Ugens Uimodståelige // Uge 15

Ugens Uimodståelige // Uge 15

Foto: Aksglæde // Daniel Hjort

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend, og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange, fra de helt store stjerner til spirende kunstnere.

Fredag er endnu engang fyldt med pompøse, emotionelle og dansable hits fra det store udland til kongeriget Danmark. Vi stiller traditionen tro skarpt på de vigtigste udgivelser, der i denne ombæring tæller 10 spritnye tracks på vores Uimodståelige-playliste på Spotify. Samtidig præsenterer vi de tre udgivelser, som for os har været de største ørehængere.

Aksglæde – “Kender Du Det”

Den minutiøse popartist, Jacob Aksglæde, imødekommer sommeren med singlen “Kender Du Det”: et prominent track, der syer danselæder i sålerne, men minder samtidig om melankoliens gennemslagskraft.

Tilbage i slutningen af september tog vi en snak med ordsmeden og musikeren, Akglæde, for at blive klogere på hans gennemførte EP-udspil, Fortrudte Fortielser. Her forklarede Aksglæde, at den bittersøde sindsstemning som melankolien tilbyder, i samspil med den kolde blå farves æstetik bliver samlet i sætningen: “Det blå sind”. Her er melankolien et værktøj, der ikke er farligt at dvæle ved – tværtimod. Melankolien titter da også frem på det nyeste udspil, “Kender Du Det”. Første vers åbnes til en tynget stemning, et groovey motorikbeat, en legesyg bas mens de mørke linjerne: “Sket er sket, men jeg orker ikk’ vise det//Jeg skjuler mine fejl bag et smil og et hej, til dem der spørg’ mig” svøber sig om lytteren, på samme måde som low-pass filtret strammer produktionen ind og foranlediger breaket på ét-slaget op til første omkvæd.

Læs også  Christine and the Queens udgiver dragende musikvideo til sangen "La Marcheuse"

Der er noget på spil på “Kender Du Det”: Den sommerlige vibe i en kontrastfuld fusion med den eftertænksomme, poetiske melankoli bridrager endnu engang til et veludført arrangement og produktion.

Florence & The Machine – “Sky Full Of Song”

Så er der endelig nyt fra Florence & The Machine, der med singlen “Sky Full Of Song” vender tilbage efter tre års stilhed. Nummeret er første smag på det kommende album High As Hope, der bliver fjerde albumudgivelse fra det engelske indie-rock band med sangerinde Florence Welch som frontfigur. “Sky Full Of Song” er et yderst elegant og velkomponeret nummer, der på smukkeste vis bæres af Florence Welchs enorme stemmeregister og en rolig instrumentering, som udgøres af pompøse strygere, smagfuld klaverleg og en solid guitarrytme. Tilsammen skaber elementerne en dybfølt, musikalsk fortælling, der nærmest lægger op til et øjebliks inderlig og rolig reflektering.

Læs også  White Lies er on fire! Albumannoncering, ny single og to danske koncertdatoer

Sigrid – “High Five”

I dag er den helt store dag for Sigrid-fans, for i dag udkommer “High Five”, der er den unge, norske sangerindes tredje single fra i år og den tredje i rækken i en strøm af singler, der vil udkomme løbende hen over den kommende tid. “High Five” er en luksuriøs popmelodi af allerfineste kvalitet, der inkorporerer alt det bedste fra popmusikkens alsidige univers. Med et storslået omkvæd og rytmiske beats er “High Five” et vaskeægte sommerhit, der emmer af solskin og lyse nætter. Perfekt fredagstrack!

Læs også  Musik- og branchefestivalen Eurosonic Noorderslag (ESNS) løfter sløret for de 29 første navne til næste års plakat

Ellers tilføjet
Janelle Monae feat Grimes – “Pynk”
Princess Nokia – “Look Up Kid”
Empress Of – “Trust Me Baby”
Noah Carter – “Search”
Gang Gang Dance – “Lotus”
Mavi Phoenix – “Yellow”
Rolling Blackouts Costal Fever – “Talking Straight”