Foto: Superfood//Jono White

I løbet af weekenden skete der masser på musikfronten, og du kan få et overblik over de bedste albumudgivelser lige her. 

Anna of the North – Lovers 

Norske Anna Lotterud, bedre kendt under kunstnernavnet Anna of the North, albumdebuterede i fredags med det meget vellykkede udspil Lovers.
Hendes musik kan bedst betegnes som romantisk elektropop med kant. Selvom flere af sangene er ret blåøjede i deres udtryk, er der noget uomtvisteligt cool over hendes klang. Lovers byder på masser af ørehængere, og debutalbummet er udført med en beundringsværdig selvsikkerhed.
Læs vores anmeldelse her.

Barselona – Drengepop 

Rud Aslak og Rasmus Theodor har kun lavet musik sammen i lidt over et år. Alligevel udkom deres debut-EP Drengepop allerede i fredags.
EP’en lever på alle måder op til sit navn. Det er boyband-pop i stor stil. Og det er bemærkelsesværdigt, hvor godt Barselona slipper fra det. Melodierne er fængende, den rytmiske del er ofte lækkert overraskende og teksterne er godt tænkt.
Læs mere om Barselona og se deres nye musikvideo her.

Læs også  Rap-talentet Jack Prince ude med den stjernegode debutsingle "Realest"

Odesza – A Moment Apart 

Harrison Mills og Clayton Knight er bosat i Seattle, og under navnet Odesza har de lavet musik sammen i en del år. I 2012 udkom debutalbummet Summer’s Gone, og nu er den elektroniske musikduo aktuelle med albummet A Moment Apart, som udkom i fredags.
Albummet er sprængladet med storslået og spacey elektropop, og navnligt “Higher Ground”, som er skrevet af og udført i samarbejde med singer/song-writeren Naomi Wild er særdeles vellykket.
A Moment Apart vil helt sikkert behage alle med en forkærlighed for ambitiøs og rumlig elektropop.

Læs også  Drew debuterer med den sjælfulde single "Keeping Up"

Superfood – Bambino 

Superfood er et engelsk indieband, der havde deres opstart i 2014. I dag er den oprindelige kvartet reduceret til en duo, men det er der bestemt ikke nogen grund til at være ked af.
De restererende medlemmer Ryan Malcolm og Dom Ganderton udgav albummet Bambino i fredags, og det må betegnes som Superfoods bedste til dato. Det er, som navnet antyder, legesygt og funket. Det er virkelig godt produceret, helt enormt ørehængende og har en lækkert snert af rå britpop.
Her kan du læse mere om Superfood og se deres seneste musikvideo.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

Susanne Sundfør – Music For People in Trouble 

I 2007 udkom norske Susanne Sundførs selvbetitlede debutalbum. Siden har hun mødt bred anerkendelse i Norden, og flere af hendes sange, heriblandt “Darlings” fra albummet Ten Love Songs, er blevet brugt i TV-serien SKAM. I fredags udgav den succesfulde sangerinde og sangskriver sit sjette studiealbum.
På dette udspil er det klanglige univers akustisk, og der hviler en meget smuk form for vemodighed over albummet. Er du til blid, melodisk og til tider jazzet pop, så bør du helt sikkert give Music For People in Trouble et lyt.