[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Baldur Kristjánsson

Tidligere på efteråret betog han os med R&B-perlen “I’d Love”, og nu har vi fornøjelsen af at præsentere musiker og producer Audur som denne Ugens Upcoming.

Særligt i 2017 har tingene taget fart for Audur; I februar udsendte den islandske artist det glimrende album Alone, tidligere på måneden gæstede han den Reikjavík-baserede festival Iceland Airwaves, og singlen “I’d Love” er bestemt ikke nemmere at få ud af hovedet i dag, end den var, da den udkom i oktober.
Audur beskæftiger sig genremæssigt med en blanding af alternativ pop og R&B, og den unge artist har allerede vist, at han altså kan lidt af hvert. Hvor lyden på Alone bedst kan beskrives som gennemgående elektronisk, har den nye single et langt mere organisk udtryk, der blandt konstitueres af en forrygende solo på akustisk guitar. Tænk The Weeknd møder Justin Timberlake’s “Cry Me a River”, og så har du lyden af Audur – næsten. Hans musik kombinerer på formidabel vis det letsindige med det mørke, melankolske, og hans stemme er uimodståelig – på én gang blød, dragende og ubesværet.

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

Se musikvideoen til “I’d Love” her, og bliv klogere på Audur nedenfor:

Hvem er Audur?

Jeg er født Auðunn Lúthersson. Jeg er oprindeligt fra Island. Elsker musik. Producerer, skriver og synger. Instruerer mine egne videoer.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Som 2018.

Hvordan startede du?

Jeg startede med at spille guitar i forskellige rockbands, senere kom jeg til at interessere mig for dødsmetal. Så begyndte jeg at studere jazzguitar og på én eller anden måde endte jeg så som producer, der arbejder med R&B.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Jeg producerer næsten al min musik selv.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Hvis jeg skal være helt ærlig, må det være nogen af de mennesker, jeg på det seneste har samarbejdet med. Selfir fra Sydafrika, BNGRBOY fra Reykjavík og Young Nazareth fra Sturla Atlas.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Mura Masa.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg har lige drukket kaffe med min kæreste, for jeg bliver altid rastløs før en lydprøve.

Hvad er drømmen?

At få min musik ud, at blive ved med at arbejde på den. At udvikle mig som artist, og at arbejde med folk, jeg beundrer og respekterer. At skabe. 

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

Det sjoveste er at indspille og give koncert.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Jeg ville sige til folk, at de skal se min seneste video “I’d Love” på Youtube.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad så?

Screenwriting.