Ugens Upcoming: Leyya

Ugens Upcoming: Leyya

Foto: Meyrem Bulucek

De har netop udgivet deres andet album Sauna, og duoen Leyya ser virkelig ud til at have fundet formlen på solide, catchy og orginale electropop-sange. Denne uge er de vores Ugens Upcoming, og nedenunder kan du lære dem meget bedre at kende.

Leyya kommer fra Østrig, og har indtil videre udgivet to fuldlængdealbums – det sidste i fredags.
Annonceringen af albummet offentliggjorde de samtidig med en flot og farverig musikvideo til deres fængende sang “Drumsolo”.
Vi har stillet den fremadstormende duo nogle spørgsmål, som du kan læse, mens du lytter til deres seneste single, “Heat”, som også er at finde på Sauna:

Hvem er Leyya?

Hej, vi er Marco og Sophie fra Wien, Østrig, og vi er en duo, som skriver og producerer al mulig forskelligt musik.

Hvordan ville I beskrive jeres lyd?

Jeg ville sige, at vi bevæger os et sted mellem et bundløst, sort hul i genren “pop”-musik. Vi bruger alle de instrumenter, vi selv kan spille, og så prøver vi at mixe det med lyde og samples fra alle mulige steder i verden – vi kombinerer analoge lyde og sangstrukturer med digitale og nogle gange usædvanlige samples.

Hvordan startede I?

Marco og jeg kommer originalt fra en meget lille by i det nordlige Østrig, hvor det er ret svært at finde nogle med den samme musikalske interesse. Der var en lille musikskole som vi begge gik på, men i stedet for at gå til traditionelle march-bands, hvilket var normalt i vores by, dannede vi et rockband sammen, da vi var omkring 12 eller 13 år gamle. Vi fortsatte med at lave musik selv indtil vi flyttede til Wien, hvor vi startede vores projekt Leyya. Jeg tror, at Wien er den eneste by i Østrig med en egentlig musik-infrastruktur – hvor der er nok mennesker at arbejde med. Det inspirerede vores lyd hen over årene, ligesom vores by gjorde det, da vi var yngre.

Kan I fortælle lidt om den proces, der finder sted, når I skriver jeres musik?

At skrive sangene og producere dem sker de fleste gange på samme tid, men de eneste dele i processen som egentlig forbliver de samme er at jeg, Sophie, skriver sangene mens Marco laver den endelige mixing. Alt andet varierer fra sang til sang.
Vi prøver altid at starte en sang forskelligt for at holde vores hoveder og processen frisk, og for aldrig at gentage os selv musikalsk.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vi kan ikke bare nævne en artist eller ét band. Vores smag og interesse i musik er vokset med os, mens vi voksede op, og de musikere, som inspirerede os dengang, er ændret til nogle andre nu. Vi prøver at  forblive så åbensindede som muligt hvad angår forskellige genrer og lyde, og at vælge vores inspiration og idéer fra alle mulige vinkler og steder – hvad end det er musik, en samtale eller et specielt humør.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Vi har en playliste, som vi elsker at spille før vores koncerter for at få motivation og blive varmet op.
Dér kan du for eksempel finde Stevie Wonder, Alabama Shakes, Curtis Mayfield, Unknown Mortal
Orchestra, så vel som nogle ‘moderne’ pop-artister som MØ, Lorde, Little Dragon og andre.

Hvad laver I lige nu?

Svarer på jeres spørgsmål.

Hvad er drømmen?

At have muligheden for at lave musik indtil vi bliver gamle, og stadig have folks interesse til den tid – og at udforske verden og rejse verden lidt mere rundt med og gennem vores musik, hvilket vi allerede er startet med, heldigvis.

Indspilning, øvelokale eller koncert – Hvilken foretrækker I?

Jeg tror alle tre af dem har deres egen “magi”, og at de hører sammen alligevel, men hvis vi skal vælge, tror jeg vi må sige indspilning. Der er noget ved at genopfinde sig selv og eksperimentere med lyde og sin egen musik, som altid tiltrækker os lidt mere.

Hvis I kunne vælge en af jeres sange, som folk skulle lytte til, hvilken skulle det så være?

Det skulle nok være “Drumsolo” – fordi den har den der finurlighed, men stadig er meget catchy, så den har forskellige lag for forskellige lyttere.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

Så ville vi stadig lave musik. Der har aldrig været en plan B.

Læs også  White Lies er on fire! Albumannoncering, ny single og to danske koncertdatoer