Foto: PR
Scene: Orange
Dato: Onsdag den 28. juni kl. 22.00

The Weeknd ankom til Orange Scene med en mængde store hits i bagagen, men formåede desværre aldrig andet end at holde en lidt tam popfest på den store scene. 

 

The Weeknd - Roskilde Festival 2017
2.5 Anmeldelse
Anmeldelse

The Weeknd startede koncerten ud med et brag. Det store hit “Starboy” bragede ud af højtalerne på Orange Scene, og canadiske Abel Tesfaye kom til syne. Ved tilsyneladende godt mod kom der adskillige opfordringer til at hoppe og synge med fra The Weeknd, men et par numre inde i koncerten, hvor der overvejende blev præsenteret nyere materiale, stod det klart, at det nok var alt, vi kunne forvente denne aften.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Med tre musikere hævet højt op under den orange teltdug, var der ingen tvivl om, at det var The Weeknd, der var 100 procent i fokus under denne koncert. Engang imellem hørtes en guitar intro/solo eller et trommefill, der gav koncerten en live-dimension, men størstedelen af den lidt over en time lange koncert lød som om, at det lige så godt kunne være backtrack med en forsanger. Lige så langt op under loftet, musikerne var hævet, lige så langt væk forsvandt de i lydbilledet, der dog blev båret sikkert hjem af Tesfayes glimrende popvokal.

Læs også  Janelle Monáe annoncerer nyt album med to singler og tilhørende videoer

Under koncerten nåede The Weeknd at spille sig igennem hele 17 numre, hvilket også vidner om, at det var mere “press play and sing” end en egentlig koncert med reelle og spændende liveudgaver af de store hits. Desværre. Med både “Can’t Feel My Face”, Daft Punk samarbejdet “I Feel It Coming” og “The Hills” fyrede The Weeknd ellers hitkanonen af til sidst til stor glæde for publikum. Mange af mine med-publikummer dansede da også på livet løs omkring mig, og et hurtigt blik rundt afslørede, at hvis promillen var høj nok, så kunne alle drømme sig væk til enhver teenage-værelses-førfest og føle, at de var på vej videre ud på eventyr i natten.

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

Selvom The Weeknd leverede sangene godt, og både virkede energisk og taknemmelig, blev koncerten på Orange Scene mere en afvikling end en egentlig koncert. Nu har jeg tidligere set, hvad de internationale popstjerner kan levere af underholdningsværdi til deres koncerter, og med Bruno Mars, Beyoncé og Justin Timberlake i tankerne, så leverede The Weeknd et middelmådigt og til tider decideret kedeligt show. Derfor kan min vurdering af koncerten også kun lande på middel.