Foto: Nova Twins//Sanaa Abstrakt

Der er masser af lækre produktioner at læse om og lytte til på vores liste med de nyeste EP- og albumudgivelser. De har alle vores varmeste anbefaling, og du bør bruge din mandag eftermiddag på at tjekke dem ud. 

Blaue Blume – Sobs

Artpop-kvartetten Blaue Blume er på gaden med deres nye EP og har i den forbindelse annonceret, at de i den næste måneds tid er på en Danmarksturné med et par enkelte udlandskoncerter i Hamborg og Berlin. Debutalbummet Syzygy var ganske anmelderrost og bandet fik efter udgivelsen meget opmærksom både i ind- og udland. Det nye udspil ligger sig godt i kølvandet på debuten med en bred og fyldig sound toppet op af forsanger Jonas Smiths smukke og særegne vokal. Sobs byder således på fire dejlige feel-good numre med et drømmende udtryk og flotte lydlandskaber baseret på diverse synthesizer-lyde.

Hak Baker – Misfits

Vores anmelder har givet 26-årige, London-baserede Hak Baker fem stjerner for debut-EP’en Misfits, som er opstået efter en hård ungdom med misbrug, der endte ud i et længerevarigt fængselsophold:

“Men i fængslet lærte han sig selv at spille guitar og genfandt sin passion for musikken, som siden hans løsladelse har været genstand for en enorm (og velfortjent) hype på Londons undergrundsmusikscene med ros fra stemmer som Huw Stephens, Zane Lowe og grime-kongen Skepta. Og med sin karakteristiske, dovne vokal og flotte gadepoesi udfylder han en endnu blank side af britisk sangskrivning og giver et friskt pust til en til tider idéforladt genre.”

Som ung var Baker en del af grime-gruppen B.O.M.B. Squad, men nu er han altså på egen hånd med et fornemt debut-udspil, som du kan få en forsmag på her:

King Gizzard & The Lizard Wizard – Polygondwanaland

Det kan være noget af en udfordring at få armene ned, når australske King Gizzard & the Lizard Wizard udgiver noget nyt, og foreløbigt har det psykedeliske rockband haft et mere end produktivt år: I oktober delte de syreperlen “Crumbling Castle” forud for deres fjerde fulde albumudgivelse alene i 2017.
Polygondwanaland, som udkom i sidste uge, leder tankerne hen på metalklassiske bands som for eksempel System of a Down, men King Gizard’s udtryk er både mere afdæmpet og mere drilsk. Vi har ikke at gøre med et band, der gør sig i tilregnelighed – til gengæld giver de dig al den syre, du kunne tænke dig i form af omskiftelige taktarter, uforskammede beatmarkeringer og uregerlige guitarriffs. Det er ikke nemt at fremhæve et nummer fra Polygondwanaland, for det hele er godt, og det kommer ikke engang som en overraskelse.
Start et sted – og noter dig, at albummet kan hentes gratis på deres hjemmeside.

Nova Twins – Mood Swings

Duoen Amy Love og Georgia South kommer fra det sydøstlige London, og sammen danner de Nova Twins. De udspringer af Londons musikalske undergrund med deres moderne punk/rock, som indeholder mange forskellige genreelementer og giver bandet deres særegenhed.
Mood Swings er duoens tredje EP-udgivelse på to år; de er så at sige i fuld fart fremad, og det hele foregår med en gør-det-selv-indstilling til musikproduktionen.
De har også udgivet en musikvideo til EP’ens titelnummer, og den er vi ganske godt tilfredse med:

“De dystre, visuelle elementer går godt i spænd med lydsiden, hvor man bliver præsenteret for et velsmurt, futuristisk, undergrundsbaseret genremix med blandt andet punk-rock og electronica. Vokalen har gennem effekter en skarp forvrænget lyd på samme måde som flere af de instrumentale elementer. Dertil tilføjes den tunge rock til teksten “You want it, you got it”, og det efterfølgende breakdown sent i nummeret er bare med til at fuldende den gennemførte progression i lydbilledet.
Det er råt og hårdt og fucking fedt.”

