[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Jonas Fogh
I denne uge sætter vi fokus på det nye popnavn KOPS, der siden udgivelsen af debutsinglen “Takes 1 2 Know 1” og en mesterlig showcase på årets SPOT Festival, er stormet frem på den danske musikscene. Vi har stillet Oskar Kops, manden bag, en række spørgsmål, så du kan lære ham meget bedre at kende.

Bag det musikalske alias KOPS gemmer sig den blot 19-årige Oskar Kops Kronback fra Albertslund. Han har selv skrevet og produceret sin musik, som sidst i april så dagens lys på de officielle streamingstjenester. Med debutsinglen “Takes 1 2 Know 1” markerer KOPS sig tydeligt på den danske popscene, og lyden rammer plet i den elektroniske skarpe lyd, som idag dominerer landets store populære radiokanaler. “Takes 1 2 Know 1” bæres af en benhård bas, trommemaskine og stringente synthesizers, som danner et solidt grundlag for Kronbacks’ lyse, karakteristiske popvokal. Singlen har på kort tid fået KOPS og bandet på alles læber. På dette års SPOT Festival gav de en forrygende koncert foran et tætpakket publikum på spillestedet RADAR – en koncert som vi på Bands of Tomorrow fremhævede som en af festivalens højdepunkter. Vi gav dem blandt andet følgende ord med på vejen:

De havde publikum i sin hule hånd, Oscar Kops’ unge charme og smækbukser tilførte den poppede, mainstream-lyd noget originalt og virkelig fedt. Desuden var jeg ret imponeret over, at de kunne fastholde min (og resten af publikums) opmærksomhed, selvom det kun var nummeret “Takes 1 2 know 1″, som før koncerten var blevet præsenteret for offentligheden. Jeg havde en fest med white russian i hånden.” (Læs artiklen her)

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video


Hvem er KOPS?
KOPS er en ung mand på 19 år ved navn Oskar Kops Kronback fra det højeste sted i Ballerup, som bruger det meste af sin tid på at producere musik og skrive sange ved klaveret i stuen.

Hvordan vil du beskrive din lyd?
Min lyd er en musisk frugtsalat med råcreme i form af mine tekster. En blanding af alle de ting jeg bedst kan lide fra de forskellige genrer, jeg har lavet gennem tiden, som er: House, Hiphop, Trap og RnB.

Hvordan startede du?
Det er svært at sige præcist, hvornår jeg startede. Jeg har næsten altid haft noget med musik at gøre, men jeg kan huske, at jeg producerede for første gang, da jeg stjal min brors Macbook og sneg den ind på mit værelse, efter jeg havde set, hvordan han gjorde… Det lød frygteligt, men det gav mig sgu blod på tanden, og jeg er ret sikker på. at jeg aldrig var begyndt, hvis ikke jeg havde været sådan en lang fingret bandit.

Kan du fortælle lidt om den proces, der forgår når du skriver din musik?
Jeg starter enten ved et klaver eller med et tromme-loop. Det er meget sjældent, at jeg bare har en eller anden tekst ide på min mobil, som jeg bliver inspireret af. Jeg skal have optur, før jeg kan komme ‘in the zone’, og det kan nogle gange tage 20 forsøg, før der kommer noget, jeg synes er fedt ud af mig, men andre gange kan jeg lave en helt skitse til et nummer på et par timer. Det afhænger meget af hvor jeg er, og hvilket humør jeg er i både lige i det øjeblik, jeg sætter mig ned, men også generelt. I forhold til inspiration, har jeg har flere gange oplevet at et enkelt tromme-sample eller en synthlyd har været i stand til at kreere en hel sang i mit hoved. Andre gange har det været at stå på en rulletrappe, hvor jeg simpelthen bare har fået en åbenbaring. Så det varierer meget fra sang til sang.

Hvilke kunstnere har haft mest indflydelse på din lyd?
Nemt! Disclosure, Ben Khan, Flume, D´Angelo, Pomo og Mura Masa.

Hvad er på din pladespiller lige nu?
Lige nu er det “Views” af Drake.

Hvad er du i gang med lige nu?
Lige for tiden er jeg er meget ude at spille. Derudover arbejder jeg på højtryk i studiet på både nye og gamle ideer.

Hvad er drømmen?
Helt klart at få lov til at leve af at lave og spille musik.

Indspilning i øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?
Det må nok være at side ved knapperne. Jeg elsker at side og nørkle med en ide i studiet. Det er nok noget af det bedste jeg ved, men jeg har desværre en tendens til at blive noget så utålmodig, når tingene ikke lige går min vej. Så det sker da, at tanken om at spille koncert virker noget mere tiltrækkende.

Hvis du kun måtte vælge en af dine sange som folk skulle lytte til, hvilken var det så?
Helt klart “Takes 1 2 know 1”

På SPOT Festival lavede de en ‘rooftop-session’ i samarbejde med Red Bull Music, hvor de optrådte live med “Take 1 2 Know 1”. Se live-videoen her.