Foto: Soleima//PR

En ny uge betyder nye koncerter, og dermed nye koncertanbefalinger. Vi har samlet en guide til nogle af de koncerter, som vi varmt kan anbefale. 

Tirsdag den 12. september

Divine Council – Atlas
I dag spiller den amerikanske hiphop-gruppe fra Richmond, Virginia Divine Council på Atlas i Aarhus. Gruppen består af medlemmerne Lord Linco, Hyrax!, Icytwat og $ilkMoney.
Divine Council er en eksperimenterende gruppe, som på den ene side laver ægte, hardcore gangsta-rap, men samtidig ikke er bange for at bruge eksempelvis R&B-elementer i deres musik.
I august i år udgav de deres debut-EP “Council World”, hvor André 3000 medvirker på nummeret “Decemba”, og samtidig hjalp dem til en pladekontrakt med Epic Records.
I 2016 var de derudover at finde på musikmagasinet Rolling Stones liste over “10 Artists You Need To Know”, og deres single “P. Sherman (PS42WW$)” røg helt til tops på Billboard Spotify Viral 50-listen.

Onsdag den 13. sep

Courtney Marie Andrews + Of The Valley – Ideal Bar, VEGA
Sydstatsamerikaneren Courtney Marie Andrews har levet af at spille musik lige fra hun var 16 år, hvor hun tog fra sin hjemstat Arizona og turnerede USA rundt med andre musikere og bands. Det har givet hende en enorm erfaring, som er tydelig at høre på hendes egne albums, hvoraf det sidste On My Page udkom den 25. august i år.
Courtney Marie Andrews blander både indie, country, folk og rock i sin musik, og er af flere blevet sammenlignet med store navne som P.J. Harvey og Joni Mitchell.

Som support denne onsdag er Canadiske Of The Valleyet musikalsk projekt skabt af singer-songwriteren Brian Della Valle, hvis debutsingle “Ride Alone” får en til at tænke på både Leonard Cohen og Bon Iver.
Of The Valley har lige indspillet sit debutalbum, og tager i den kommende tid på en Tysklandsturné.

Elephant Stone + DJ Lorenzo Woodrose – Pumpehusets Byhave
Elephant Stone er et eksperimenterende psych-rock orkester fra Canada. De kalder selv musikken for “hindie-rock” grundet deres fascination for og kærlighed til indiske instrumenter – især sitaren som forsangeren Rishi Dhir spiller. Bandet blev dannet i 2009, og her debuterede de med albummet The Seven Seas. Siden har de udgivet fire fuldlængde-albums, og det er et efterhånden meget rutineret og erfarent band, der gæster Byhaven denne onsdag.

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert

Lorenzo Woodrose varmer op til koncerten med et psykedelisk dj-set, og frontmanden fra både Baby Woodrose og Spids Nøgenhat skal nok sørge for at sætte den helt rigtige stemning i Byhaven.

Torsdag den 14. september

Astronautalis – Ideal Bar, VEGA
Andy Bothwell, bedre kendt som Astronautalis, er en amerikansk rapper, som leger med genrer så forskellige som indie-rock, hiphop og punk. Hans seneste album Cut The Boody Loose fra 2016 er hans femte albumudgivelse, og handler om at finde håb og glæde i det fortabte. Albummet er samtidig Astronautalis’ første i eget navn, siden han under navnet Jason Feathers udgav et album med selveste Justin Vernon (Bon Iver).

Emil Kruse + KÅ – Lille VEGA
I sidste uge udgav Emil Kruse EP’en I Dine Blå, som både indeholder en radiobanger, lidt low-key R&B og mere upbeat og frisk hiphop med elektro-feeling. Vi har skrevet en anbefaling af singlen “En Som Dig”, og her beskrives Kruses musik som “en karakteristisk og bemærkelsesværdigt velfungerende blanding af fusions-jazzet dance, traditionel pop og sprød hiphop.” På torsdag får han lov til at give den gas i Lille VEGA.

Her vil stå for warm-up og byde på svedige hiphop-beats. I starten af 2017 var han i DR’s Karrierekanon med singlen “Være Sådan Her”, og han er uden tvivl en fyr, man skal holde øje med på den danske scene. Orgie-E fra Suspekt har til Karrierekanonen udtalt følgende: Kå ligger 100% som man skal på det beat! Et hit, sikkert og friskt. Håber på at høre mere fra ham!”

De Lyse Timer + Slår Skår – Pumpehusets Byhave
I 2014 grundlagde Sebastian Vinther, Djarn Kargin og Andreas Sorgenfrei musikkollektivet De Lyse Timer, og i løbet af denne sommer har drengene udgivet deres to første singler.
Om debutsinglen “Blodmåne”, der udkom i juni, skrev vi, at de helt enkelt leverer gode, klassiske danske sange. Sorgenfreis bløde og behagelige stemme leverer en fængende popmelodi, rytmesektionen er godt smurt, og sangen er søbet i nordisk melankoli.
I dag er der premiere på gruppens anden single “Lettere”, og denne sang er en anelse mere rocket, en anelse mere ubekymret. Fælles for begge singler er dog en vemodig form for eftertænksomhed, og et fængende tekstligt univers, og foreløbigt har vi ingen grund til at tvivle på, at De Lyse Timer nok skal finde en fornem plads på den danske musikscene.
Bandet er desuden vores Ugens Upcoming i denne uge – læs mere her.

