[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Screen dump, “Common Ground”-musikvideo

Islandske/danske Kissi Eyja er en dugfrisk duo, som indtil videre kun har smidt deres sprøde sommer-single “Common Ground” på gaden – og den lover rigtig, rigtig godt. Nummeret indeholder et lækkert calpyso-beat, tilbagelænede guitar- og basfigurer, og Theo Curtis Kissis bløde vokal kan få enhver Frank Ocean og Drake-fan op af stolen i begejstring. Alt i alt et perfekt track til at trække de sidste varme solstråler ud af sommeren. Nummeret beskriver en sommerflirt, og ligesom musikken indeholder videoen en sydlig stemning med Theo dansende på kanten af en pool omgivet af eksotiske jungleplanter.

Vi har stillet den helt nye duo en række spørgsmål, så du kan blive klogere på Kissi Eyja:

Hvem er Kissi Eyja?

Vi er to sangskrivere/producere, der bor i København. Brynjar er oprindeligt fra Island, men har boet i København siden han var barn. Theo er født og opvokset i Århus, men har også boet i København en del år, og så har han rødder både i Ghana og Danmark. Vi har hver især mange års erfaring i musikbranchen som vokalister, instrumentalister, sangskrivere og producere på diverse projekter som; Kúra, Landside, Gypsies og Are We Brothers.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Jeg, Brynjar, er meget inspireret af 80-90’er musik-gear, og mit udtryk er altid præget af min omfattende erfaring med elektronisk musik. Theo’s hovedinstrumenter er guitar og vokaler, og hans musikalske baggrund består af håndspillet hiphop samt indierock. Disse genrer påvirker altid vores lyd, og vi elsker at udforske forskellige stilarter og give det vores eget præg.

Hvordan startede I med at lave musik?

Vi havde nabo-musikstudier på Vesterbro, og en aften endte vi med at drikke nogle øl og lege med nogle skitser. Vi fandt hurtigt ud af, at vi arbejdede godt sammen og altid havde det grineren.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I laver jeres musik?

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

– Det er meget forskelligt, men som regel starter en ide på computeren og udvikler sig derfra, nogle gange tager vi guitaren frem og skriver sangen færdig.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Der er ikke rigtig nogen specifikke kunstnere som sådan, men vi er meget inspirerede af den urbane scene i USA i øjeblikket, men udforsker også og lader os inspirere af mange forskellige kunstnere helt fra 90’erne til nu.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

– Theo: Jeg havde senest optur over Bill Withers Live!
Brynjar: Jeg hører primært det, jeg arbejder på for tiden, men hørte Nicolas Jaar igen for nyligt.

Hvad er I i gang med lige nu?

– Lige nu er vi i gang med at få mixet vores næste udgivelser, og så har vi noget nyt materiale, vi arbejder på.

Hvad er drømmen?

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

– At kunne tage vores musik med ud i verden og se, hvilke muligheder, der kan opstå. Vi har allerede fået nogle henvendelser fra publishers og pladeselskaber i USA, så det bliver spændende at se, hvordan det vil udvikle sig.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker I?

– Brynjar: Indspilning!
Theo: Det er et svært spørgsmål! Men for tiden vil jeg sige studiet, men har dog en stor kærlighed for at spille live.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Vi har kun udgivet ét indtil videre, så det bliver nødt til at være “Common Ground”. Der kommer dog to nye singler inden længe, som begge også er gode kandidater.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle i så lave?

– Spille golf og nøgenbade.