Foto: Maggie Rogers/PR

Vi har samlet nogle af de bedste musikvideoer, liveoptrædener og andet musikrelateret, der er kommet ud den forgangne uge på YouTube.

Tilbage i tidernes morgen var YouTube et forum og samlingssted for musikere verden over, der ville dele deres musik med dem, der nu ville lytte med. Siden er klokken slået kvart i kattevideoer, men der er dog stadig en masse guld at finde.

Som noget nyt vil vi af og til samle det allerbedste fra YouTube til jer allesammen i én samlet artikel. For lige så forfærdelige opsamlingsplader er, lige så sjove er opsamlingsartikler. Og så er det vildt fedt at sidde på YouTube i arbejdstiden. Win-win, selv tak.

Vi starter med en af mine personlige favoritter. Maggie Rogers har haft lidt af en kometkarriere efter et YouTube-klip med hende og Pharrell til en musiker-workshop gik viralt, og siden da er hendes førstesingle “Alaska” gået hen og blevet lidt af et hit. “Alaska” er selvfølgelig kommet på Genius. I den forbindelse har Genius nu lagt en video op med Rogers, der selv fortæller historien bag sangteksten. Det er meget fint og simpelt uden at blive banalt, og det er poetisk på sin helt egen måde. Så synes jeg desuden, at det er så skønt, når musikere er helt nede på jorden og fuldstændig sig selv.

Læs også  Danske WIINSTON brillerer med stemningsfuld single og tilhørende musikvideo

Og nu vi er ved sangtekster. En YouTube-bruger har oversat The Last Shadow Puppets‘ småbizarre cover af den franske 60’er-crooner Jacues Dutroncs “Les Cactus”, fra fransk til engelsk. Ikke ligefrem raketfysik, men et ret godt eksempel på, at alt lyder godt på fransk. Også (især) når det er sunget af Alex Turner og med tyk engelsk accent.

Mykki Blanco har udgivet lidt af en kaotisk musikvideo til hans nummer “Loner”, hvor Jean Deaux er featuring. Det er en lille smule svært at knytte så mange ord til videoen, men hold nu op, nogle billeder Blanco får skabt. Vilde latexoutfits, parykker og falske skæg, glimmer og virtual reality (lader være med at komme med mit bud på, hvad brillerne viser lige her). Se den selv – og sørg måske lige for, at din chef ikke kigger med over skulderen.

Læs også  Schultz & Forever er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Og så er der en ny, sindssyg musikvideo fra OK Go. Har det lidt blandet med dem, for på den ene side er det nogle vildt ambitiøse og flotte videoer, de får lavet. På den anden side er det lidt skørt, at en musikgruppe kan leve udelukkende på deres musikvideoer, og de sponsorpenge, der typisk ligger bag. Det skal man nok ikke tænke så meget over.

Britiske The xx har for nyligt annonceret, at deres tredje studiealbum, I See You, er på vej, og at de kommer til Danmark til februar. Indtil videre har de udgivet singlen “On Hold”, som de var forbi Saturday Night Live for at spille. Super cool og fejlfri performance fra trioen. Jeg synes lidt, at de har sådan en elektronisk Velvet Underground-aura omkring sig. Og så giver de et rigtig godt bud på 2016’s mest akavede dansetrin. Se også lige vores bud på deres fem bedste sange her.

Læs også  Dusin: "Vi håber da på ligesom at kunne bringe noget andet på bordet også.”

Vi slutter af med noget stille og roligt. Franske La Blogothéque laver af og til nogle “Take Away Shows”, hvor de får kunstnere til at spillere deres musik ude i den virkelige verden. I denne omgang har Local Natives været forbi, og det er fuldstændig fortryllende. Der er så smukke vokalhamonier, at det næsten bliver helt terapeutisk, og så er der nogle helt fantastiske billeder fra Paris.