Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Foto: Anne Thorstensen

Denne Ugens Upcoming laver pop, som du ikke kan sidde stille til – direkte fra en container i Aarhus. Lær dem meget bedre at kende her. 

Peanut Gallery er et søskendeprojekt bestående af Nina, Andreas og Sebastian, og sammen har de elsket musik hele deres liv.
Nu er tiden kommet til dele deres pop-, funk- og disco-inspirerede danseunivers med resten af verden, og trioen har netop udgivet deres debut-EP Tickets, som indtil videre er tilføjet deres Souncloud-profil, og som kommer på streaming-tjenester som Spotify og Tidal på fredag den 26. januar.
Mens du læser om Peanut Gallery nedenunder, kan du passende rocke med til deres seneste single “Turned Out”, som også er med på Tickets:

 Hvem er Peanut Gallery?

Vi er Nina Pehn, Andreas Pehn og Sebastian Pehn.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi bevæger os i sfæren mellem poleret mainstream pop og charmerende klodset funk. Nina og Sebastian har tilsammen en meget unik klang, som vi har valgt at gøre til centrum for vores vokal-sound hvor vi arbejder med elementer fra gospel. Produktionerne er nok nærmere en blanding af Justice og D’angelo.

Hvordan startede I?

Vi har på en måde været i gang hele livet, men har først fået det sat i system for et års tid siden. Andreas lejede en container med det formål at bygge en studie og begynde at producere musik. Inden længe var Nina med i projektet, hvorefter Sebastian lige så stille stødte til.. og Peanut Gallery var skabt.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Andreas kommer med et oplæg til et backingtrack og en idé om en produktion eller et koncept. Det lytter vi alle på, inden vi både sammen og hver for sig går i gang med at udvikle tekstunivers og melodier/drops.
Denne process flyder direkte over i indspilning, hvor vi prøver det skrevne af hurtigt for at teste om det fungerer i samspil med konceptet og produktionen. Vi laver endelige takes og går i mixing-mode, hvor alt bliver kastet op i luften igen, klippet i stykker, sat sammen igen og leget med, indtil vi alle er glade!

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Junior Senior, Justice, Michael Jackson, Kaytranada

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

(alle er i total bogstavelig forstand)
Nina: Stevie Wonder – In Square Circle
Andreas: Søren Kragh Jakobsen – Hinkeruder på motorvejen
Sebastian: Bon Iver – For Emma for ever ago

Hvad er I i gang med lige nu?

Renoverer studie, arbejder på nye numre og erobrer verden!

Hvad er drømmen?

At få vores musik ud og gøre folk så glade i maven at de ikke kan stå stille!

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Studiet er vores øvelokale og øvelokalet vores studie. Vi har indrettet en container på Godsbanen i Aarhus som vores lille hule, hvor vi elsker at tilbringe lang tid og arbejde koncentreret sammen. Men helt klart koncert – Det glæder vi os pisse meget til at prøve.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det er umuligt. De kan alle noget helt særligt!
Lær os at kende med: “Boy”
Dans med os til: “Turned Out” og “Lifedrunk”
Drøm med på: “Right Side”

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

Vi laver musik, uanset hvad der sker!

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo