Ugens Upcoming: Klaptrae (feat. videopremiere på nummeret “Be My Love Act II”)

Ugens Upcoming: Klaptrae (feat. videopremiere på nummeret “Be My Love Act II”)

Foto: PR

“Elektronisk samplefolk med knitrende fragmenter, vocoders og rumklang i et stærkt følelsesladet og æstetisk univers” – lyder det ikke meget godt? Det synes vi, og derfor er Klaptrae Ugens Upcoming.

Siden 2017 har Laurits Steinberg udgivet musik via Soundcloud under aliaset Klaptrae. Første udspil hed meget passende 1’st og indeholdt engelsksprogede numre som “Soffie” og “Answers” og dansk lyrik på numre som “Hurtige Hænder” og “Det Faldt Ned”. Omfavnelsen af begge sprog er egentligt ret repræsentativt for hele Klaptrae-projektet, vi indtil videre har hørt. Steinberg breder sig ikke kun over de to sprog, men også over mange forskellige, musikalske stilarter, som han, trods den brede appel, formår at præsentere i lige nøjeagtigt ét, stærkt og sammenhængende lydunivers. Det er ret imponerende, projektetes korte levetid taget i betragtning, og det vidner om det store, musikalske talent, der lader til at ligge bag. Med inspirationskilder, der tæller kunstnere som Kashmir, Frank Ocean og Bon Iver, laver Klaptrae stemningsfuld musik, der omfavner nogle af de mange følelser, der melder sig, når kærligheden sættes i spil, og som det ene øjeblik fylder dig med varme, det næste med melankoli og længsel.
“Be My Love Act II” er et eksempel på et nummer, som på smukkeste vis suger os ind i sidstnævnte stemning, og vi har derfor ret stor optur over nederst her i artiklen at kunne præsentere dig for den nye, simple, men stærke video, der nu akkompagnerer nummeret. I videoen ser du Steinberg stå ganske stille med en plante ved sin side. Farverne er negative, men det er vores forventninger til Klaptrae i fremtiden langt fra.
Lær den spændende, nye artist bedre at kende her, og tjek “Be My Love Act II” ud nederst i artiklen.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvem er Klaptrae?

– Klaptrae er bare mig (Laurits Steinberg) og min computer.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Elektronisk samplefolk med knitrende fragmenter, vocoders og rumklang i et stærkt følelsesladet og æstetisk univers.

Hvordan startede du?

– Starten på Klaptrae har været en langsom, lineær kurve. Jeg har spillet musik, siden jeg var en lille knægt, og pludselig havde jeg bare for mange sange og idéer til, at det kun var mig selv, der skulle høre dem. En håndfuld af de bedste sange blev lagt op på Soundcloud, imens jeg gik på Engelsholm Højskole, og nu er vi her.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg er først og fremmest guitarist, så oftest opstår en melodi over nogle akkorder på guitaren. Ret hurtigt får jeg det indspillet, og lige så stille udvikler sangen sig i den retning, den nu skal. Jeg går meget op i ordlyd og naturlighed, når jeg skriver tekster, og tit finder jeg en slags ‘catchfrase’ i melodien, hvor tekst og stemning udvikler sig ud fra. Efterhånden er det dog mere og mere min computer, som jeg skriver mine sange på.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Kashmir, Bon Iver, Frank Ocean, Efterklang

Hvad er der på din pladespiller lige nu?

– Den gode gamle “This Is For The White In Your Eyes” med Choir Of Young Believers. Vanvittigt vellydende, organisk plade.

Hvad er du i gang med lige nu (musik/karriere)?

– Jeg arbejder altid på nye sange. Det er vidst en evighedsprocess. Mere konkret er jeg i øvelokalet med mit band for at blive klar til sommerens koncerter. Så arbejder jeg på at få indspillet nogle nye sange. Og så sker der også nogle ting, jeg ikke kan sige så meget om lige nu – men spændende bliver det.

Hvad er drømmen?

– Roskilde Festival! Er du gal mand. Engang var det at få 1000 afspilninger på Soundcloud. Det er lykkedes, haha, så nu er det Roskilde Festival.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

– Helt klart koncert. Jeg elsker at indspille nye sange og hele den legende process, man går igennem – også i øvelokalet. Men det er også en meget lang proces, hvor det kan være svært at føle, at en sang er helt færdig. Så er der intet, der slår følelsen af en god koncert. Der er noget på spil i nærværet mellem musikken og publikum – at det sker lige nu og her. Det er den vildeste følelse.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Soffie” – jeg føler, at den rummer en ny og spændende lyd, som jeg gerne vil arbejde mere med i fremtiden, og så er jeg bare enormt stolt af den.

11 Hvis du ikke skulle lave musik, hvad lavede så?

– Helt ærligt så ved jeg det ikke endnu. Jeg har lige bygget møbler i et halvt år. Det var ret sjovt. Måske jeg skulle blive ved med det. Ellers noget med at redde verden fra alt det forurening. Noget, jeg er helt sikker på, er, at jeg vil blive ved med at høre alt den gode musik, der bliver lavet for tiden.