[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: PR

I denne uge ser vi nærmere på den danske sanger J. Bruno, der denne weekend spiller på Summer In The City Festival i København. 

J. Bruno, der går under det borgerlige navn Jakob Bruno, udgav i 2016 debut-EP’en Blue. Tidligere har han været at finde som Ugens Kanon hos DR’s KarriereKanonen, og tidligere i år delte han den sommerlige single “Don’t Be A Stranger”. Senest har den danske sanger og sangskriver smidt nummeret “Believe In Love” på gaden, efter den havde en solid førsteplads på P3’s Barometerlisten intet mindre end tre uger i træk. Denne weekend spiller J. Bruno på den københavnske festival Summer In The City, og i august kan du finde ham på den hypede festival for upcoming-kunstnere UHØRT. J. Brunos musik er afslappet, groovy og bæres af drømmende guitarer, synthesizers og catchy popmelodier, og du kan lære ham meget bedre at kende lige her!

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

Hvem er J. Bruno?

– Romantiker, førsteelsker, strandløve, festabe, temperamentsfuld, natteravn, gourmet.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Nogle sange lyder som det perfekte soundtrack til en langsom erotisk 70’er film. Andre lyder som en bryllupsfest ved midnat.

Hvordan startede du?

– Mor var operasanger, far jazzpianist; der gik ikke længe, før sangene begyndte at skrive sig selv.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

– Ofte kommer teksten før musikken. Teksten er monologen, musikken kulissen. Vi mødes alle sammen i vores øvelokale Cassiopeia. Her tager vi udgangspunkt i en sang jeg (Jakob) har skrevet. Vi arbejder med arrangement, indtil alle roller spiller. Så slukker vi lyset, tænder for discokuglen og spiller nummeret for en ven, der lige er kommet forbi; en ’solo-koncert’.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Serge Gainsbourg, Bob Dylan, Donnie and Joe Emerson, Jim Morrison, A Tribe Called Quest, Bowie, The Chi-lites og selvfølgelig Wham.

Hvad er på din pladespiller lige nu? Hvilke sange hører du mest for tiden?

– Nasty Rockabilly vol. 7. Sangen “Blue Fire” af Don Ellis kører dag og nat.

Hvad er du i gang med lige nu?

– Jonas pudser sin Ducati Monster, Jakob skifter trucks på et skateboard, Erlend pudser Poloen, Thorbjørn ruller cigaretter, Anders drikker G&T’s i solen.

Hvad er drømmen?

– At lave et album, spille for vores fans og hænge ud med hinanden så meget som muligt.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

– Det er svært at sige, alle ting kan noget forskelligt. Vi tror på vigtigheden at give sig selv uforbeholdent hen til det, man beskæftiger sig med. Vi er der 100 %, uanset om vi er i studiet, øvelokalet eller på scenen.

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave? 

– Hemmelig agent! Ellers har jeg altid haft lidt af et talent for alt det der med potteskår, ståltråd og farvelade.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Believe in Love”. Den handler om kærlighedens forgængelighed. Det er støvet men farverigt. Det groover og eksploderer og er for mig lyden af sommer – med palmer, iskolde drinks og fødderne godt begravet i sand.