Foto: PR

Ugens Upcoming er i denne uge den danske producer og DJ Uffe, som er aktuel med sit seneste album No! via Tartelet Records. 

Uffe‘s lyd er ikke så nem at sætte i bås. Han blander elektronisk, funk, jazz og hiphop. Med disse elementer, skaber han et helt unikt udtryk og lydbillede, som fortjener lytterens fulde opmærksomhed. Her på redaktionen synes vi bestemt, at Uffe er et navn, der er værd at holde øje med, så vi har stilt kunsteren en række spørgsmål, så du kan lære ham bedre at kende.

1. Hvem er Uffe? 

Uffe er mig og navnet på det musik, jeg laver. Producer og DJ bosat i København.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

Det er et spørgsmål, jeg tit får, som aldrig bliver nemmere at svare på. Det er ikke fastlåst til en genre, men lyder varmt og organisk. Det er til tider popsange, andre gange er det straight up dansegulvsmusik. Det ændrer sig også hele tiden. Lige for tiden lyder det som en hiphopproducer, der har samplet et fordrukkent discoband fra 70’erne for at lave en houseplade. Jeps.

3. Hvordan startede du?

Læs også  Kippenberger omfavner sin jyske jargon på den nye single "Mit Liv Er En Fest"

Da jeg var meget ung, måske 11-12, faldt jeg helt tilfældigt for Kraftwerks Die Mensch Maschine, så jeg var meget tidligt på den elektroniske musik. Omkring samme tid, viste min vens storebror mig et nu præhistorisk musikprogram, som jeg med det samme tog til mig. Siden da har det egentligt fortsat og udviklet sig igennem et hav af genrer og stilarter.

4. Kan du fortælle lidt mere om den proces, der foregår, når du laver sangene?

Altså da jeg ikke rigtigt kan spille nogle instrumenter rigtigt, starter sangene altid med et eller flere samples. Jeg er vokset op med hiphop, så det sidder stadig tungt i min opfattelse af musik og den måde, jeg arbejder med det på. Jeg sampler noget fra en plade, eller måske er det en optagelse fra studiet med en ven, der spiller. Efterfølgende begynder jeg at sidde og klippe og rode med det, indtil der sker noget interessant, og så arbejder jeg videre på det. Jeg ved aldrig, hvor tingene ender eller fører hen, når jeg er i studiet. Jeg er begyndt på at bytte samples ud med rigtige instrumenter mere og mere på det seneste. Jeg syntes, det løfter både musikken og arbejdsprocessen rigtig meget. Jeg prøver så vidt muligt ikke at få min musik til at lyde som noget lavet på en computer.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Læs også  The Tallest Man on Earth er klar med anden single fra sit nye musikalske projekt

Der er simpelthen for mange at nævne. Lige for tiden er jeg mere fascineret af produktion end egentlige musikere. Især gamle disco- og dubplader.

6. Hvad er på din pladespiller lige nu?

Jeg ved det faktisk ikke, for at være helt ærlig. Jeg ved, at det er fra Finland.

7. Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg sidder nede i butikken Palmspree på Stefansgade, Nørrebro. Vi har haft et arrangement i weekenden, hvor vi sammen med STRØMinviterede pladeforretningen Oye Records fra Berlin til København for at åbne en pop-up butik. Det var en skøn weekend med masser af god musik og gode venner. De har efterladt en kasse med plader til salg hernede. Fordi jeg bruger butikken som kontor i dag, lytter jeg til nogle af de plader, de har stående hernede. Det er derfor, jeg ikke aner, hvad der egentlig er på pladespilleren lige nu. Men det lyder fedt.

8. Hvad er drømmen?

Læs også  Iceage deler sidste single og tilhørende musikvideo inden albumrelease

I har det med de der svære spørgsmål. Er det ikke bare, at man er glad for det, man laver og hviler i sig selv? Det tror jeg. Og en Toyota Supra 1985.

9. Indspilning, øvelokalet eller live koncert – hvad foretrækker du?

Alle ting er fede på hver sin måde. Jeg foretrækker ikke én mere end den anden. Elsker at lave musik. Øve og spille med Uffebandet er jo også helt vildt fantastisk. Jeg holder også meget af at spille som DJ, men synes ikke, at jeg kan sammenligne tingene.

10. Hvis du ikke skulle lave musik? 

Så ville jeg gerne skrive bøger.

11. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken en ville det så være?

Den her: “I Can Show You High” fra mit forrige album Radio Days. Det er en sang, jeg stadig er glad for og stolt over, og vi lavede en lille video til den, da vi havde lavet det færdigt.