Foto: Loreen//Johan Lindeberg

Hver uge sætter vi fokus på de mest essentielle af weekendens mange udgivelser. Denne uge har både budt på udgivelser fra forholdsvist nye acts som Lorne og Niki Bernard, og fra mastodonter som Björk og Noel Gallaghers High Flying Birds. Læs mere herunder.

 Lorne – Maze

Lorne er en britisk singer/songwriter med base i Berkshire, London.
Han debuterede tidligere i år med singlen “Bread Alone”, en simpel ballade bygget op omkring Lornes signaturlyde: akustisk klaver og en indtrængende, fortællende stemme. Dette er fuldendt af bløde, opbyggende synths – oftest strygere – og  det er en succesfuld formular, Lorne er blevet mester i.
Vi skrev om singlen, da den udkom at,

“Mellem cello og violin høres historien om, hvordan vi alle har brug for noget at tro på for at leve fuldt ud. Sangen er om tab, men også om at se fremad, tage chancer og gribe dagen. LORNE er med sin følsomme og minimalistiske stil blevet sammenlignet med store singer-songwriters som Damien Rice, Ben Howard og Peter Gabriel, og stilen ses tydeligt på “Bread Alone”.”

Nu er han ude med sin debut-EP Maze, som fortsætter stilen fra første udgivelse: følsomt, minimalistisk og gennemført.

August Rosenbaum – Vista

August Rosenbaum laver alternativ og eksperimenterende elektronisk musik, og han er altid grænsesøgende – både i form og genre.
Hans arbejde på den danske musikscene er gennemgående og tæller blandt andet samarbejder med musikere som Quadron, Rhye, Mø og Robin Hannibal. August Rosenbaum er udover musiker også filmkomponist og producer, og han har desuden arbejdet med videoartisten Jesper Just, komponist Else Marie Pade samt den svenske avantgardist-pioner Sven-Åke Johansson.
Augusts leg med former høres også i brugen af tekst og stemmer. Det meste af hans musik er udelukkende instrumentalt, og når en stemme bruges er det tit ligesom et instrument, og i samme niveau som resten af lydbilledet.
Tidligere på måneden udgav han singlen “Credo, Pt. II”, som netop er featuring en af hans faste samarbejdspartnere, Coco O. fra Quadron, og det er tydeligt at høre, hvordan August Rosenbaums unikke kompositioner skinner tydeligt igennem på alt hvad han rører.
Vista er August Rosenbaums tredje soloalbum, og det 13 numre lange udspil, viser ham virkelig fra hans bedste side.I starten af oktober blev det offentliggjort, at August Rosenbaum skal spille på den indflydelsesrige, hollandske musikbranchefestival Eurosonic Noorderslag næste år, så hvis du planlægger at lægge vejen der forbi, kan du glæde dig til at opleve hans dragende univers live der.
Læs også  Fribytterdrømme deler trancedansende musikvideo til "Hallusignaler"

Björk – Utopia

Islandske Björk behøver vel næppe nogen introduktion. Siden udgivelsen af debutalbummet, har sangerinden kontinuerligt markeret sig som én af musikverdenens mest excentriske og grænsenedbrydende artister, og kun i denne forstand er Utopia forudsigeligt.
Albummet udkom i fredags, og som stort set alt andet, Björk gennem sin lange karriere har præsteret, kan det genremæssigt langtfra placeres entydigt. På Utopia præsenterer hun sin lytter for en betagende blanding af akustiske og elektroniske elementer, og gennemgående er der så mange musiske lag på spil, at det til tider kan være en helt uoverskuelig opgave at gennemskue, hvor ens opmærksomhed bør ligge. Dette bør dog ikke betragtes som en dårlig ting. Björks lyd er på én gang kompleks og simpel, og hendes seneste album gør sig både i det opstemte og livlige og i det direkte dystre. Da albummet må betegnes som bemærkelsesværdigt helstøbt, er det svært at fremhæve et enkelt nummer, men du kan starte med “Blissing Me”. Husk forresten, at du kan opleve Björk tæt på, når hun til sommer gæster NorthSide.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Who Built The moon?

I mange år var Noel Gallagher bedst kendt for sit virke som guitarist og sangskriver i det britiske rock/pop band Oasis, og derfor kom det for nogen som lidt af et chok, da han i 2009 valgte at gå solo. Noel Gallagher’s High Flying Birds havde deres opstart i 2010, og indtil videre har bandet udgivet tre studiealbums. Den selvbetitlede debut udkom i 2011, i 2015 udsendte de Chasing Yesterday og Who Built The Moon? ramte gaden i fredags. Genremæssigt kan bandets lyd overordnet set betegnes som rock, men der er mange umiddelbart fremmedartede elementer på spil (som for eksempel sampling af ringeklokker). Vores anmeldelse kan læses her.

Læs også  Lykke Li annoncerer nyt album og udsender to nye numre

KLUB 27 – Uformelt Farvel

Det er muligvis ikke første gang, du her på siden læser om KLUB 27. Duoen udgøres af Christian Guldborg Skotte og Haruna James Wasajja, og i foråret 2016 udsendte de deres selvbetitlede debutsingle, resultatet af et samarbejde med rapperen Raske Penge. Tidligere på efteråret udsendte de sangen “Uformelt Farvel”, som de har skabt med hjælp fra Katinka, og i fredags udkom det længe ventede debutalbum.
Uformelt Farvel byder KLUB 27 på dansksproget garagerock af bedste skuffe. Der er en uimodståelig energi over duoens lyd, og deres tekstlige univers er på én gang plat og poetisk som for eksempel i fraser som: “Vi har det bedre, end de egentlig aner//På toppen af bunden

Det er ofte lidt for kækt, til tider temmelig flabet, men også enormt gennemført og gennemgående ørehængende.
Gruppen har dog i samme omgang som udgivelsen af albummet meddelt, at de har valgt at stoppe projektet. Vi takker for denne gang!

Loreen – Ride

Den svenske sangerinde Loreen er for alvor ved at etablere sig som international kunstner.
Det kan være, du har hørt hendes stemme før – hun vandt nemlig det Europæiske Melodigrand prix Eurovision tilbage i 2012 med electro-bangeren “Euphoria”.
Eurovisions musikalske udtryk er dog ikke helt forenelig med Loreens eget, og i hendes soloudspil hører man en mere mørk og rå side af den svenske sangerinde.
Hun udgav sit debutalbum Heal i 2012, og de seneste par år har hun brugt på at udgive en del singler, spille en masse live-koncerter og forberede næste fuldlængdeudspil.
Tidligere på efteråret udgav hun singlen “’71 Charger”, som efterfølgende blev fulgt op af en visuel rammende musikvideo, og nu har albummet Ride altså ramt gaden.

Læs også  Bæst - Det Umulige Rum

Niki Bernard – The Other I

Det var godt nok ikke i weekenden, men i torsdags at den danske hiphopper Niki Bernard udgav sit andet album The Other I.
Han har tidligere udgivet EP’en DOXY og albummet DOXXY, som begge var konceptdrevne, og foregående i et mere mørkt univers.
The Other I, er meget passende titlen på hans nye album, der går i en helt anden retning.
Niki Bernard udtaler selv om pladen at,

“Denne plade repræsenterer det stik modsatte og viser en helt anden side af mig, både musikalsk men bestemt også som person. Efter egen opfattelse udleverer jeg ihvertfald mig selv på en helt ny måde som man måske ikke har hørt tidligere. Lydbilledet er forholdsvis bredt og er måske også noget mere “tilgængeligt” end tidligere om man vil.”

I starten af oktober udgav han singlen og videoen “How U Feel” forud for albumudgivelsen, og den er et godt eksempel på hans nye lyd: blød, smooth R’n’B.
Ligesom “How U Feel” er hans album produceret af Dontaxaboutit og Esben ‘Es’ Thornhal, og derudover gæster Niki Bernards ven og hyppige samarbejdspartner rapperen Felix De Luca også to af singlerne.