[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Cory Benford-Brown

Sangeren, sangskriveren og produceren Vakle er denne uges Upcoming, og her kan du læse om hendes opstart, hendes nuværende projekter og om hendes planer for en fremtid med musik

Pia Christensen kendes i musiske sammenhænge bedre under navnet Vakle, og den unge sanger, sangskriver og producer udgav allerede i 2013 EP’en Go To Bed.
En atmosfære af melankolsk eftertænksomhed etableres allerede på det første af de i alt fem numre, og denne stemning er overordnet set meget karakteristisk for Vakles lyd. Hun har et bemærkelsesværdigt øre for de gode melodier og de lækkert slæbende beats, og selvom hendes klang ofte er sparsom, er det netop dét, der gør den smuk.
Her kan du høre hendes seneste single og nedenfor kan du blive meget klogere på Vakle:

Hvem er Vakle?

Vakle er en r’n’b-, soul- og elektro-producer og -sanger, der skriver musik om hverdagens problemer og forundringer. Jeg er opvokset i Sønderjylland, men har, siden jeg flyttede hjemmefra, flyttet rundt og udviklet min musik i flere lande og byer og på flere venners sofaer.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Der er en speciel charme i lyden af de unge teenageår. Jeg har for nylig fundet et gammelt Yamaha keyboard frem, ja, typen med højtalere i. Det var det første dyre instrument, jeg købte. Jeg havde lavet en sparegris i papmache, som jeg sparede op i indtil jeg ramte de ca 3000 kr, jeg skulle bruge til keyboardet. Det var gode tider! Det har jeg brugt en del på det seneste. Ellers er min lyd ret simpel. Jeg kan godt lide at holde det til det nødvendige, hvilket betyder, at jeg sagtens kan være tilfreds med et track på f.eks. 10 spor – hvilket ikke er særlig meget.

Hvordan startede du?

Det var lidt tilfældigt, tror jeg. Jeg har altid set op til musikere og drømt om at være lige så sej, men beslutningen tog jeg, efter jeg havde læst naturvidenskab i gymnasiet. Jeg var ikke særlig glad for naturvidenskab, så egentlig var det måske mere et fravalg af en type livsstil, end det var et tilvalg af musikken.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Processen er forskellig fra gang til gange, den er afhængig af alt muligt, men ofte starter jeg med beats, nogle akkorder med en basic lyd og så skriver jeg vokalen. Nogle gange starter jeg med vokalen, det er faktisk min yndlingsmetode lige for tiden. Så bygger jeg musikken op rundt om den, i stedet for at lægge den ovenpå et track.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Der er så mange forskellige ting der har inspireret mig. Jeg tror faktisk, jeg er og altid har været mere inspireret af folk omkring mig end af store, kendte artister, men hvis jeg skal skyde nogle ud som min lyd er inspireret af for tiden, er det nok Ravyn Lenae, FKJ, Kelela, Jorja Smith og andre med den vibe.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

En ældre udgivelse med Marc Facchini. Jeg hørte ham første gang i Roskilde for et par år siden. Han talte meget under koncerten, hvilket jeg ikke var så glad for, men nu synes jeg bare, at jeg var dum, fordi jeg ikke lyttede bedre efter – er sikker på, at det meste af dét han sagde, var interessant. Hans musik er helt fantastisk, det er forfriskende samfundsrelevant og tilbyder en, ellers næsten glemt, nationalfølelse, som jeg ofte har haft brug for, hvis jeg har følt mig rodløs.

Hvad er du i gang med lige nu?

I øjeblikket arbejder jeg på udgivelsen af en kortfilm, jeg har lavet sammen med et fantastisk entusiastisk filmhold på Fyn, herunder instruktøren og manuskriptforfatteren Lui Larsen og fotograf Birk Kromann. Vi havde løbende en del Skypemøder, og jeg føler virkelig, de har gjort min idé til virkelighed i dét projekt. Det er en sci-fi uden ord, så musikken taler for filmen. Det har været en virkelig spændende proces, hvor jeg også arbejdede med at skære helt ind til benet i musikken. Der er release-event i København den 2. November på Bioteket, hvor jeg spiller musikken live, mens filmen bliver streamet. Derefter udkommer filmen online den 3. november, og så udkommer der i den forbindelse en single, så der er masser ting lige om hjørnet.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at blive ved med at lave dét, jeg elsker og forhåbentlig derigennem at kunne hjælpe til at gøre verden til et bedre sted.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

Jeg tror det må være indspilning. Det er også dét, jeg bruger mest tid på. Men jeg kan også godt lide at spille live!

Hvis du måtte vælge én af dine sange, hvilken skulle folk så lytte til?

“BOY”.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Hvis jeg ikke skulle lave musik, skulle jeg arbejde med kulturelle arrangementer eller konceptudvikle eller noget i den stil.

Vi er nu glade for, at Vakle laver musik, og vi glæder os til at høre og se meget mere til det unge multitalent.

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single