Foto: PR

Her på redaktionen har vi æren af at premiere den dystre og stemningsfyldte musikvideo til “Under The Pillow”. Det hele foregår i det røde lys og er på mange måder lidt forvirrende, men samtidig meget passende til musikken. Det kræver i hvertfald, at man tager fortolkningsbrillerne på, hvis man skal nå til bunds i meningen med den følelsesladede billedeside. 

Death Machine var tidligere i år ude med det anmelderroste album Cocoon, og som følge deraf udgiver de på fredag den 20. oktober den ovennævnte musikvideo. Musikken fra singlen tager lytteren igennem et drømmende univers, hvor det hele på én gang er dovent og betagende. Den er i den melankolske singer/songwriter-stil, som enkelte steder i nummeret er understøttet af nogle fede og effektfulde, bagvedliggende beats.

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

På samme måde er videoen også melankolsk og dyster, og matcher derfor lydsiden rigtig godt. Som effekt er det hele i røde nuancer, og billederne skifter mellem et close-up på forsangeren og nogle forskellige, nærmest drømmende, naturlandskaber.

Når fokus er på forsangeren, som også befinder sig i det dystre, røde lys, oplever man virkelig en inderlighed komme til udtryk igennem hans ansigtsmimik og hans generelle formidling i sine fraseringer. Det er meget dybfølt og skrøbeligt at se på og lytte til.

De forskellige naturlandskaber tæller både on-the-road-billeder, noget mark-agtigt og noget der ligner en svensk skov – hvor der dukker en hjort op ind imellem, som senere i videoen bliver ramt af den bil, der er on-the-road. Det er ikke helt til at sige, hvad betydningen med de her billeder er. Der er også på et tidspunkt billeder af et koldt rum med en sofa og en radiator, og man ser også et close-up af nogle hænder, der rækker opad. Det hele er lidt mærkeligt, men sætter virkelig tankerne igang, og er alt sammen medvirkende til at etablere den ret dystre stemning, som er gennemgående for videoen. Og hvad dælen laver den ørn i videoen, som til sidst stirrer direkte ind i kameraet? Prøv selv at hitte rede i den følelsesbetyngede billedside i videoen nederst i artiklen.

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

Oprindeligt er Death Machine et soloprojektet startet op af Jesper Mogensen, men i dag er der tilknyttet de tre faste bandmedlemmer Morten Ørberg, Sven Busck og Simon Christensen.
De fire gutter planlægger på nuværende tidspunkt en efterårs-/vinterturné i Danmark, og allerede nu på fredag kan de opleves til labelnight på Loppen i København. Vi har før haft dem på vores liste over koncertanbefalinger, hvor vi skrev:

“Death Machines musik er heldigvis ikke så voldsom, som navnet ellers antyder. Det er ganske folket med en spacy stemning, og minder på mange måder om Bon Iver og Sufjan Stevens. Bandet består af fire danske drenge, som med inspiration fra den klassiske, amerikanske folk-rock søger at skabe musik, der på én og samme tid byder på storslåethed og nærvær.”