[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: PR

I denne uge sætter vi fokus på den fremadstormende duo Barselona, der senere på måneden giver deres første koncert på Roskilde Festival. 

Barselona er en dansk duo, der består af efterskolevennerne Rud og Rasmus. Sammen har de udgivet tre mixtapes på Soundcloud og i fredags udkom deres første officielle single “Pige og Dreng”.  Med et rastløst, ungt og ærligt univers, skaber de to drenge vaskeægte “Barca-pop”, og det har skaffet dem en plads på dette års Roskilde-plakat, samt en plads som Ugens Kanon på Karrierekanonen og en plads på Breaking Sound-listen for 2017. Det går stærkt fremad for duoen, der også netop har annonceret en række koncerter til efteråret. Det er kun ét år siden, at projektet kom til verden og der bliver allerede spået om store ting i fremtiden for Barselona.

Hvem er Barselona?
“Vi hedder Rud og Rasmus, og vi skriver og indspiller musikken. Derudover består vores band af vores bedste venner Christoffer, Valdemar og Ask.”

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?
“Vi spiller dansksproget synthesizer-baseret pop med et atmosfærisk, lo-fi lydbillede.”

Hvordan startede I?
“Vores første nummer blev til ugen efter Roskilde Festival 2016. Vi var lige kommet hjem fra efterskole, og vi var motiverede og inspirerede. På et par timer blev vores første nummer “Barcelona” til, og siden da er projektet og de øvrige sange blevet til med udgangspunkt i dette.”

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?
“Der er ikke nogen overordnet opskrift på et Barselona-nummer, men vi bliver tit inspireret af en fælles oplevelse eller stemning, og så sker sangskrivningen meget organisk derfra. Rud begynder at indspille trommer, mens Rasmus finder frem til en lyd eller nogle akkorder på enten keyboard eller guitar, og derfra opstår det hele meget pludseligt og i kraft af et kreativt flow.”

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?
“Snoop Dogg. Specifikt nummeret “Sensual Seduction”. Nummeret oser af ægte player – en lyd vi håber på at kunne adaptere og mestre med tiden.”

Hvad er på jeres pladespiller lige nu? Hvilke sange hører I mest for tiden?
“Rasmus er blevet helt vild med nummeret “I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free” af Nina Simone. Han er overbevist om at denne sang er nøglen til verdensfred. Rud er meget begejstret for “Skejsen” af Molo.”

Hvad er I i gang med lige nu?
“Vi er ved at lægge sidste hånd på en EP, der udkommer til sensommeren/efteråret.”

Hvad er drømmen?
“Vi har svært ved at udpege én specifik drøm, men vi sætter mange del-mål, og de opstår hen af vejen og meget naturligt. Første mål var at blive spillet i radioen, andet mål var at holde releasefest for vores ene mixtape osv. Vores største mål har været at skulle spille på Roskilde, og vores næste mål må være at få udgivet vores EP. På den måde forbliver det spændende og givende at udvikle på projektet.”

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker I?
“Der opstår helt klart en særlig magi til vores koncerter. Vi øver oftest under skraldede forhold, så sangene får et helt nyt liv når lydforholdene er i orden og vi mærker publikums energi og opbakning.”

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken en var det så?
“Pige og Dreng” som udkom d. 9. juni. Det er vores første single, og den markerer et nyt kapitel i Barselonas historie. Det er vores første bud på en single, og skiller sig ud fra vores tidligere udgivelser, som har været i mixtape-format. Nu er vi landet på alle streamingtjenester, og håber vi ligeledes lander på jer alles sommer-playlister!”

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?
“Rasmus knokler med sin skolegang ved siden af projektet, og er spændt på hvad han skal i livet. Rud er rockstjerne på fuldtid, og ser ikke grund til at være andet.”

Du kan opleve Barselona, når de spiller deres første Roskilde Festival koncert søndag den 25. juni klokken 15.30 på Rising Scenen.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16