Foto: Sløtface // Martin Høye

Weekendens albumudgivelser tæller mange spændende navne lige fra hiphop til punk – her kan du tjekke hele din næste uges soundtrack.

 

Benal – Hvis Det Virkelig Er Vigtigt

I fredags udkom hiphopgruppen Benals andet album, og de to danskere Benjamin og Albert er tilbage i stor stil. Gruppen med de elektrobaserede beats og tankevækkende tekster er for alvor ved at slå kommercielt igennem i Danmark, og i vores anmeldelse af albummet i fredags kvitterede vi med topkarakter.
Det 11 numre lange albums indeholder desuden mange spændende gæsteoptrædener fra kunstnere som Orgi-E, Marie Key og Medina.

Ariel Pink – Dedicated to Bobby Jameson

Den Californiske Alternative pop-sangskriver Ariel Pink udgav i fredags sit 11. studiealbum, som, som titlen indikerer, er dedikeret til indie/alternative musikeren Bobby Jameson.
Bobby Jameson er kendt for sit album Songs of Protest and Anti-Protest fra 1965 men endnu mere for sit seriøse stofmisbrug og protester overfor den amerikanske lovgivning, som i slut 60’erne fik ham til at gå under jorden. I 2007 genopstod han med en YouTube-blog, som han vedligeholdt frem til sin død i 2015, og det er med en fascination til hele dette i høj grad ekstraordinære liv, at Ariel Pink har skrevet sit seneste album.
Ariel Pink skriver musik med indflydelse fra mange forskellige genrer som lo-fi og 70’er og 80’er pop, og derudover opfattes han som en af ophavsmændende til 00’ernes musikbevægelse chillwave, med dets retropop-lyde og drømmende fornemmelse.

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

 

School of x – Faded. Dream.

Manden bag School of X, Rasmus Littauer, har i flere år været kendt som trommeslageren for både Asteroids Galaxy Tour og MØ, men kendes i tiltagende grad også for sit soloprojekt. Her leverer han drømmende elektro-pop spækket med musikalske gimmicks som synth-leads og saxofon-soloer.
School of Xs debut-EP Faded. Dream. udkom i fredags og ifølge vores anmelder, er han sluppet rigtig godt fra det.

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

 

Sløtface – Try Not To Freak Out

Den Stavanger-baserede punk-popgruppe Sløtface udgav i fredags deres debutalbum Try Not To Freak Out, som leverer energiske og forfriskende punkrock-sange, som vores anmelder udtalte i forbindelse med udgivelsen.
Bandet er især kendt for deres lettere bidske og humoristiske sangtekster og temaer som eksempelvis skinner igennem på albummets åbningsnummer “Magazine”, hvor forsanger Haley Shea synger: “What the hell is an it-girl anyway?” og “Patti Smit would never put up with this shit“.

Kelsey Kerrigan – Primary Colors

Sanger og sangskriver Kelsey Kerrigan med base i Los Angeles udgav i fredags sit debutalbum Primary Colors. Kerrigan har skrevet sange lige siden hun var barn, men hendes post-punk sangskriverier er først nu samlet til et albumformat. Hendes fine, melodiøse sange indeholder tråde til forskellige genrer som country, pop og punk, men et gennemgående element er en fremaddrivende energi og som hun selv siger, har hun en evne til at “få triste sange til at lyde glade.”

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

 

Angus & Julia Stone – Snow

De australske folk-rock/pop sangskrivere Angus & Julia Stone begyndte at lave musik sammen i 2006 og debuterede i 2007 med albummet A Book Like This.
De opnåede hurtigt en bred fanskare i Australien og med deres andet album Down The Way i 2010 røg de for alvor til tops i deres hjemland: Albummet blev nummer et på Australiens albumhitliste og samme år som udgivelsen, vandt de hele fem ARIA (Australian Recording Industry Association) musikpriser, herunder Årets Album.
De efterfølgende år blev brugt på deres egne solokarrierer, men i 2014 samledes de igen for at indspille deres tredje og selvbetitlede album i samarbejde med den kendte producer Rick Rubin, som især er kendt for sine rap- og metalproduktioner.
Søskendeparrets fjerde album Snow udkom i fredags, og det er et album spækket med melodiøs og smuk folk/pop.