[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Yasser Yassin

Tidligere på sommeren skrev vi om udgivelsen af deres debutsingle, og nu har vi fornøjelsen af at præsentere dem som denne uges Upcoming: Den danske trio De Lyse Timer. De udgiver desuden i dag deres helt nye single “Lettere”, og på torsdag kan du opleve dem i Pumpehusets Byhave. 

I 2014 grundlagde Sebastian Vinther, Djarn Kargin og Andreas Sorgenfrei musikkollektivet De Lyse Timer, og i løbet af denne sommer har drengene udgivet deres to første singler.
Om debutsinglen “Blodmåne” der udkom i juni, skrev vi, at de helt enkelt leverer gode, klassiske danske sange. Sorgenfreis bløde og behagelige stemme leverer en fængende popmelodi, rytmesektionen er godt smurt, og sangen er søbet i nordisk melankoli.
I dag er der premiere på gruppens anden single “Lettere”, og denne sang er en anelse mere rocket, en anelse mere ubekymret. Fælles for begge singler er dog en vemodig form for eftertænksomhed, og et fængende tekstligt univers, og foreløbigt har vi ingen grund til at tvivle på, at De Lyse Timer nok skal finde en fornem plads på den danske musikscene.

Hør “Lettere” her og bliv meget klogere på den danske poptrio nedenfor:

Hvem er De Lyse Timer?

De lyse Timer er en københavnsk baseret rocktrio som i live sammenhæng forvandles til en kvintet. Trioen består af Andreas Sorgenfrei, Sebastian Vinther og Djarn Kargin som i mange år har spillet musik sammen på kryds og tværs i forskellige konstellationer indenfor for forskellige genrer.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

Vores lyd udspringer af en forkærlighed for 80’er og 90’er rock, hvor især lyden af synthesizer og medrivende guitarer har sat sit præg i vores lyd og kompositioner.

Hvordan startede I?

Da vi startede bandet var vi ved at lukke og slukke for et andet band vi havde sammen en del år. Vi kunne mærke at der skulle ske noget nyt. Ny inspiration, fornyet energi og glæden ved musikken skulle genfornyes. Denne gang på dansk. Andreas var så småt gået igang med at indspille idéer og demoer på sin iPhone som han løbende præsenterede, og der kom hurtig enighed om en grobund for dannelsen af det, som skulle blive til “De Lyse Timer”.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Numrene på vores kommende udgivelse er primært opstået ved udgangspunkt i Andreas’ tekster, akkorder og sangmelodier. Derefter har vi andre lagt på af instrumenter for så at mødes allesammen og arrangere og rette musikken til efterfølgende i studiet. Vi spiller alle flere instrumenter og sidder hver især ved vores små hjemmestudier for at komponere og sende tracks og idéer frem og tilbage til hinanden for at bygge numrene op. Til sidst mødes vi i studiet for at teste, rette og indspille musikken sammen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Læs også  Svenske Jenny Wilson offentliggør udgivelsesdato for hendes kommende album

Musikere og bands som Lars HUG, TV-2, CV Jørgensen, The Cure, The War on Drugs, The National og The Strokes har alle været stærke inspirationskilder i den tid vi har spillet sammen, og på en eller anden måde har de skabt genklang i skabelsen af vores egen musik. 

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Selvom Radiohead aldrig helt forsvinder, har de alligevel fået lidt af en opblomstring på playlisten igen efter deres fantastiske koncert på Northside. Derudover får danske navne som Bisse og Katinka også en del spins.
Sidst men ikke mindst er både The War on Drugs og The National aktuelle med nye albums som afspilles nonstop i disse dage.

Hvad er I i gang med lige nu?

I øjeblikket er vi i gang med at forberede os til vores første koncert den 14. september i Pumpehusets Byhave sammen med bandet Slår Skår. Derudover arbejder vi hen mod release af vores debutalbum i efteråret med promovering af singler op til releasen.

Hvad er drømmen?

Lige nu drømmer vi om at publikum tager rigtig godt imod vores debutalbum, og at vi kan komme rundt i landet og spille sangene for rigtig mange mennesker. På længere sigt drømmer vi om at vi kan få en god produktion af skiftevis albumproduktion og livevirksomhed op at køre, for vi kan sgu godt lide at lave musik sammen.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Læs også  Janelle Monáe annoncerer nyt album med to singler og tilhørende videoer

Indtil videre har vi næsten udelukkende arbejdet i studiet, men vi ser rigtig meget frem til at komme ud og prøve vores sange af live foran et publikum. Vi arbejder hver især meget i studiet i forskellige sammenhænge, så det er måske der vores hjemmebane er nu, men vi har også rigtig meget liveerfaring fra tidligere projekter, så det bliver godt at komme tilbage i manegen igen.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det er et meget svært spørgsmål at svare på, men vi synes at første single fra albummet, “Blodmåne”, indeholder mange af de ting vi godt kan lide. Det storladne blandet med det lidt mørke og melankolske.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

Vi har hver især allerede en del ting i gang ved siden af musikken, fra socialpædagogik over producervirksomhed til filmkomposition, så der er allerede godt gang i alle mulige forskellige ting. Men det lugter jo lidt af musik det hele, så et liv uden musik kan vi nok ikke rigtigt forestille os.