[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Daniel Buchwald

Ny uge betyder nyt navn i fokus. Denne Ugens Upcoming hedder The Love Coffin og kommer ud af den københavnske undergrund. 

Vi har længe haft et godt øje til The Love Coffin og deres dystre rockunivers. Vores anmelder kunne ikke få armene ned, da hun skulle beskrive gruppens seneste EP Buffalo Thunder fra 2016, som hun kvitterede med fem ud af fem stjerner. Det gjorde hun med ordene: “The Love Coffin har igen skabt en EP, hvor de overbevisende leverer en blød og støjende lyd på én og samme tid.” Året forinden havde kvintetten, der består af Jonatan K. Magnussen på sang og guitar, Kristian Alexander på guitar, Lasse Christensen på keys og guitar, bassist Tue Einar Bakfeldt og trommeslager Alexander Vitus, nemlig udgivet EP’en Veranda. Et udspil, der for alvor slog The Love Coffin fast som et nyt navn at holde øje med på den danske rockscene. Var du ligeså vild med de to EP’er som os, kan du glæde dig over svaret på spørgsmål syv i følgende Q&A:

1. Hvem er The Love Coffin?

Et band bosat i København bestående af fem unge mænd med passion for lyd.

2. Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Den er skramlet, rå, til tider støjet, manisk og teatralsk. Dog gemmer der sig, bag det destruktive, et detaljeret melodisk og skrøbeligt indre. Det er en konceptløs godtepose med klistrede lydflader. Ild, lyserøde skyer, imiteret slangeskind.

3. Hvordan startede I?

Først og fremmest ved fælles smag og passion for alternativ musik og gyserfilm. Tre af os spillede i et andet band flere år tilbage. Jonatan brækkede hånden, så Kristian kom ind og overtog guitaren, og pludselig skete der noget uventet, magisk og ikke mindst tiltrængt, og så var bandet født.

4. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I laver jeres sange?

De rå skitser/udkast bliver ofte bragt på bordet af Jonatan (vokal), og derefter bliver de smidt in i LC-maskinen, hvor sangene tager form, størrelse, skarpe sving og bliver til fælles hjertebørn. Herefter indspilles alle udkast til numre, så de kan blive leget med, genfortolket og manipuleret, inden man går i studiet.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vi kan ikke udvælge et par, men kan i flæng nævne:

Thin White Rope, Dadamah, Popol Vuh, Rowland S Howard, Cleaners From Venus, Gun Club, Bleeder, Nikki Sudden, Death in June, Kim Salmon and the Surrealists, Peter Perrett, The Church, Johnny Thunders, Wipers/Greg Sage, Television Personalities, Jürgen Knieper, Alex Chilton, Stelvio Capriani, Waterboys, Royal Trux, Wojciech Kilar, Terminals, Television, Go Betweens, Marilyn Manson. Biff Bang Pow, Alizee, Roxy Music, T. Rex, Telescopes, Shadow Project, William Basinski, Barry Adamson, Tony Cohen, Steve Albini, Hans Zimmer, Dead Can Dance, Sakamoto, Bernard Herrmann, Scratch Acid, Ennio Morricone, Butthole Surfers, Edward Artemiev, Triffids, Eno, Iggy, Bowie.

6. Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Disco Inferno – “Technicolor” (1996)
Barry Adamson – “Back to the Cat” (2008)
Chris & Cosey – “Trance” (1982)
Andre Hossein – “Cemetery Without Crosses” (1969)
Epic Soundtracks “Sleeping Star” (1994)
Leonard Cohen “You Want i Darker” (2016)
Lubos Fiser – “Valerie And Her Week of Wonders OST” (1970)
HOEDh – “HYMNUS” (1993)
Wim Wertens – “Epic That Never Was” (1994)
Hans Zimmer “Interstellar OST” – (2014)

7. Hvad er I i gang med lige nu?

Vi er gået i tankeboks omkring en noisy koncept-7″er, og så skal vi langt om længe til at mixe vores fuldlængde i Grapehouse. Og nye numre er selvfølgelig i støbeskeen.

8. Hvad er drømmen?

At kunne blive ved med at inspille og udvikle sig, og se, hvad man kan drive det til. En ven har aktier i en øgruppe på Bahamas, hvor han en dag vil lave studie og residens/eksil for musikere, så det er en konkret drøm hvis bare ord blev til handling.

9. Indspilning, øvelokalet eller live koncert – hvad foretrækker I?

Indspilning

10. Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Et nummer fra det kommende debutalbum.

11. Hvis I ikke skulle lave musik, hvad ville I så lave?

Film. Vi har en fælles interesse i splatterfilm og får inspiration til vores musik derigennem.