Læs også  Funklende nyt singleudspil fra Vera: Lyt til "Diamonds"

Med melankolsk, alternativ indie står Slår Skår for supporten til denne begivenhed. Kristian Saarup er manden bag dette soloprojekt med udgivelsen Fra Der Hvor Jeg Sidder Kan Jeg Bukke Bakkerne Omkring Mig. Med denne EP forsøger Saarup at skabe og berøre skrøbelige musikalske landskaber, og den dansksprogede, følelsesladte musik kommer helt sikkert til at fungere godt i sammenspil med De Lyse Timer.

Soleima – Lillefredag i Tivoli
Sarah Mariegaard laver smooth og sexet soulpop under navnet Soleimaog fik allerede fra udgivelsen af sin første single “My Boy” hurtigt stor anerkendelse. Hendes musik har stærke referencer til elektroniske musikere som blandt andet MØ og FKA Twigs, men besidder alligevel en helt unik lyd.
I 2016 startede Soleima ud med at blive en af VEGAs udvalgte, og senere på året spillede hun både på festivalerne by:Larm, SPOT og Roskilde. På by:Larm gav vi hendes præstation fire ud af fem stjerner, og vi glæder os over igen at have muligheden for at opleve den fremadstormende kunstner på en scene her i september.
I april måned i år udgav hun sit debut(mini)album NO. 14, og har for alvor vist at man med hendes musik i ørerne aldrig går galt i byen.

Fredag den 15. september

The Savage Rose + Tivoli Copenhagen Phil – Fredagsrock i Tivoli
Det er to store orkestre, der danner lydtæppe for denne fredag. Det første er The Savage Rose, som har været en af Danmarks største rockbands i flere årtier med legendariske Annisette i front. Hun er en af en stærkeste symboler på den danske rockscene, som hun har været en del af i over 50 år.

Denne fredag spiller de sammen med et andet stort orkester, Tivoli Copenhagen Phil, og der er utvivlsomt lagt op til en rigtig flot aften med overvældende klange fra det grandiøse symfoniorkester sat til Annisettes og The Savage Roses rå og forførende lyd. The Savage Rose har desuden spillet en række imponerende koncerter i det danske festivallandskab over sommeren, som burde give dig al god grund til at fange dem live, hvis du ikke allerede har været der.

The Boy That Got Away + Via Mala – Radar
Hvis man kan lide rock fra guldalder-perioderne i 60’erne og 70’erne, skal man tage til koncert med The Boy That Got Away. Deres ufiltrerede rock har en klassisk lyd, masser af energi og tydelig inspiration fra grungestilen. Med deres udtryksfulde og melodiøse sound leder det danske band tankerne imod kunstnere som Chris Cornell og Dizzy Mizz Lizzy. De har noget på hjerte, og de leverer varen.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

Dette kombineres med Via Mala, som blandt andet byder på Kashmir-lignende melankolsk rock. Forsangerens stemme minder også til dels om Kasper Eistrups, men er langt mere rå i udtrykket. Denne sættes ind i en svævende rockatmosfære baseret på flanger-guitar og akkordbrydninger, og baner vejen for både intime og mere storladne rockballader.

Lørdag den 16. september

The Attic Sleepers – Atlas
Den danske folkduo The Attic Sleepers består af sanger og guitarist Mathias Barfod og trommeslager Mathias Knigge. I fredags udgav de albummet Transit, og nu er de klar til at føre Atlas ind i deres drømmende, glædesfyldte univers med blød vokal, aktive trommer og percussion, og så ellers alt hvad den kan trække af instrumentale inputs. Der er både storslåede trompeter og strygere, guitaren implementeres perfekt i lydbilledet med en clean lyd og klaverroller benyttes til at danne overgange i fællesskab med reallyde og andet lir i baggrunden. The Attic Sleepers skaber et meget bredt og malende lydbillede, som lytteren føres igennem i ren velbehag.

Modern + Ea Kaya + Dj Cohnny Jazz – Pumpehusets Byhave: Afslutningsfest
Med deres nyeste single “Asleep” rammer Modern en clean indierock-lyd. Den københavnske trio er ganske ny og upcoming, og gæster altså sæsonens sidste udgave af Pumpehusets Byhavekoncerter. Vi er kæmpe fans af Pumpehusets projekt, og vil derfor i allerhøjeste grad opfordre til, at man griber denne sidste chance for at opleve Byhaven i år. Der er mulighed for at købe venezuelansk street food og kolde øl, og forhåbentlig skinner solen også på lørdag.

Som gæsteoptrædende præsenteres Ea Kaya, der har lavet musik siden hun var femten, og som har fundet sin egen personlige, stilrene og forførende pop-lyd. Christine Kiberg, kvinden bag Ea Kaya, er desuden en del af pladeselskabet No3, som blandt andre også huser CHINAH.

Hele arrangementet bliver rundet af ved DJ Cohnny Jazz, så alt i alt er der lagt op til en forrygende lørdag aften i pumpehuset – perfekt som opvarmning til en tur i byen.