Ugens Upcoming: Idk Ariel

Ugens Upcoming: Idk Ariel

Foto: Øystein Grutle Haara

Idk Ariel er et musikalsk projekt af norske Petter Ariel Skog, som vi i denne uge glædeligt kan bringe som vores Ugens Upcoming. Her får du mulighed for at lære den spirende kunstner bedre at kende. 

Siden to udgivne singler i 2016 har der været lidt stille omkring Idk Ariel på udgivelsesfronten, men i år er nordmanden endelig tilbage med sin nye single, “Shining”. Fremtiden tegner godt for det musikalske talent, hvis musikalske stil omfavner en kombination af elektronisk R&B og alternativ pop, som opbygges ved hjælp af harmoniske melodier og en medrivende vokal. Vi har stillet Idk Ariel en række spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på.

Hvem er Idk Ariel? 

Mit navn er Petter Ariel Skog. Jeg er en norsk sanger, der i øjeblikket er bosat i Bergen, Norge. Min far insisterede på at navngive mig Ariel efter et britisk motorcykelmærke, så det var sådan, jeg fik mit kunstnernavn.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvordan vil du beskrive din lyd? 

Jeg læste på en blog, at nogen beskrev den som “Icy RnB”, og det kunne jeg rigtig godt lide.

Hvordan startede du? 

Jeg startede ud med at producere og lave chill wave-inspirerede beats ved at sample tilfældige ting, såsom youtube-videoer og film, som jeg kunne lide, og så gav alt mere mening, når jeg startede at synge oveni det, jeg lavede. Derefter blev jeg med tiden mere seriøs omkring sangskrivning og begyndte at lytte udelukkende til Frank Ocean, så jeg besluttede, at jeg også ville lave RnB.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik? 

Det starter ud med, at jeg får en idé til en vokal-melodi – oftest et omkvæde først. Så laver jeg et beat, som jeg synes passer til melodien, og derfra fortsætter jeg med at skrive sammen med en god ven, der er sangskriver, og som giver mig feedback og hjælper mig med ideer. Til sidst tager vi det med i studiet og får det til at lyde mere professionelt.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd? 

Devendra Banhart inspirerede mig til at lave musik i første omgang. FKA Twigs er en af mine største idoler, fordi alt, hvad hun rører ved, bliver til kunst, og jeg elsker hendes produktioner. Yung Lean er også et geni, som jeg virkelig elsker.

Læs også  Ugens Upcoming: Jonas Brøg

Hvad er på din pladespiller lige nu? 

Arca – Desafio.

Hvad laver du lige nu? 

Lige nu spiser jeg donuts til frokost, drikker kaffe og nyder udsigten fra min lejlighed i Bergen.

Hvad er drømmen? 

Min drøm er at rejse rundt i verden for at spille min musik.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du? 

Indspilning.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, hvilken skulle folk så lytte til? 

“Shining”. Fordi det er min seneste single, og jeg føler, at den repræsenterer mig, og hvor jeg står musikalsk lige nu.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad så? 

Sandsynligvis være en professionel fodboldspiller eller måske ville jeg have været kunstner.