Ugens Upcoming: Lihme

Ugens Upcoming: Lihme

Foto: Guro Reinaas

Den spirende singer-songwriter Lihme er et af de nyeste stjerneskud på den danske musikscene, og tidligere i maj udsendte det unge talent debutsinglen “Free Fall”. Et udspil, der formåede at fremvise sangerindens enorme potentiale og hendes inderlige tilgang til musikken. I dag har vi æren af at præsentere Lihme som denne ugens upcoming. Læs med her for at lære den spændende artist bedre at kende. 

Bag det nye soloprojekt Lihme finder vi sangerinden Silje, der siden barndomsårene har interesseret sig for musik, sang og sangskrivning. Den seneste tid har tingene for alvor taget fart for Lihme, der nu har valgt at fokusere på sin store glæde og passion – musikken. Sangerindens første udspil “Free Fall” vidner også om, at Lihme besidder en international klang, der straks leder lytterens tanker hen imod store og veletablerede sangerinder. I sit musikalske univers formår Lihme at blotte en inderlig sårbarhed, der smukt skinner igennem i hendes lyriske fortællinger, som udformes igennem medrivende og tilbagelænede poptoner.

Vi har stillet Lihme en række spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på, imens du lytter til Lihmes debutsingle “Free Fall”, der findes i bunden af artiklen.

Hvem er Lihme? 

Lihme er min musikboble hvor jeg, Silje, svæver rundt og skriver om alt det der foregår udenfor boblen og inde i mit hoved. Det er lidt som at have en hemmelig hule – bare med det twist at den her hemmelige hule også er en offentlig sceneplatform. En fun fact er i øvrigt, at Lihme faktisk er en lille landsby i Midtjylland. Jeg gik forbi deres byskilt på et tidspunkt og synes navnet var smukt og havde en poetisk klang over sig som passede godt til mit musikunivers.

Læs også  Mød den nye danske R&B-kunstner Lasse Laurentius på nummeret "Helt Anderledes"

Hvordan vil du beskrive din lyd? 

Sjælfuld singer-songwriter pop med en upoleret akustisk vibe.

Hvordan startede du? 

Musik har været i mit liv så længe jeg kan huske. Da jeg var lille gik jeg til klaver og sang i alle de kor jeg kunne komme til. Jeg startede med at skrive egne sange da jeg gik på efterskole men det var først for omkring tre år siden at jeg begyndte at arbejde seriøst med sangskrivningen. Så tog jeg på højskole for at få tid til at fordybe mig 100% i det uden nogle forstyrrelser eller pres fra alt muligt andet i livet. Det var et kunstnerisk åndehul som for alvor satte gang i Lihme som musikalsk projekt.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik? 

Jeg starter som regel med at finde nogle akkorder som jeg synes klinger fedt sammen på klaveret og så laver jeg en melodi på vrøvle-engelsk over akkorderne. Derefter dykker jeg ned i mine (efterhånden utallige) notesbøger og små memoer på telefonen og finder et tema for teksten som jeg så skriver ud fra. Jeg samler på fede ord, vendinger og situationer som jeg finder poetiske. Når tekst og melodi er på plads finder jeg ud af hvilket udtryk jeg rent lydmæssigt vil gå efter – det kan tage mig lang tid at beslutte hvilken instrumentering der skal på og hvem der evt. skal indspille det. Derefter kører indspilnings- og produktionsmøllen.

Læs også  Anchor Awards 2018: Og de nominerede er...

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd? 

Jeg har altid været enormt fascineret af nordiske singer-songwriters rent vokalmæssigt – de har bare en helt speciel luftig klang synes jeg. Danske Kira Skov er en af mine helt store favoritter, selvom hendes vokal og musikunivers er en del mere rocket end mit eget. Derudover er Lykke Li, Maia Vidal, Feist og indenfor de seneste år også Sia og Lana del Rey, kæmpe kilder til inspiration. En stor musikalsk øjenåbner for mig da jeg var yngre var også Under Byen. De har virkelig formået at skabe et vanvittigt smukt og spændende lydunivers.

Hvad er på din pladespiller lige nu? 

Beach House har jeg nærmest hørt non stop siden jeg så dem på Haven festival sidste år. En af de sange der også kører på repeat er ’Hiroshima’ med Highasakite og Lana Del Reys ’Cola’. I den mere festlige afdeling er ’Dive’ med danske Blondage.

Hvad er du i gang med lige nu? 

Jeg er i gang med at færdiggøre sange til en EP jeg regner med at udgive i slutningen af året. Sangene er på forskellige stadier så jeg sidder både med sangskrivning, men også i produktionsfasen med nogle af dem. Desuden forbereder jeg mig på mine første koncerter med band som foregår i august og september.

Læs også  Det bedste vi så på Haven Festival 2018

Hvad er drømmen? 

Drømmen er at skabe musik som jeg virkelig er stolt af og at give folk en særlig oplevelse når de hører Lihme – både på indspilninger og selvfølgelig også live. Jeg vil gerne eksperimentere med det klassiske koncertformat og spille på alternative steder og venues. Og så har jeg altid drømt om at lave musik til en teaterkoncert, så skud ud til Østre Gasværk ;)

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

Jeg nyder alle tre ting. Indspilninger giver mig tid til fordybelse og nørderi med de mindste detaljer på numrene. Øvelokalet er der hvor jeg for alvor kan eksperimentere med mit musikalske udtryk. Koncerter er mega fede fordi det er her du møder dit publikum og får en direkte ’feedback’ på dit materiale.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så? 

Jeg har kun udgivet en sang indtil videre kaldet ’Free Fall’, så den vil jeg da enormt gerne have at folk giver et lyt, hehe. Jeg udgiver flere sange her i år, så der er også noget at glæde sig til der.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave? 

Har erfaring og interesse for eventdesign, så noget inden for dette ville jeg have optur over at lave – fx til festivaller eller kulturvenues.