Foto: The Chairman//PR

Endnu en weekend er kommet og gået, men heldigvis har endnu en weekend også budt på masser af musik. Vores bud på de bedste udgivelser får du her. 

The Chairman – The Strange Life

Label: DME
Udgivelsesdato: 29. september

Danske Lucas Berner, bedre kendt som The Chairman, har længe været under vores loop, og vi er ærlig talt ret vilde med ham. Han har smidt The Strange Life, et elektronisk kompliceret album. Pladens tredje single, “Masquerade in the Radio”, er en albumforløber, som vi tidligere har skrevet følgende om:

“The Chairmans musik er svær at kategorisere, fordi han bruger så mange forskellige elementer i sine numre. Det tæller både pop, soul, alternative, indie-rock og electronica.
“Masquerade in the Radio” er ligeledes et spændende sammensurium af genrer med electro-beats og -synths, stadionrock-guitar og et sælsomt og svævende trompetstykke.
Elementer der passer godt til sangens tema om ulykkelig og forlist kærlighed, som på en måde er en uundgåelig del af verdens gang. The Chairmans stemme vidner om en desperation over denne erkendelse, men samtidig en energi ved at kæmpe videre alligevel.”

The Strange Life virker ekstremt gennemarbejdet og meget velovervejet fra danskerens side, og resultatet er ganske imponerende. Du bør lytte til hele albummet, men til at starte med kan den nedenstående single vække din appetit:

TORRES – Thee Futures

Label: 4AD/Playground
Udgivelsesdato: 29. september

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Torres har med to tidligere studiealbums i baggagen allerede mødt bred anerkendelse indenfor musikverdenen, og nu er den amerikanske singer/songwriter, der til daglig går under navnet Mackenzie Scott, på banen med sit tredje fulde udspil.
Three Futures er virkelig flot produceret, og på albummet mødes lytteren af en lækker blanding af pop- og rockelementer, der alle lægger en smuk instrumental bund til Torres’ helt formidable stemme. Et solidt tredje album, der helt sikkert er et lyt værd.

Wolf Alice – Visions of a Life

Label: Dirty Hit
Udgivelsesdato: 29. september

Wolf Alice er aktuelle med deres andet studiealbum Visions of a Life, og som vi også skrev i vores anmeldelse, gør det engelske rockband det stadig meget, meget godt.
Deres musik udmærker sig ved at blande umiddelbart modsatrettede elementer fra blandt andet folk, pop og grunge, og bandet præsterer på albummet både ørehængere som for eksempel ”Beautifully Unconventional” og aggressionspræget powerpunk, som man hører det på ”Yuk Foo”. Kender du stadig ikke til Wolf Alice, må det næsten være en fejl. Heldigvis kan fejlen rettes, for hele albummet ligger på Spotify.
Titelsangen får du her:

Ibeyi – Ash

Label: Playground
Udgivelsesdato: 29. september

Ibeyi er en fransk/cubansk tvillingesøster-duo bestående af Lisa-Kaindé Diaz and Naomi Diaz. De har i sidste uge udgivet albummet Ash, hvor man virkelig mærker en form for multikulturel indflydelse.
Det er soul, R&B og elektronisk musik i ét, og duoen synger både på engelsk, fransk og yoruba, et nigerisk sprog, som deres forfædre talte, før de blev ført til Cuba som en del af den spanske slavehandel.

Læs også  Red Lama-interview og eksklusivt albumstream på "Motions" forud for release

Generelt består pladen af en række numre, som i fællesskab danner et sammensurium af musikalske elementer, stile, genre og kulturer. Søstrene lykkes overraskende godt med at skrue de vidtspændte numre sammen på det her album, som byder på en særligt alternativ sangskrivning og -produktion.
Lyt eksempelvis til “Deathless”:

Oscar and the Wolf – Infinity

Label: PIAS
Udgivelsesdato: 29. september

Bag kunstnernavnet Oscar and the Wolf gemmer sig manden Max Colombie. Om han er ulven eller Oscar er ikke til at sige. Måske er han begge dele?
Hans andet albumudspil, Infinity, minder ihvertfald om den lyd, man efterhånden kender fra sanger/producer-duoer, men Colombie er altså ene mand bag det her utrolig flot sammenskruede projekt. Der er flotte vokaler og en overvejende tung, elektronisk produktion, og det hele går ligesom bare op i en højere enhed. Det er det smukke over for det rå udtryk – det er Oscar over for Ulven – og når det hele smeltes sammen med kunstnerisk snilde, bliver resultatet et album, du ikke bør lade gå din næse forbi.

Jærv – Smuk & Ond

Label: Playground
Udgivelsesdato: 29. september

Jærv er en dansk duo bestående af forsangerinde Amanda Glinvad og producer Mathias Pedersen Smidt. De har udgivet den dansksprogede EP, Smuk & Ond, som i høj grad er en smuk produktion.
I vores anmeldelse af udgivelsen giver vi den 4,5 stjerner og skriver blandt andet følgende:

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

“Smuk & Ond hæver niveauet fra sidste års debut-EP med et meget velovervejet og ikke mindst velfungerende musikalsk udtryk.”

Duoen rammer plet i deres output, både med de mere energifyldte stemningsnumre, og de mere afdæmpede og smukke udtryk. Du bør give Smuk & Ond et lyt – herunder finder du singleforløberen “En Anden Drøm”:

Jacob Aksglæde – Fortrudte Fortielser

Label: Disco:wax
Udgivelsesdato: 29. september

Aksglæde har smidt en velproduceret EP fyldt med pop og sjæl. Fortrudte Fortielser byder på fem numre, der behandler følelsesregisterets mange spekulationer omkring alt det, som kunne have været, og som man kunne have gjort. Det er pop i den bløde ende med strejf af blandt andet ægte singer/songwriter og funk.

Sangene er dansksprogede, og emmer i det hele taget af den danske sangskat, men i en moderne fortolkning. Der er både ballader og det mere upbeat pop på den her produktion, og det hele er ganske fornemt bundet sammen af en piges indspillede stemme. I vores interview med Jacob Aksglæde, manden bag dette solo-projekt, fortæller han, hvordan den pågældende pige er en gammel kærlighed, som er inspirationskilden for EP’ens overordnede tema, nemlig de fortrudte fortielser. Lyt til en af singleforløberne for udgivelsen, “Næste Sommer”, her: