Unseen Faith – Tønder Kulturhus

Unseen Faith – Tønder Kulturhus

Foto: PR
Venue: Tønder Kulturhus
Dato: Fredag den 29. september 2017

Det Aarhusianske band Unseen Faith, eller som jeg kalder dem, Veni Vidi Vici, kom til Tønder. De Så publikum og de sejrede opgaven af at være et opvarmningsband i en by i det yderste af Danmarks ydrekant. 

Unseen Faith – Tønder Kulturhus
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Det Aarhusianske Deathcore-band, Unseen Faith, er ikke et band, jeg har stiftet meget bekendtskab med, før jeg så dem på den lille scene på Tønder Kulturhus.

Aftenen stor i dødsmetallens navn og blev leveret af hovedbandet Aphyxion, og så altså opvarmningsbandet Unseen Faith.
Det ikke en hemmelighed, at Aphyxion er et af de mest interessante navne for tiden, der også har store, internationale succesmuligheder. Men kære læser – Kender du Unseen Faith? Det gjorde jeg ikke, men tak for kaffe. Det gør jeg nu. Så Aphyxion! Hvis I læser det her, så undskyld, men Unseen Faith løber med aftenens anmeldelse.

I dagens anledning havde Kulturhuset dækket den typiske entré, og gjort den til scene. Det skabte et mindre lokale, hvor alle 100 publikumer, kom hinanden tæt ved og fik sved og hår i hovedet.

Personligt havde jeg haft mine bekymringer om, hvorvidt dette event faktisk kunne finde sted. Jeg mener. Deathcore og Dødsmetal i Tønder på noget, der hedder “Kulturhuset”, er ikke just det, der råber ”f*cking mædl”. Alligevel formåede Unseen Faith at skabe en opvarmningskoncert, der kan sætte de fleste til skamme.

Trods en meget ujævn start, hvor spilleglæden var noget, man skulle lede langt efter blandt bandmedlemmerne, kom den stærkt tilbage igennem deres set. På den lille scene, der var opstillet, var der ikke meget plads, de forskellige bandmedlemmer kunne folde sig ud på. Trods det formåede især forsangeren, Alexander Eriksen, at få scenen til at se en halv meter større ud, end den egentlig var. Også bassisten, Christian Jensen, må nævnes. Efter de begge havde spillet sig varme (bogstavelig talt) under ”Anchor Me” og ”The Sceptic”, tog Alexander nu sin jakke af, og fanden tog fat i dem. Sangen ”Tree” blev spillet med sådan en kraft, at festen nu var sikret. ”Lost World” efter ”Friend of the Devil” og ”The Mask”. Kanon performet. Især de førnævnte musikere prøvede på bedste vis at danse og udstråle energi igennem deres koncert.

Efter forsanger Alexander havde bedt det generte publikum om at træde tættere på, igennem de to første sange, kom vi nu i gang med det, der skulle blive en omgang solid deathcore fra et yderst velspillende band.

Det relativt generte publikum, bestående af henholdsvis gymnasiepiger og svedige mænd i battlevest, løsnede dog rimelig hurtig op i betrækket, og hår fra flere headbanger fløj nu frem og tilbage oppe ved scenen. Lidt længere tilbage stod de resterende publikummer med deres fadøl i hånden og nikkede stille og rolig hovedet med. Horn blev kastet, og jubel kom mellem sangene. Det var en solid, positiv overraskelse at, ikke alene opleve Unseen Faith, men at opleve Unseen Faith, i Tønder, med et tre-cifret publikumstal.

Anmeldelse