Foto: PR

Denne uges fokus ligger i den tunge genrekategori. Vi har nemlig fokus på det danske black metal band Satanic Assault Division, som også er aktuelle med nyt album i april.

Bandet blev dannet i 2012 af to tidligere medlemmer fra folk/døds metal bandet Sylvatica (Thomas Haxen and Martin Hamann), og den spæde start var stærkt inspireret af det tidlige Satanic Warmaster, hvilket også førte til navnet Satanic Assault Division. Duoen kontaktede Jardén Schlesinger, som nu er guitarist i bandet, for at indspille den første demo Erasing Religion.

Demoen affødte positive reaktioner, blandt andet fra en lokal promoter, som tilbød bandet at spille et supportjob for det kendte black metal band Archgoat fra Finland.

Dette tilbud krævede ikke de store overvejelser, og Satanic Assault Division fik nu travlt med at få fat på en trommeslager. De kontaktede Danni Lyse Jelsgaard (Corpus Mortale og tidligere Svartsot), som anbefalede sin ven Ib Petersen, og to nye medlemmer var tilføjet bandet. Dermed lykkedes det at samle et live-band, og drengene i bandet besluttede sig for, at det her Satanic Assault Division måske havde potentiale til mere.

De besluttede sig hermed for at gå i gang med at skrive sange til et fuldlængde-album, som bandet indspillede i 2013 med titlen March To Victory. Ib Petersen forlod bandet i denne periode, og Michael ”Atziluth” Huhle (Blackhorned, tidligere Victimer/Illnath) blev hyret i hans sted, men også Michael måtte forlade bandet for at få tid til sit andet band Leadfreak. Til gengæld trådte Helgarm fra det københavnske black metal band Fjorsvartnir til, og bandet er nu fuldtalligt

Men intet er så skidt, det ikke er godt for noget. Takket være de mange udskiftninger i bandet, får man også en varieret og aggressiv lyd, der hælder til det ekstreme. Satanic Assault Division er også samlet af erfarne og garvede musikere fra allerede etablerede bands, og de har da også allerede opnået en del.

De har blandt andet spillet med de mægtige norske black metallere Mayhem, Bornholm og Merrimack, og du kan se frem til deres andet fuldlængde album Kill The Cross, som er lige på trapperne. Det udkommer nemlig den 21. april, og der bliver lovet satanisk vanvid ud over det sædvanlige, når Satanic Assault Division folder sig ud.

Du kan tjekke ud, hvad du har i vente her: