[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Kaja Bruskeland

Vi sætter endnu en gang fokus på et nyt spændende band, som i denne uge er den oslobaserede kvintet Hajk.

Hajk er navnet på en norsk popgruppe, som i høj grad er værd at lægge mærke til. Med de mere alternative singler “Medicine” og “Magazine” har de imponeret samtlige skandinaviske medier på kort tid, og til februar udkommer de med deres ventede debutalbum Hajk. 

I sidste uge løftede gruppen sløret for et nummer fra det ventede album, da de præsenterede den nye single “Best Friend”. Lyduniverset tager os tilbage til 80’ernes drømmende pop og demonstrer et stort arrangementsmæssigt overskud. De kan altså et eller andet, de nordmænd, og derfor sætter vi i denne uge fokus på Hajk som Ugens Upcoming. I den forbindelse har vi stillet gruppen elleve spørgsmål, som skal spore os bare en lille smule bedre ind på, hvem Hajk egentlig er…

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

1. Hvem er Hajk?

Vi er Sigrid, Preben, Einar, Johan og Knut Olav. Fem gode venner, som bor i Oslo og elsker at lave musik sammen.

2. Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi forelsker os i forskellige udtryk hele tiden, så på det kommende album er det meget forskelligt fra sang til sang. Fællesnævneren er måske, at det er varmt og transparent.

3. Hvordan startede projektet?

Det startede som en trio, som spillede mere rockbaseret musik, men efterhånden ville vi gerne have en mere fleksibel besætning, så vi skrev roller til keyboard og sang. På Øyafestivalen i Oslo 2015 spillede vi vores første koncert med den besætning og det fungerede rigtig godt. Efter koncerten spurgte vi pianisten og vokalisten om de ville være en fast del af bandet, og pludseligt var vi fem. 

4. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

Alle i Hajk er med til at skrive sangene og er meget optagede af sangskrivning og arrangement – akkordsammensætning, tekst osv. Vi viser hinanden alt nyt musik, vi støder på, og det gør, at vi har mange fælles referencer. Det gør også, at vi ret hurtigt bliver enige om, hvordan tingene skal lyde.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Der er mange! Her er nogen: Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra, Amason, Joni Mitchell, Michael Jackson og Paul Simon.

6. Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Whitney – Light Upon the Lake

7. Hvad er I i gang med lige nu?

I disse dage spiller vi mange koncerter og arbejder med vores liveudtryk. Vi har i lang tid været i studiet for at lave det kommende album, og nu har vi lyst til at præsentere det for folk på den bedst mulige måde.  

8. Hvad er jeres drøm?

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

Vi har fået meget hjælp af en masse dygtige folk igennem de sidste to år, og nu ønsker vi at give dem noget tilbage! Vores drøm er nok at møde folk med vores musik. 

9. Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker I?

Koncert!!

10. Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

”Somebody Else”. Det er det sidste nummer på albummet, som kommer ud om et par uger. 

11. Hvis I ikke skulle være musikere… hvad ville I så gerne lave?

Det er et umuligt spørgsmål. Vi ser ingen andre alternativer end musikken!