Foto: Thomas Sønderrup

Den elektroniske duo FAE slap i fredags et cover af Talking Heads 70’er-hit “Psycho Killer”, og vi har nu æren af at premiere den tilhørende (ret klamme) video. Watch below. 

FAE består af det musikalske makkerpar Jeppe Madsen og Matilde Böcher. Sammen blander de artpop og techo-musik i en legesyg og detaljeorienteret forening af store kompositioner og lydlandskaber og trance-agtige electrobeats. En blanding der fungerer både til de ensomme aftentimer og til dansegulvet klokken tre om natten.

FAE søger gennem musikken at fortælle historier om den ensomhed, mange mennesker i dag lever i, og om den destruktivitet, vores samfund bevæger sig på kanten til, og navnet FAE kommer desuden fra en romantisk tysk sonate F-A-E og frasen: “Frei Aber Einsom”. Disse tanker taget i betragtning, synes Talking Heads’ “Psycho Killer” fra 1977 som et oplagt nummer for FAE at fortolke, for med lyrics som: “I’m tense and nervous/and I can’t relax/I can’t sleep/cause my bed’s on fire” og “Run run run run Away” opbygges en foruroligende stemning af paranoia. Om nummeret fortæller FAE:

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert

Psycho Killer – Frei aber Einsom PKPK er et nummer vi har danset til mange gange og Talking Heads har som kunstnere en stor plads i vores hjerte. Vi følte at kompositionens tekst blev aktuel i vores tid igen. 1970ernes frygt for hinanden og massemordere virkede uhyggelig aktuel igen. Den hovedløse paranoia har overtaget og vi peger fingre af hinanden i stedet for at samle os.

Stemningen fra nummeret har duoen taget videre til deres video, der hele vejen igennem er baseret på creepy, klamme, mørke og lettere generende farvetoner henover mennesker der danser og hiver elastiske stykker fra en maske af huden, og Matilde Böcher, der synger. I baggrunden kører billeder af en totalødelagt by, og det er umuligt ikke at få associationer til den sønderbombede, syriske millionby Aleppo, som i en årrække nu har været hærget af krig. Om tankerne og historien bag videoen fortæller de:

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

Vi tog til Berlin for at skyde en musikvideo til Psycho Killer med nogle ravere, der boede der. De var super dygtige, og vi væltede rundt på en gammel frossen snapsefabrik i det gamle DDR. Alt gik dog galt, og vi sad tilbage med noget materiale, der slet ikke fungerede. Efter to år med indspilninger og genindspilninger, studietid mix og master …og gen-mix og gen-master til vores snart kommende album-debut, var der ikke lige penge til at skyde videoen om. Derfor besluttede vi at trække essensen ud af råmaterialet og flette det sammen med fraklip, scratch film og andet arkivmateriale for at skabe den stemning, vi ville have oprindeligt: En lukket, post apokalyptisk verden, et tomrum fuld af paranoia men også et anthem for de udkastede, en puppe der klækker, en fødsel og en start på noget nyt.

Læs også  Schultz & Forever er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Der er vist ikke så meget andet for end at kigge selv og få serveret Talking Heads, som du aldrig nogensinde før har fået dem serveret: