Ugens Upcoming: LUI HILL

Ugens Upcoming: LUI HILL

Foto: Jaro Suffner

Han er klar til at indtage de internationale hitlister med opbakning fra medier og fans verden over. I denne uge præsenterer vi den fascinerende LUI HILL som Ugens Upcoming, og herunder får du mulighed for at lære det fremadstormende musikalske akt bedre at kende. 

LUI HILL er navnet på den banebrydende artist med den soulede lyd, som i disse tider står klar til at tage verden med storm. Tidligere i februar kunne du opleve livevideoen til debutsinglen “5000 Miles”, som opnåede stor anerkendelse og indtog hitlister i blandt andet USA. Meget tyder på, at den kommende tid vil byde på meget mere fra den spirrende kunstner med den nærværende og betagende stemme, og han forventes en enorm karriere inden for musikken. Vi har stillet LUI HILL en række spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvem er LUI HILL? 

En, der kan lide at blive overrasket. En nysgerrig, men nogle gange genert person. En, der kan lide at rejse og udforske denne smukke verden.

Hvordan vil du beskrive din lyd? 

Det er altid en svær en at svare på, men jeg vil bryde det ned til “Neo Soul”. Musikken, som jeg skriver, kommer fra min sjæl og er påvirket af moderne elektronisk musik.

Hvordan startede du? 

Som frontmand i et punk-rock band med mine skolekammerater.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik? 

Jeg har ikke en specifik procedure, som jeg følger, når det kommer til at skrive musik. En dag kan jeg sidde på et trommesæt og “bange” et simpelt beat, som vil lede mig til en sang. Den næste dag kan jeg sample fuglelyde eller støj fra en travl busstation, som kan blive til DNAen i et nyt track. Jeg leder efter inspirerende steder og at møde nye mennesker – for det meste kommer nogle ideer til ny musik ud af det. Nu og da kan jeg ikke vente med at komme tilbage til mit studie og forsvinde i flere dage i mit skjulte, kreative lab omgivet af alle mine legetøj og leg.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Stevie Wonder, Steve Reich, Frank Ocean, Miles Davis, Kendrick Lamar, Sampha, Anderson Paak., Bon Iver, Johnny “Guitar” Watson, etc.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Nils Frahm “All Melody”, Native Young “Kings”.

Hvad er du i gang med lige nu? 

Lige nu arbejder jeg på mit kommende album.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvad er drømmen? 

Drømmen er at blive betalt for at rejse rundt i verden og spille musik.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du? 

Absolut ikke at øve. ;) At performe live er en meget vigtig ting for mig. At tage en vis risiko og at infiltrere sangene med det aktuelle humør, jeg er i, er en god følelse, men hvis nogen fortalte mig, at jeg ikke kunne gøre begge dele, og at jeg skulle beslutte mig nu, så ville jeg nok gå med at indspille og at producere musik.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så? 

“5000 Miles”, fordi jeg ønsker at tage jer med på min rejse fra nu af.