Tyler, The Creator – NorthSide Festival 2018

Tyler, The Creator – NorthSide Festival 2018

Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Green Stage
Dato: Lørdag den 9. juni klokken 17:45

Det var lige så støvet rejste sig under det hoppende publikum foran Green Stage på NorthSide, og Tyler, The Creator var i den grad i topform. 

Tyler, The Creator – NorthSide Festival 2018
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Stemningen er fuld af suspense foran Green Stage. En let byge lader regndråberne falde over de forventningsfulde festivalgæster. Det føles nærmest som om, at det trækker op til storm. Der er etableret et enormt build-up ved hjælp af en hymne og et beat. Det er blevet tid til Tyler, The Creator.

Heldigvis forsvinder bygen igen, og Odd Future-medlemmet kan i ro og mag indtræde den instrumentfrie scene (til en øredøvende larm fra publikum), hvor der er rigeligt med plads til udskejelser. Der er lagt op til en fest, for selv hans to DJ’s/hypemen (også fra Odd Future) er placeret helt ude i siden. Og festen starter med “Where This Flower Blooms (feat. Frank Ocean)”.

Tyler viser sig hurtigt at være en underholdende karakter, da han efter intronummeret udbryder: “Where the fuck am I right now – I’m in Denmark? This is fucking Denmark.” Han fortsætter med at tælle, hvor mange sorte mennesker, der er blandt publikum. Han kan ikke få det til så mange, men frygter ikke: “We are out-numbered, but we run faster”. Humoren fejler ikke noget, hvilket er til publikums store fornøjelse.

Læs også  Mød den nye danske R&B-kunstner Lasse Laurentius på nummeret "Helt Anderledes"

Tylers produktioner favner bredt inden for hiphoppens mangfoldige genre, da han både står bag helt tunge og aggressive rap-udfoldelser og mere tilbagelænede grooves med lækre flows. Og jeg skal lige love for, at koncerten strakte sig fra den ene ende til den anden undervejs. Fra det ene øjeblik til det andet gik dynamikken fra at være helt low-key til at være totalt smadder – og så tilbage igen.

På eksempelvis “Boredom” er vi helt nede i gear, og Tyler viser sig som en ægte publikumsmand: han sætter sig ned til publikum og er i øjenhøjde med dem, mens han rapper. Han er afslappet og cool, og det er befriende – særligt fordi det ender ud i fællessang.

Med “911 / Mr. Lonely” får publikum også hele Tyler-paletten at mærke: Der er alt imellem groovy beats, hånden-i-lommen-attitude, smooth dans og aggressiv rap, som giver en vildt god kontrast. Der er desuden fællessang igen, og så er der beat-drops, som får både Tyler og publikum til at gå amok.

Læs også  Anchor Awards 2018: Og de nominerede er...

Under “Tamale” kan man se, at der sker noget ovre på den anden side foran scenen, for det begynder at støve op i luften. Og da det hele peaker efter et mega-suspense ved den allerførste tone fra “Who Dat Boy”, bliver det klart, hvad der foregår. Under nummeret er der moshpits til højre og venstre, og imens publikum vælter rundt mellem hinanden i højt humør (og stadig synger med), står støvet op fra ‘plænen’ foran Green Stage.

Mr. Flower Boy er fuldstændig overlegen og selvsikker hele vejen igennem. På “IHFY” viser han et vanvittigt godt flow som lyrisk storyteller i samarbejde med sine hypemen, inden nummeret munder ud i en hiphop-sjæler. Han er også velplaceret, når han sidder i skrædderstilling på en højtaler til lyden af det mere lowkey track “November” – og publikum føler den virkelig (frem for at kede sig).

Med andre ord når han stemningsmæssigt hele vejen rundt med den her koncert, og der er imponerende velfungerende overgange – fra tungt til chill til smooth til hurtigt til moshpits til tilbagelænethed siddende på en højtaler. Tyler charmerer alle med casualness, fingerknips, aggressivitet, humor, dans, tungen ud af munden og meget, meget mere.

Læs også  Unknown Mortal Orchestra vender tilbage med efterårskoncert i København

Da settet lakker mod ende, tager vi lige en tur mere på dynamik-rutsjebanen. Tyler beder os bruge vores sidste energi og “lose your fucking mind”. Og det skal vi gøre til megahittet “I Ain’t Got Time”sammen med ham – før han skal ud og have et bad, køle sin d**k af og tilbage til L.A. (som han selv siger det). På afslutningsnummeret “See You Again” er jeg stadig imponeret over, hvordan det går fra helt ned i gear (med Tyler siddende midt på scenen), videre til fællessang, og så til endnu et beat, der dropper til publikums store begejstring.

Efter koncerten er mine shorts fuldstændig støvet til, og mit snot er sort, da jeg pudser næsen. Men jeg fik, hvad jeg kom efter, og det gjorde resten af NorthSide også. Tak for rutsjebaneturen, Tyler. “Later”.