[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Sarah Christine Nørgaard

I denne uge sætter vi fokus på det danske, fremadstormende orkester Bogfinkevej, som du kan lære meget bedre at kende lige her. 

Bogfinkevej er – ja, som du måske har gættet – opkaldt efter den gade, hvor de først skabte deres musik. Trioen består af Søren Karim, Mads og Lau der, sammen med en guitar, leverer unikt og underholdende akustiskbaseret hiphop. Trioen har en legende let tilgang til musikken og sangskrivningen, og det er blandt andet med sjove og gennemførte tekster, at gruppen har fået særlig opmærksomhed. Med en (vel)overstået koncert på Roskilde Festival, drager bandet videre ud i sommeren for at tage landet med storm. Vi har stillet gutterne 11 spørgsmål, så du kan lære dem at kende inden din nabo.

Hvem er Bogfinkevej?

– Bogfinkevej er tre aarhusianske gutter og en guitar. Søren Karim og Mads på sang og rap, og Lau på guitar og sang.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vi synes, det er svært at definere vores lyd, så det lader vi anmeldere og slipsetyperne om.

Hvordan startede I?

– I februar 2016 oprettede vi en Facebook-side hvor vi begyndte at smide små videoer af nogle jamsessions op. Videoerne fik stor omtale, hvilket førte til, at bandet Bogfinkevej officielt blev dannet, og pladeselskaberne begyndte at ringe. Grunden til navnet er, at det første af vores musik blev skabt i en lejlighed på Bogfinkevej.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Jamen det er lidt forskelligt faktisk. Vi sætter os sammen – enten i stuen eller i studiet. Nogle gange er der en, der har en god idé, melodi eller et vers med i forvejen. Så sidder vi og jammer på det, indtil der er et nummer. Og hvis det er blevet dope, så tager vi til København og indspiller det og producerer musikken sammen med Es.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Det er meget forskelligt fra person til person, og det er ikke helt nemt at udpege specifikke musikere. Men noget af det, der har haft indflydelse er nok, at Søren Karim og Mads er rappere med rod i den aarhusianske undergrundshiphop. Lau har spillet guitar siden barnsben og går rundt og hører radio hele dagen, mens han murer, så det må være der, de gode melodier kommer frem.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu? Hvilke sange hører I mest for tiden?

– Vi er alle sammen altid klar på at høre lidt Benal, og de nye singler er for fede! Ellers er alle sange fra Marwan og L.O.C. selvfølgelig altid at finde på playlisten. Og når Karim bliver fuld nok, sætter han Stromae med “Tous les Mêmes” på og skifter over i fransk. Det altid hyggeligt!

Hvad er I i gang med lige nu?

– Vi skal spille nogle shows henover sommeren. Udover vores egne shows er vi rundt i landet og gæste tv-2 på deres sommertour, og efter at vi i maj udgav vores debut-EP Helt Stil, er vi også så småt begyndt at lave noget nyt musik (hvilket bliver bomben!)

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at kunne leve af at lave det, vi er bedst til. At lave musik hele dagen, optræde hele aftenen og feste hele natten.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

– Det er den fedeste følelse, når man er oppe og optræde, men vores foretrukne er selvfølgelig at skabe musikken. Det er der, hvor vi kan åbne op for vores kreative hjerner og gøre det, som vi er allerbedst til: At lave musik og drikke bajere.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken en var det så?

– Altså det fedeste nummer at spille live er klart “Iben Hjejle”. Det får altid folk i godt humør.
Karim mener, at I skal høre “Gule Tulipaner”. Mads er stadig rigtig glad for “Hvis Du”, og Lau glæder sig bare til at vise jer det nye shit. Det kan vi andre to kun være enige i!

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

– Lau arbejder som murer på fuldtid, hvilket han virker fuldt ud tilfreds med, så det bliver han nok ved med, så længe der er tid til det. Søren Karim blev færdig med en bachelor i jura sidste år, så han kan gå i gang med de tunge bøger igen. Mads har en eller anden idé om, at han skal lave film senere i livet. Men vi vil jo allerhelst bare lave musik selvfølgelig.