “Church And Law”, der med sit groovy bas-tema bragte klubstemningen til HAVEN’s plæne og stod ud som et af koncertens, blandt mange, klare højdepunkter. Koncertens sidste sange byggede igen op til en elektronisk energiudløsning, der blæste den sidste bas i brystkasserne på de mange dansende gæster.

Læs også  Janelle Monáe annoncerer nyt album med to singler og tilhørende videoer

En virkelig flot præstation fra de fire danske musikere, der trods en koncertstart på midten af dagen formåede at nå helt ud over scenen og elektrificere HAVEN’s heldige gæster med den unikke og gennemførte lyd, der kendetegner When Saints Go Machine. Dog ville jeg virkelig gerne have følt bassen i de senere nattetimer, hvor man også ville have fået en ekstra visuel fortryllelse gennem bandets lysshow og dermed blive fuldstændig opslugt i deres elektroniske univers.