[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: PR

I denne uge sætter vi fokus på det aarhusianske hiphop-band MONTI. 

MONTI er et fremadstormende hiphop-band fra den aarhusianske undergrund. Det seks mand store band, med rapperen Sebastian Bang Monti i front, kommer alle fra det samme musikalske vækstlag i Aarhus, og deres mål er nu at udvide hiphop-kulturen i Danmark. MONTI leverer knivskarpt og lynhurtigt engelsksproget lyrik, med inspiration fra navne som Rejjie Snow og Action Bronson. MONTI har deres helt egen lyd og store ambitioner for projektet, hvilket har sikret dem koncerter på SPOT Festival, Distortion, Aarhus Volume og ikke mindst Roskilde Festival, hvor du kan opleve MONTI på Countdown Scenen.

Hvem er MONTI?
“6 mand der spiller hiphop, med en drøm om at nå til toppen. Det kunne være så vildt, hvis vi var med til at gøre den instrumentale del af hiphop in igen.”

Hvordan vil I beskrive jeres lyd? 
“Intelligent. Der er tænkt over hver eneste detalje, og vi har diskuteret i timer, for at nå til enighed om vores lyd. En lyd der emmer både af 90’ernes laidback-stemning og hårdtslående new school. Vi rammer rimelig bredt.”

Hvordan startede I?
“Sebastian Bang Monti startede projektet med Sebastian Schmidt aka ‘DJ KOALA’, i 2015. Derefter spillede de warmup-koncerter for alt fra Johnson til Sugarhill Gang. Idéen om et fuldt band var sygt dope, og efter en masse udskiftninger endte vi op med en gruppe på 6 mand. Det giver en helt anden lyd. Lyden af hiphop på live-instrumenter sparker så fucking meget røv.”

Kan I fortæller lidt om den process der foregår, når I skriver musik?
“Det er vigtigt for os, at vi starter med musikken. Så bliver der skabt et univers og en fast komposition, og deefter er det lettere for Sebastian at skrive lyrikken. Vi er sjældent alle sammen enige til at starte med, men når vi endelig er, så ved vi, at vi har ramt noget godt. Vi bruger lang tid på at finpudse de tonale og rytmiske detaljer i vores musik. Nogle gange kommer Sebastian i øveren med en melodi, han har skrevet på guitaren, og derefter smadrer resten af os fuldstændig hans idé, og går videre med vores egne fordi manden ikke kan spille instrumenter. Og så har vil et hit.”

Hvilke musikere har haft indflydelse på jeres lyd? 
Sebastian: “Den fedladne og grinern lyrik er stærkt inspireret af Action Bronson. Han har en helt sindsyg måde, at skabe en stemning igennem rim om alt fra bøffer til våde fisser. MF DOOM’s plade ‘Mm.. Food’ kickstartede alt for mig så han skal tatoveres på mit lår. Derudover er Anderson Paak, Kendrick Lamar og Childish Gambino kæmpe inspirationskilder. Og Athletic Progression! Sindssygt dygtige gutter.”

Hvad er på jeres pladespiller lige nu? 
Sebastian: “Lige nu er det ‘Run the Jewels 3’ af ‘Run the Jewels’ og ‘Into Dimensions’ af IRAH. Den første plade er til knep og den anden er til elskov. Udover det sparker Stormzy’s ‘Big for your Boots’ max røv og Lauryn Hill’s ‘Lost Ones’ er stadig et sindssygt groovy nummer. En sikker vinder er ‘It’s Album Time’ med Todd Terje. Det er så sindssygt et album! Specielt nummeret ‘Strandbar’.”

Hver er I i gang med lige nu?
“Vi er i gang med at få de sidste ting på plads til Roskilde Festival. Det er helt skørt, hvor mange ting der skal fald på plads inden sådan en koncert. Så det bliver der brugt meget tid på. Udover det skriver vi totalt sindssygt rap-musik, og planlægger en indspilning af single. Det bliver vores første som decideret 6-mands orkester – it’s gonna’ be crazy.”

Hvad er drømmen?
Sebastian: “Drømmen er, at blive det største hiphop-act i hele verden. Sådan “i gamle dage lyttede jeg til Nas, Snoop Dogg, Kendrick Lamar og MONTI”. Og få en bandbus. Med logo på. Og bodyguards. Sygt dope. Ej, drømmen er vel egentlig bare at blive anerkendt for den musik vi synes er fed at lave. Og få lov til at spille udsolgte shows. Ligesom alle andre.”

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?
“Koncert! FOR SHO. Vi er alle venner fra førhen, og vi kender hinanden godt. Så når vi går på scenen har vi troen på, at vi alle giver det bedste af hvad vi har – og så har vil det for grinern. Vi er kammerater der gør det vi elsker på en scene, og det kan ses! Vi elsker det og jeg, Sebastian, elsker personligt at lege med forskellige karakterer på scenen. Man kan opnå noget rigtig spændende live, hvis man leger med forskellige ‘roller’. Præcis ligesom i teater. Og når teksterne så komplimenterer karakteren, går tingene op i en højere enhed, og det er det jeg elsker ved at stå på scenen.”

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, som folk skulle lytte til, hvilken en skulle det være?
“”Rare”. Men de sange på nettet er gamle, og en del af det gamle MONTI-projekt. Vi arbejder på nye indspilninger der kommer ud, snarest muligt.”

Hvis I ikke lavede musik, hvad skulle I så lave?
“Vi brænder alle sammen for at spille og lave musik, så det er svært at forestille sig at lave andet. Men Karlos bliver 100% pædagog.”

 

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo