[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Sonja Lovdal

Denne Ugens Upcoming er den danske electropop-duo Spring & I, som skriver musik der på en gang er både tungt, mørkt og svævende. Bliv klogere på dem her. 

Spring & I består af de to piger Ditte Angelo og Marie Friis, som er utrolig sammentømrede. Lige siden de startede på efterskole, har Ditte og Marie arbejdet sammen med hinanden og musikken, og hvad der først startede som et akustisk projekt, er nu blevet til en elektronisk duo med en meget karakteristik lyd. Hvis du er fan af kunstnere som When Saints Go Machine og MØ, vil du ikke blive skuffet.
Senest har de udgivet deres debut-single “Voices” som er en dansabel sang med tunge beats og utrolig skarpe vokaler. Musikvideoen til sangen har pigerne selv produceret i samarbejde med Trine Maria Kjær.
Om sangen singer Marie:

Voices er et komplekst nummer, der handler om at være fanget i sit eget hoved med ufrivillige, destruktive og fremmede tanker man ikke er i stand til at kontrollere. De står i stor kontrast til ens ønskede handlinger, men den eneste måde, man kan leve med dem på, er at acceptere dem.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Hør og se “Voices” her:

Vi har stillet electropop-duoen Spring & I en række spørgsmål, som du kan læse deres svar på neden under.

Hvem er Spring & I?

– Spring & I er stabile jyder med ben i næsen og blikket rettet fremad. Udover det ser Ditte Angelo og Marie Friis sig efterhånden mere som et ægteskab end venskab og ved altid, hvad hinanden vil og tænker.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Med vores tunge elektroniske beats og elektrisk guitar, kombineret med stærke vokalharmonier, synes vi selv at vi formår at skabe en helt særlig nordisk lyd med et melankolsk og eftertænksomt twist.

Hvordan startede I?

For seks år siden startede vi på efterskole sammen. Vi havde et lille girl-crush, da vi synes hinanden var vildt seje. På efterskolen fik Marie først Ditte til at starte med at synge mens hun spillede guitar, og med tiden fik Ditte så Marie til at synge, og vi begyndte derefter at eksperimentere med tostemmige vokalharmonier i sødeste singer/songwriter stil.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

– Vi har nu i 1,5 år været adskilt geografisk, og produktionen af debut-singlen “Voices” er et perfekt eksempel på, hvordan vi har måtte få tingene til at fungere i perioden.
Vi producerede vores musik hver for sig og sendte lydfiler frem og tilbage til hinanden, så når den ene løb tør for inspiration, blev nummeret sendt videre og kom tilbage med nogle nye elementer tilføjet, og sådan blev vi ved til, vi havde et færdigt nummer. Nu hvor vi er samlet i København sker produktionerne mere i et fælles flow.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Da singer/songwriter-genren var vores fælles fundament, var det kunstnere som Kings Of Convenience og First Aid Kit, som vi lærte af, og de vokalopbygninger har vi nu taget med os, hvor vi inspireres af pulserende beats fra kunstnere som blandt andet Rangleklods og andre mindre lidt skæve, danske, elektroniske artister.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

– Gode gamle C.V. og Rihanna, for hvorfor ikke?

Hvad er I i gang med lige nu?

– Efter at have udgivet vores debut-single først i august har vi nu en masse spillejobs i kalenderen, og gør så småt klar til næste udgivelse.

Hvad er drømmen?

Læs også  Danske WIINSTON brillerer med stemningsfuld single og tilhørende musikvideo

– Drømmen er selvfølgelig at kunne leve af musikken og den er kun blevet stærkere med tiden. Vi har altid sagt, at vi ikke skal slappe af, før vi er blevet MØ vol. 2, eller som minimum har overtaget
verdensherredømmet.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

– Koncert uden tvivl, selvom de andre også er fede og ikke mindst nødvendige, men live-optrædener er absolut det, der giver os vores fix, vi elsker det!

Hvis /I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Der må vi nok svare “Voices”. Det er vores nyeste udgivelse og debut-single, som vi selv ikke kan lade være med at danse til.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

– Vi ville finde et band, vi sammen kunne arbejde med, hvor Ditte klart ville være den skrappe designer og grafiker til gruppen, mens Marie ville svinge hofterne som bagdanser under koncerterne.