[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Anne Mie Bak Andersen

I denne uge bevæger vi os ind i et melankolsk indiepop-univers, når vi sætter fokus på den unge sangerinde og sangskriver Rebekka Søndergaard Mortensen og hendes soloprojekt We at Sea. Vi har taget en lille snak med den talentfulde kvinde, om hendes musik og drømme for fremtiden. 

Københavneren Rebekka Søndergaard Mortensen, bedre kendt som We at Sea, har siden starten af 2012 skrevet melankolske, drømmende popsange, som karakteriseres af akustisk guitar, omnichord, billederige tekster og sangerindens smukke, lyse vokal. I 2015 udgav hun sin selvbetitlede debut-EP We at Sea, og har siden hen spillet koncerter i forskellige bandkonstellationer rundt omkring i Danmark. Til maj udkommer hendes single “Underneath the Pine”, som er laid-back og folket, og som forhåbentligt får We at Sea på alles læber.

1. Hvem er We at Sea?

“Jeg hedder Rebekka Søndergaard Mortensen, jeg er 29 år og mit soloprojekt hedder We At Sea. Jeg bor på Nørrebro, men jeg er født og opvokset på Amager i et helårs-kolonihavehus med have, høns og husmus. Jeg er halv færing, da min far kommer fra Klaksvik og min mor fra Jylland. Jeg studerer Musikvidenskab ved Københavns Universitet på 3. år.”

2. Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

“Min lyd er meget drømmende, melankolsk og varm. Mine sange er ret gode, synes jeg selv og jeg bruger meget tid på at skrive dem, både harmonierne, melodierne, men også teksten, da jeg synes tekst og musik er lige vigtig for hele sangens mening og essens.”

3. Hvordan startede projektet?

Jeg gik på Den Rytmiske Højskole i Vig i 2010, hvor jeg begyndte at lege med tanken om at starte et band og tage ud og spille i København på de mange åbne scener. Jeg skrev min debutsingle ”We at Sea” i 2012, hvorefter jeg begyndte at optræde som We At Sea med nogle gode venner. Der er sket meget siden, og jeg spiller med nogle nye musikere nu. Men det var en god og rar start på processen, og den dag i dag er jeg taknemmelig for al den inspiration,  jeg fik fra DRH, mine venner og underviserne.”

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

“Jeg skriver tit mine sange om aftenen eller natten. Nogle gange drømmer jeg dem, og vågner fordi jeg er nødt til at optage det på min telefon. Det er egentlig lidt upraktisk, men jeg tænker, at det er fordi, jeg føler mig mere kreativ, når det er mørkt – byen er stille, folk sover og så er der lige pludselig ro nok til, at jeg kan koncentrere mig om at komponere. Jeg har altid været en natteravn og jeg elsker at være oppe til klokken lort, og bare hygge, se en film, eller gå rundt og nusse med en eller anden sang. Det er enormt hyggeligt.”

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

“Jeg har altid lyttet rigtig meget til kvindelige sangere og sangskrivere, hvilket nok er meget naturligt, da jeg selv er én. Men jeg glemmer aldrig den første gang jeg hørte Björk. Jeg har været en 13-14 år og så Boogie, et tv-program på DR i 90’erne, hvor jeg hørte “Jóga”, og jeg var ved at falde bagover… Hun var jo helt vild! Og musikken var noget af det smukkeste, jeg nogensinde havde hørt, så jeg ønskede mig CD’en i fødselsdagsgave, og den lytter jeg stadig jævnligt til. Ellers er jeg kæmpe fan af de nordiske ‘dronninger’, som Ane Brun, Jenny Wilson, Oh Land og Robyn, eller internationale navne som canadiske Feist og Aimee Mann fra USA.”

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

6. Hvad er på din pladespiller lige nu?

“Jeg har lyttet meget til Kashmir på det sidste. Deres sidste to plader ”E.A.R.”og ”Trespassers” er jeg især meget inspireret af!

7. Hvad er du i gang med lige nu?

“Jeg er faktisk ved at være klar med min næste single, ”Underneath The Pine”, der udgives i maj. Jeg skyder musikvideo til den i starten af april, så dét glæder jeg mig rigtig meget til!

8. Hvad er din drøm?

“Min drøm er at udgive en masse musik, spille masser af koncerter og måske synge duet med Ane Brun, hvem ved… Jeg forsøgte at fange hendes opmærksomhed sidste gang, jeg så en af hendes koncerter i Vega, hvor hun havde ondt i halsen. Jeg stod meget længe og overvejede, om jeg skulle kaste mine Riccola bolsjer op til hende på scenen, men turde ikke, fordi jeg tænkte at hun ville tro, jeg var skør. Jeg gjorde det til sidst, og hun blev vildt glad! Jeg fik luftkys og turde pludselig lidt mere, så efter koncerten gik jeg ned med min EP We At Sea til hende. Jeg har ikke hørt fra hende endnu, men man ved jo aldrig!

9. Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker I?

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

“Jeg elsker at sidde ved klaveret og drømme, mest af alt når det er lidt dårligt vejr udenfor. Jeg kan også rigtig godt lide at spille koncerter, det er altid enormt givende, sjovt og man får så meget god erfaring med sig selv, ens musik, og hvad der er af muligheder rent performancemæssigt. Jeg har ikke indspillet så mange gange og har måske været lidt nervøs for det, da jeg har følt mig meget usikker alt det tekniske i processen, men jeg føler at jeg bliver bedre og bedre til det. Jeg har indspillet både singler og min EP med Kaspar Kaae fra Cody, der er mega flink og hjælpsom, og så er han sindssygt dygtig og har totalt styr på, hvad der skal ske. Ham har jeg været meget glad for at arbejde sammen med.

10. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

“Jeg tror næsten, det må være ”You’re The One”, den er jeg selv ret glad for. Men i maj skal folk lige tage at tjekke min nye single “Underneath the Pine” ud på Youtube!”

11. Hvis du ikke skulle være musiker… hvad ville du så gerne lave?

“Uha, dén var svær… Jeg er meget, meget glad for at være musiker, det kunne ikke rigtig være anderledes. Det er dét, jeg altid har drømt om, men når jeg nu skal vælge, ville jeg måske gerne prøve at være politiker, måske statsminister, bare en uges tid, og så ville jeg rette op på alt det lort, de laver derinde på Borgen!”