Foto: PR
Label: Ultra Records/No3
Udgivelsesdato: Fredag den 8. december 2017

Danske Veras debut-EP ‘Good Job No Conversation’ er et solidt første udspil. Det tager dig med på tur gennem lækre guitarer, et af 2017’s bedste popnumre, James Blake-fortolkning og kærlighedssorger til den afrikanske ø Madagaskar, hvor eventyret stopper for nu, men forhåbentligt kun to be continued…

Vera – Good Job No Conversation (EP)
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Jeg kan godt huske første gang, jeg hørte om Vera. Det var sidste år på Café Vestergade i Aarhus – ikke i forbindelse med Vera-projektet, men i anledning af et interview med de søde drenge fra Liss, hvis musik William Asingh, manden bag Vera, har været med til at producere. I sit soloprojekt har Asingh ikke smidt de forvredne, panoramiske guitarer, som spiller en hovedrolle i Liss’ musik – heldigvis – og jeg forestiller mig i stedet, at han har taget dem med sig på ferie, og udviklet dem i sit producer-univers. Vores dejlige “no-socks”-ven har vasket sommertøjet, selvom vinteren er kommet, og fra tørremaskinen er kommet en dejlig EP, som minder om de varme tider, han sikkert har nydt på en fransktalende ø i det indiske ocean ud for Afrikas østkyst.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Liss’ musik er langt fra det eneste, Asingh har haft fingrene dybt nede i, og hans MØ-produktion “Turn My Heart To Stone” fra sangerindens seneste EP When I Was Young er måske min yndlings popsang fra 2017. Det var dog lige indtil Good Job No Conversation kom ud, for nu har det fået stor konkurrence fra første track på EP’en “Mystery”: Et nummer der ikke gør hjertet til sten, men derimod smelter det i Madagaskarsk solskin, og et nummer der får mig til at tænke på sangerinden Jessie Wares lækre villa fra videoen til “Selfish Love”, hvor hun til sidst dræber sin “petit ami” (som vores fransktalende venner ville sige det).

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Det er ikke kun salsa-vibes, Jame Blake-tunes (femte track på EP’en er Veras fortolkning af den britiske musikers “Life Round Here”) og cocktails ved bassinet, der pryder EP’en. Under overfladen lurer også lidt kærlighedsdrama, og trods godt vejr og fugle, der kvidrer udenfor, udgydes tårer, som falder i det blå vand. Det hører vi på sjette nummer “Love Hurts”, hvor Vera prøver at trøste kæresten med Moby-esque strenge, der bygger nummeret op – måske for at vise, hvor meget det smerter at se sin elskedes tårer trille.
Når gråden er stoppet, er de stadig ikke uden for fare, for der er mange kryb klar til at angribe derovre i Antananarivo (hovedstaden på Madagaskar og titlen på EP’ens sidste track), men forhåbentligt kan den høje vokal, Veras polstrede trommer og glatte guitarer holde dem på afstand.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Jeg tror, jeg taler for alle, når jeg siger, at jeg gerne vil med til den afrikanske “no-socks”-villa næste år, hvis den findes. I mellemtiden, kan Vera fanges i januar på den hollandske festival Eurosonic, hvor han er en del af det danske spotlight, og til VEGA’s Udvalgte senere samme måned.

I anledningen af EP’en bringer vi også et interview med Vera i dag, hvor du kan høre meget mere om William Asinghs tanker bag projektet.

Anmeldelse