Scarlet Pleasure – Lagune

Med singleforløberen “Good Together” har Scarlet Pleasure opnået masser af playtime på diverse radiokanaler og høj popularitet på hitlisterne, og nu har bandet udgivet EP’en Lagune. Efter at have vundet indtil flere priser i år for deres lytterhit “Deja Vu” – både til P3 Guld og ved DMA – er den danske poptrio nu ved at udforske en ny side af deres musikalske selv. Den her udgivelse er, i forhold til de tidligere, mere fokuseret på det tilbagelænede og tungt groovy udtryk med masser af off-beat reggae-referencer og mange elektroniske finesser og effekter. Bandet formår dog stadig at bevare deres beundringsværdige likeability, og alle fem, velproducerede numre har en behagelig vellyd og skaber god stemning igennem easy-listening lydlandskaber.

Tove Lo – BLUE LIPS (lady wood phase II)

Som en direkte opfølger og fortsættelse til albummet Lady Wood har svenske Tove Lo udgivet BLUE LIPS (lady wood phase II). Det nye albummet skal således ses som anden halvdel af en samlet, artistisk fortælling, og derfor holder sangerinden sig til den nogenlunde samme stil som på første halvdel af fortællingen. Hun præger lydbilledet med sin prangende vokal, og formår desuden at producere hårdtslående, elektroniske beats i et lækkert pop-omslag. Hendes musik er meget lytteværdig, og for os en essentiel udgivelse, fordi den på én gang rammer den let tilgængelig pop-genre med ørehængende tracks, men samtidig har en skævhed og en stærk særegenhed.
Tove Lo har da også opnået stor international popularitet: Lady Wood endte på Rolling Stone Magazines top 50, og så sent som i sidste uge optrådte hun live i Jimmy Fallons The Tonight Show med singleforløberen “Disco Tits”. Musikvideoen til selv samme single, som blev udgivet for en måneds tid siden, har desuden haft over fem millioner views på Youtube. Nummeret havnede af samme årsag derfor også på vores Spotify-liste UIMODSTÅELIGE i fredags.

True Nord – +N

De danske Nephew-drenge Kristian Riis og René Thalund har bevæget sig ud af egen komfortzone og er indtrådt i rollen som producere under navnet True Nord. Deres debut-udspil hedder +N og indeholder en række af dystre, eksperimenterende, elektroniske numre med masser af featurings. Forud for albummets release er der blevet udgivet en række af singleforløbere, deriblandt “Feels So Nice” og “Lost (In You)” for et par måneder siden og “Step By Step” og “Emilie” en uge før hele albummet udkom.
Det særlige for de fire singler her er, at de alle sammen er knyttet til den samme musikvideo, som omhandler en villakvarters-gidseltagning. Ved udgivelserne af de førstnævnte var vi ret forvirrede omkring den delvise “lip-sync”, der foregik i musikvideoen i takt med lydsiden, men med de to opfølgere blev det hele mere afklaret. Hele videoeksperimentet er produceret af Troelz Schmidt, og på youtube kan man både se musikvideoen med de enkelte numre til, eller med et sammenklippet lydbillede.
Alle de løse tråde i musikvideoen, som i sidste ende bindes sammen af de enkelte produktioner, bliver et billede på udarbejdelsen af albummet: True Nord har benyttet mange forskellige samarbejdspartnere, lokationer og fremgangsmetoder, men ender ud med en sammenbundet, velproduceret fortælling. Få en smagsprøve her:

View – Leave a Comment 

Albummet Leave a Comment er et undergrundshiphop-album fra den finske rapper View. Det er den 25-årige Juuso Ruohonen, der gemmer sig bag kunstnernavnet, og det er faktisk hans debutalbum, vi har fat i. Det kan man dog ikke høre på ham, for han rapper med et flow, en overbevisning og en selvsikkerhed, der giver ham et meget professionelt og rutineret udtryk. Hans beats er meget tunge og tilbagelænede, men pisse fede, og generelt er hans produktioner fyldt med alt det, der gør musik i den her genre mere nice at lytte til. Han rammer den moderne hiphop-electronica, hvor de førnævnte beats bliver fornemt suppleret af elektroniske, hårdtslående, dystre synths; den får alt, hvad den kan trække, og man keder sig virkelig ikke.
Således kan vi runde vores liste af i denne omgang; så er der vist også nok lyttemateriale indtil næste uge, hvor vi igen er på banen med essentielle udgivelser.