Videopremiere: Tag med The New Spring og dansk kunstner til Chicago

Videopremiere: Tag med The New Spring og dansk kunstner til Chicago

Foto: Tore Hallas

Den smukke video er lavet af den danske kunstner Nanna Rosenfeldt-Olsen, og nummeret er taget fra det kommende album Wholly Wholly, der udkommer den 2. februar via Tambourhinoceros.

Der er efterhånden ikke længe til, at Bastian Kallesøe, også kendt som The New Spring, sender sit fjerde album Wholly Wholly på gaden, som vi i dag har æren af at premiere endnu en bid af.

Nummeret “There Is No Life on Other Planets” er sjette albumtrack og Kallesøe tager lytteren helt ned i tempo. Det er på en måde lidt svært at kategorisere nummeret. Jo vel er det nok en form for folk-pop, men det kan nok bare bedst beskrives som Kallesøe, der synger sine lyttere en dejlig vise primært akkompagneret af skøn akustisk guitar. Hans rolige vokal, hypnotiserende guitarspil og behagelige melodistykker taget i betragtning, viser nummeret, hvordan Kallesøe tør tage sin tid, og efter ganske kort tid får han overbevist lytteren om, at det er okay at gøre det samme. Lyrisk lader det dog til at være en del mere dramatisk især i andet vers, hvor han blandt andet synger: “and a headless figure was moving around outside / with a broken back and it’s lungs hanging out” og “today the sky exploded and the rain fell out in the yard.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Det er temaer som det dødelige, hverdagstrivielle og eksistentielle, der præger hele albummet, og også dette specifikke nummer, og det har kunstneren Nanna Rosenfeldt-Olsen taget med i sin visualisering af sangen. Til daglig studerer hun på The Art Institute of Chicago, og i videoen ser du både klip fra den amerikanske storby og København. Om inspirationen, som hun fik fra sin nye hverdag i byen fortæller hun:

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Jeg cyklede rundt i Chicago, mens jeg lyttede til Bastians sang. Jeg havde en følelse af at være
ensom, selvom jeg var omringet af alle bevægelserne og lysene, der er i en storby – der skete
noget, da den følelse blev sidestillet med de golde planeter i Bastians tekst. Det stemte godt
overens med det smukke i at befinde sig et helt fremmed sted og hele tiden opdage nye små ting i
mit nye hverdagsliv.

Videoen følger meget passende tempoet fra musikken, og tiden står på en måde stille, mens uforudsigelige hverdagsbilleder af alt fra en flok duer og tog til røg og julepynt stille ruller forbi. Billederne afbrydes af optagelser fra København af Kallesøe, og om kombinationen af de to byer fortæller Rosenfeldt-Olsen fortsat:

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Jeg kombinerede planterne fra Botanisk Have i København og Bastians tilstedeværelse ved at
skifte mellem VHS-optagelserne fra København og de digitale optagelser fra Chicago – en rejse
gennem tid og rum – som om de to steder talte sammen.

Du kan se (og høre) hele herligheden her nedenfor:

I forbindelse med udgivelsen af albummet, giver The New Spring en række koncerter i foråret. Du kan opleve ham og hans band på følgende datoer:

20.04 – TAPE, Aarhus

21.04 – Huset-KBH, København

28.04 – Studenterhus, Odense

03.05 – Tøjhuset, Fredericia

04.05 – Konfus, Esbjerg

05.05 – Harders, Svendborg