Foto: Bisse/Mia Rewitz

Der er sat punktum ud for 2016, og vi hjælper dig med at tage fat på 2017 og dine tømmermænd med en ordentlig spand guld fra YouTube.

Så blev vi endelig færdige med det herrens år 2016, der af mange betegnes som et af de værste i mands minde. Der har da også været en del støj på linjen, en del bump på vejen og uendeligt mange knubs og hudafskrabninger. Men, herregud, we made it, det er slut, og 2017 skal nok blive et killer-år for os allesammen, det lover jeg. Færdig.

Men det er slet ikke dét, det skal handle om nu (er egentlig også i tvivl om du overhovedet læser alt det her, og ikke scroller ned til videoerne). Nu skal det handle om vores tømmermænd og plejningen af netop dem, og til lejligheden har jeg gravet en ordentlig spandfuld guld og diamanter frem fra YouTube, mere eller mindre aktuelle, men allesammen lige hvad du trænger til på den her gudsforladte søndag. Lad os springe ud i det.

Læs også  Sunflower Bean lyser fredagen op med den nye single "Twentytwo"

Hverken ny eller aktuel, men det eneste du har brug for lige nu. Det slår mig gang på gang, hvor godt Rhyes musik egentlig er. Sæt det på, og så bliv i sengen i dag. Du har 364 dage til at få løbet den tur.

Hvis du ikke synes at Rhyes soulede nordic noir-R’n’B har hjulpet på det dårlige humør, er The Needle Drops liste over årets 15 dårligste sange kuren. Anthony Fontano er kendt som internettets travleste musiknørd, som han selv siger det, og samtidig er han også en af de mest velformulerede. Der er noget underligt passivt-aggresivt-terapeutisk ved at høre ham pinpointe hitliste-popsanges mangler milimeterpræcist.

Og så vender vi lige tilbage til den bløde musik for en stund. Lianne La Havas udviser her med en live-version af “Say A Little Prayer” en koloenorm mængde selvsikkerhed og kontrolleret vibrato, men samtidig udført med en underspillet charme og naturlighed. Det er jo i bund og grund dét her, det hele handler om.

Og nu vi er ved dygtige, kvindelige performere: Agnes Obel har med sit nyeste album udforsket et mere elektronisk og ambient lydbillede, og at se hendes komposition komme til live, her på KCRW, er utrolig interessant. Og hold nu op, hvor synger hun også bare for vildt.

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video

Bisse udgav tidligere i december sangen “Jul i Aleppo”, som en hilsen eller kommentar til de modbydelige ting der sker i den syriske by. Sangen er utrolig bar og direkte i sit udtryk, men de få virkemidler rammer totalt efter hensigten, og man bliver som lytter henlagt til en ærlig tankekonfrontation med alt umenneskeligheden der finder sted. Lad os allesammen håbe på at den her røgsky med kakafoni og kaos der er skyllet ind over Jorden, forsvinder i 2017.

Det blev lige til et hattrick med stille musik, så lad os få lette stemningen en smule med en af de vigtigste remedier til en god omgang tømmermænd: mad. Action Bronson har formået at kombinere sin rapkarriere med et job som mad-mand på Munchies, og hans nærmest poetiske beskrivelser af smagsnuancer og -indtryk gør det fornøjeligt at se og lytte på. Og så hælder han absurd meget olivenolie på, hvilket heller ikke er nogen dårlig ting.

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Franske Talisco, og nærmere bestemt videoen til singlen “Stay”, er noget der (indtil videre) ikke er blevet opfanget af vores radar. Det ændrer dog ikke på, at “Stay” for det første er en af 2016’s sjoveste og mest originale musikvideoer, og for det andet velsagtens en af årets bedste sange, efter min uforbeholdne mening. Den charmerende og eksplosive kombination af afrobeat, soul og fransk passion er simpelthen ikke til at stå for.

Så nåede vi så langt. Det sidste skridt vi mangler for at kunne begynde at kalde det her for en dag, er Chance The Rappers energiske performance af den livsbekræftende gospel-rap “Finish Line/Drown”. Hans nyeste album, der udkom tidligere i år, er et af årets bedste, og Chance har flere gange bekræftet hans position som et af de mest spændende navne på den internationale rapscene.

Vi håber, I allesammen har haft et forrygende nytår, og vi glæder os til mere musik i 2017.