Foto: PR (Copenhagen Records)
Venue: Train
Dato: Lørdag den 25. november 2017

Train blev lørdag aften indtaget af Scarlet Pleasure, der satte rammerne for en solid popfest. Den hypede trio, der netop har udgivet ny EP, formåede at spille hele den udsolgte sal op, der bestod af forventningsfulde og begejstrede publikummer.

Scarlet Pleasure – Train
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Med en netop udgivet EP er drengene fra Scarlet Pleasure draget på efterårsturné. I går nåede gruppen til Train i Jyllands hovedstad Aarhus.

Aftenen indledtes med warm-up i form gruppens egen DJ ledsaget af Oliver Kincaid, tidligere medlem af det opløste band Julias Moon. Det var dog et ret malplaceret act. Mens DJ’en stod ved pulten og “DJ’ede” derudaf rendte Kincaid rundt på scenen og dansede. Enkelte gange var han ovre og skrue lidt på nogle knapper på pulten. Det var forvirrende, og de to drenge lod til bare at have deres egen interne fest. Ikke optimalt for et warm-up.

Efter cirka 45 minutter med DJ og Kincaid kom drengene, hele salen havde ventet på, endelig på scenen. Listende ind med store smil blev de mødt med jubel og skrig fra de mange unge piger på de forreste rækker.
Drengene lagde ud med “Reflection” fra deres EP Limbo fra juni i år. Allerede fra start sås gruppens tydelige nærvær med publikum. Det var et band med selvsikkerhed og skarphed.
Efter “Reflection” satte de gang i festen med deres seneste radiohit “Good Together”. Drengene var tjekkede med stærkt lysshow og fed produktion.

Men selvom publikum virkede dedikerede og klar fra start, var det som om, det tog lidt tid for festen at komme igang. Det var først efter otte sange, da megahittet fra 2014 “The Strip” kom på, at festen for alvor skydes i gang. Og herefter var der ikke meget der skød showet ned igen. Drengene virkede skudsikre, og showet gik derudaf. Selv de mange forældre til de unge fans stod og svajede med ude fra siden. Bandets catchy popmusik brød tydeligvis igennem alt og alle.

Forsanger Emil Goll var charmerende og ydmyg, som han plejer, og sørgede for at have publikum med hele vejen. De mange ’call & response’ dele medvirkede især hertil. Han kunne få publikum til at synge med på alt. Men det virkede umiddelbart heller ikke svært for en, der bliver slugt med øjnene af de mange unge fans på de forreste rækker.

Lidt over halvvejs inde i showet smed gruppen et indslag ind, der skilte sig ud. Med introduktionen fra Goll: “Er der nogle, der er født i 80’erne?”, spillede de den berømte sang af Sting “Englishman in New York”. En lidt skæv sang til gruppen de dog fik pakket flot ind i Scarlet-indpakning.

I allersidste sang “Heat” bevægede Emil sig ned fra scenen og ud til publikum til stor begejstring. Hans tørklæde, som han havde hængende om hovedet hele showet, røg her af – igen til stor begejstring fra publikum. Han nåde dog ikke særlig langt ud blandt sine fans, men endte med at stå få meter fra scenen ude i siden. Det var lidt skuffende i forhold til, hvor langt ude blandt publikum, han har været til de forrige koncerter på turnéen.

Drengene kom tilbage på scenen og spillede ”Deja Vu” som ekstranummer og rundede aftenen af med et brag. De startede den A Capella, hvor Golls smidige popvokal fik frit spil.

Alt i alt spillede Scarlet Pleasure flot op til popfest på Train lørdag aften. Publikum var med hele vejen, og koncerten gik derudaf. Trods den lidt møjsommelige start formåede de alligevel at komme op på et niveau, der var bandet værdigt, og de fuldendte showet på den måde.

Koncerten bar dog præg af rutine, og selvom der ikke var noget at pege fingre af rent musikalsk (Goll havde dog et par toner i “Wanna Know”, der ikke var helt rene hele tiden), nåede gruppen ikke helt op på et niveau, hvor de kan kalde sig DK’s popkonger – men det var tæt på.

Anmeldelse