[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Emil Klitsgaard

Tag godt imod denne Ugens Upcoming  – den danske electropop-duo mono mono, som du kan blive meget klogere på lige her. 

Vi er ret glade for mono mono for tiden. I fredags udgav de deres seneste single “Feel”, som vi blandt andet beskrev som “unik og særegen”,  og som fulgte med en flot og forundrende musikvideo. Videoen foregår på steder med rene, klare farver som krystalblåt vand og helt hvide rum. Singlen ligger forud for duoens kommende EP, der udgives i starten af 2018.

I denne uge er de altså vores Ugens Upcoming, og nedenunder kan du lære de to musikere meget bedre at kende.

Hvem er mono mono?

mono mono er en elektronisk pop-duo bestående af Karoline Elsig og Jakob Franck.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Melankolsk, drømmende, og stemningsfyldte lyduniverser ofte med et pulsernde beat der
kan nikkes med til.

Hvordan startede I?

Vi startede vores duo tilbage i 2014, efter at have mødt hinanden i musikklassen i gymnasiet. Da vi startede med at lave musik sammen var det egentlig ikke intentionen at starte et band. Vi kommer fra en mindre by, hvor der på det tidspunkt, ikke var det store miljø for den slags musik, vi synes er fedt. Så vi eksperimenterede mest bare med at optage lyde og lave små kompositioner for sjov. Men lige pludselig stod vi så med en koncert på hånden, og efter den fik vi blod på tanden for at fortsætte som band – Og nu er vi her, og kunne ikke forestille os ikke at have dette projekt.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Det kan være meget forskelligt, hvordan vores proces forløber. Sommetider er det en lang proces, vi går igennem for at nå frem til et endeligt nummer, andre gange går det lynhurtigt. Gennemgående for vores kreative proces, er at vi varierer mellem at arbejde tæt sammen og hver for sig. Det fungerer rigtig godt for os at udveksle ideer og små skitser med hinanden, som vi laver hver især, for så at mødes omkring det materiale vi har sat i gang, og så arbejde videre sammen. Vi mødes cirka en gang om ugen for at samle ideer og udvikle nyt sammen, og resten af ugen bruger vi tiden på at arbejde alene, men hele tiden sende musikalske ideer frem og tilbage til hinanden, som så inspirerer den anden.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vi har lyttet til en del forskellige kunstnere hver især, men der er et par stykker, som vi
begge to har/lytter rigtig meget til heriblandt Björk, FKA Twigs, Samaris og Anohni.
Vi er nok begge to meget tiltrukket af kunstnere der formår at frembringe følelser og
stemninger i deres musik, især melankoli og dysterhed.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Vi lytter en hel del til FKA Twigs lige for tiden.

Hvad er I i gang med lige nu?

At færdiggøre vores debut EP. Vi har et par numre som lige mangler det sidste finish, hvilket vi arbejder meget intenst med, for at få færdiggjort til udgivelsen af EP’en i starten af 2018.

Hvad er drømmen?

Vi har mange drømme! Men lige nu drømmer vi om at få en god modtagelse af vores kommende EP, som forhåbentlig medfører en række koncerter, rundt i landet og på nogle af sommerens festivaller.
At spille på Rising-scenen til sommerens Roskilde Festival kunne være stort!

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Vi synes at alle 3 processer er super spændende! – Men vi vil helt klart fortrække koncerter. Det er her vi for alvor kan leve os ind i vores musik, og opleve den sammen med vores lyttere. Det er både super fedt, og også en smule angstprovokerende at skulle fremføre sin musik live for et publikum, da du med det samme får en meget direkte respons, og ikke er et sekund i tvivl om dit publikum kan lide, hvad du laver eller ej. Det er en super fed og ærlig måde at møde sit publikum på, hvilket vi godt kan lide. – Og heldigvis møder vi langt størstedelen af tiden kun positiv respons.
Vi arbejder hele tiden med at finjustere vores live-udtryk og gøre meget ud af hele tiden at fornye vores koncerter. Det seneste stykke tid har vi haft stor glæde af at udvide vores live-besætning med en VJ og en guitarist. Det har været vildt fedt for os at samarbejde med de nye konstellationer, da det har givet vores koncerter en ekstra live-dimension og gjort, at vi har været nødt til at tænke vores koncerter på en helt anden måde end førhen, hvor det altid kun har været os to på scenen.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Vores nye single “Feel” som vi udgav i fredags (d.17 nov) – Singlen udskiller sig lidt fra vores andre numre, da det er en meget repetitiv tekst, og har en mere inderlig og intim lyd, for at frembringe stemningen af at være alene og ude for et fællesskab. Så er det også den første single, vi har lavet musikvideo til.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

Helt sikkert noget kreativt, hvor vi får lov at udtrykke os og give en bid af os selv til et publikum.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7