Ugens Udgivelser // Uge 18

Ugens Udgivelser // Uge 18

Foto: Blondage // Anders Bigum

Vi har igen samlet en oversigt over nogle af de singler, videoer albums og EP’er, der udkom i sidste uge. Missede du nogle af de mange annonceringer? 

Single/videoudgivelser

Mitski – “Happy”
Mitski Miyawaki aka Mitski blev født i Japan, flyttede med sin familie til både Den Demokratiske Republic Congo, Malaysa, Kina og Tyrkiet, før sangerinden til sidst slog sig ned i New York. Indie-kunstnere har nu udgivet andensinglen “Happy” fra sit kommende fjerde album Puberty 2, der er på gaden den 17. juni via Dead Oceans. Er du vil med nummeret, kan vi glæde dig med, at Mitski gæster Danmark den 24. september, hvor hun giver koncert på Loppen.

Lightwave Empire – “Pleasure and Pain”
Tidligere Ugens Boblere Lightwave Empire har sluppet videoen til nummeret “Pleasure and Pain”, og det er en nøgen fornøjelse – bogstaveligt talt. Instruktøren Anders Malmberg har tidligere arbejdet med kunstnere som Mø, Savages og Mew, og tankerne bag denne video har været at udforske grænselandet mellem humor og melankoli, seksualitet og sensualitet i en varm og positiv video. Nummeret er produceret i samarbejde med den Grammy-vindende producer Dave Sardy, der også har arbejdet med blandt andet Oasis, Red Hot Chili Peppers, LCD Soundsystem og The Killers. Bandet er booket til dette års Roskilde Festival, hvilket bliver deres første live-show. Se videoen her.

Johann – “Change”
Sangskriver og sanger Johann har været en tur i Los Angeles og indspillet den nye single “Change”. Johann har tidligere spillet i duoen Cat Caught Lark, men debuterede i 2014 som soloartist med singlen Believerog albummet Ruffled Feathers, der modtog stor ros. Nummeret er indspllet i samarbejde med produceren Taylor Sparks, der tog kontakt til Johann over facebook med beskeden “I’m spellbound by your voice“. Læs meget mere om singlen her og se den tilhørende mini portrætvideo her.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Blondage – “Dive”
Electronica-duoen Rangleklods har startet et nyt elektronisk pop-projekt under navnet Blondage, og det er førstesinglen “Dive” og den nye video et eksempel på. Den er skabt af instruktørerne Jonas Bang og M.I.L.K. og produceret i samarbejde med Prxjects by Mercedes Benz. Blondage er den 16. september klar med en selvbetitlet EP, der udkommer via Tambourhinoceros. Videoen er skudt i New York og klipper mellem Esben og Pernille i storbyens gader og billeder fra den afrikanske savanne, hvor en løbe jagter sit bytte. Kulturlaboratoriet Prxjects, som har stået bag produktionen, har også arbejdet med kunstnere som Reptile Youth, Kenton Slash Demon og Kwamie liv. Du kan opleve duoen i Store VEGA den 8. december og på Voxhall den 9. Se videoen her.

EP/albumudgivelser

Willa – Criminals + Dreamers (debutalbum)
Willa
er navnet på en 24 årige elektropop-sangerinde fra Vancouver i Canada. Hun tog nettet med storm, da hun offentliggjorde singlen “Swan”, der nu har opnået over en million streams på Spotify. Nu har hun altså udgivet sit syv numre lange debutalbum Criminals + Dreamers, der er produceret af Ryan Guldemond fra Mother Mother.

Katinka – Lufthuller (EP)
Så har KarriereKanon-vinderen Katinka udgivet EP’en Lufthuller. Bandet bestående af Katinka Bjerregaard, Marie Christiansen, Lucas Rundblad og Simon Ask debuterede tilbage i 2014 med debut-EP’en I Røntgen, hvorefter de altså i 2015 vandt DRs KarriereKanonen. Katinka Bjerregaard fortæller om EP’en: “EP’en ”Lufthuller” indeholder både det usikre og det trygge, den er alt rodet i mit hoved, men også alle sprækkerne hvor lyset kommer ind. Den har ikke en start og en slutning, for der er ingenting, der er slut endnu, alt er stadig i konstant bevægelse. Men den er for mig en streg i sandet, så jeg nu kan sige, ‘så er vi her’.”

Læs også  Christine and the Queens udgiver dragende musikvideo til sangen "La Marcheuse"

Ry X – Dawn (debutalbum)
Australske Ry Cumings aka Ry X fik i 2013 et gennembrud med singlen “Berlin”, der blandt andet blev benyttet til en international Sony-reklame. Musikeren, hvis vokal bliver sammenlignet med både Jeff Buckley og Bon Iver, har nu udgivet debutalbummet Dawn via Infectious Music. Ry X fik megen ros for sin debut-EP fra 2014 og har tidligere gæstet blandt andet NorthSide Festival med sin indiepop. Australieren giver den 12. juli koncert i Danmark, når han indtager scenen på Lille VEGA.

Anohni – HOLPELESSNESS (debutalbum)
Du kender hende måske som forsanger i Antony and the Johnsons, men på debutalbummet Hopelessness er det under navnet ANOHNI, at Antony Hegarty udfolder sin musikalske kunnen. Albummet, der er udkommet via Rough Trade/Playground Music i Skandinavien, er skabt sammen med elektroniske Oneohtrix Point Never og Hudson Mohawke. Teksterne kredser om temaer som overvågning, miljødrab og drone krigsførelse, mens musikken er overvejende dansabel. Vi skrev tidligere om singlen “Drone Bomb Me” og den tilhørende video, som du kan læse mere om her.

11th Street Kids – Blue Skies & High Fives (album)
Rock-kvintetten 11th Street Kids er udsprunget af The Floor is Made of Lava som en “vild og kompromisøs lillebror“. Gruppen har brugt halvandet år på at skrive og indspille albummet Blue Skies & High Fives, modsat debutpladen, der kun to fire dage. Gruppen har siden da fået to ekstra medlemmer på henholdsvist guitar og orgel, og den nye lyd er inspireret af legender som Rolling Stones og Bruce Springsteen. Vi lavede tidligere videopræmiere på singlen “Electric Lady”, som du kan læse mere om her.

Black Dylan – Hey Stranger (debutalbum)
Black Dylan
er navnet på det nye projekt fra Wafande og Nuplex. Om det soulede debutalbum fortæller Wafande, at den “… først og fremmest er bygget på venskab og på en fælles kærlighed til soul genren. Det er for mig, en ny måde at udtrykke mig på og et helt anderledes tekstunivers, som beskriver en anden side af mig som artist. Black Dylan er en passion, som vi ikke kan lade være med at følge.” Duoen har allerede spillet for et udsolgt Jazzhouse og i en række TV-shows, og de vil i fremtiden også spille på flere af landets festivaler. Pladen byder, udover soul, også på dansable skæringer og gode melodier, som vi også kender det fra Wafande.

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

Slowolf – White Feathers (EP)
Andreas Asingh aka SLOWOLF er en københavnsk producer og DJ, der med sin drømmende og futuristiske hiphop allerede har ligget nummer et på iTunes og HypeMachine og indspillet med både Raekwon fra Wu-Tang Clan og sangerinden Kimbra. EP’en kaldes hans mest kompromisløse og fokuserede til dato, og er mere legesyg end tidligere udgivelser. Den gæstes af både Dream Mclean, Pell, Scrufizzer og førnævnte Kimbra, og er endnu en i rækken af danske udgivelser med internationalt tække. Læs meget mere om Slowolf her.

Bibi Bourelly – Free The Real (Pt.#1) (EP)
Den unge musiker Bibi Bourelly har rødder i Haiti og Marokko og er født i Berlin. Selvom hun er et upcoming navn, har hun allerede arbejdet sammen med Usher på nummeret “CHAINS” og kan kalde sig co-writer på Rihannas megahit “Bitch Better Have My Money”. EP’en blev tidligere teaset med hits som “EGO”, “Riot” og “Sally”, der også gik ind som en af vores Ugens Uimodståelige tilbage i februar og desuden sikrede hende en plads på vores liste over 16 navne du skal holde øje med  2016.