Foto: Dustin Condren

Tre år er der gået, siden The War On Drugs’ mesterværk Lost in the Dream kom på gaden. Et album der i den grad fik begravet lytteren i tankestrømme, og hvor det samtidig føltes, som var man ved at gå i opløsning. Det er igen tilfældet på den fremragende, A Deeper Understanding.

The War On Drugs – A Deeper Understanding
5 Anmeldelse
Anmeldelse

De seks indie-rockere fra Philadelphia, giver atter sin lytter et stemningsfuldt album, hvor der er bevaret den unikke stemning, som gjorde Lost in the Dream til noget helt særligt. Lost in The Dream var et utrolig ærligt album, som ifølge forsanger Adam Granduciel, var det ærligste, han havde skrevet efter ture med depression og angst. De tre år, der nu er gået, har givet bandet, og ikke mindst Granduciel, god tid til at reflektere. Granduciel har denne gang skrevet en bunke af drømmende og troværdige tekster, som igen er til at mærke og føle på.

The War On Drugs gav os en lovende forsmag med de fire stærke singler,”Thinking of a Place”, ”Holding on”, ”Strangest Thing” og ”Pain.” I den flotte tekst på ”Pain” finder man albummets titel, da Granduciel synger: “give me the deeper understanding of who I am.“, og ikke mindst har ”Pain” en uimodståelig outro, hvor guitaren får lov at knitre i flere minutter.
”Thinking of a Place” bevarer fokus, trods sine 11 minutter lange spilletid og lave tempo. Nummeret bliver løbende udvidet med drømmende synthesizer, guitarsoloer og ikke mindst Granduciels behagelige stemme.
Klaveret på ”In Chains” får The War On Drugs op i det felt, hvor de lyder allerbedst med et omkvæd der får Granduciel til at stråle. Granduciels tekster er så ærlige og jordnære og giver dig som lytter en fornemmelse af, at der er en forbindelse mellem jer. Noget kun få kunstnere formår.

The War On Drugs har tidligere bevist, at de er blandt de bedste inden for indierock-genren, men fortsætter med at overgå sig selv. Fra den ambitiøse ”Thinking of a Place,” til den mere poppede ”Holding on” samt den sentimentale afslutter, ”You Don’t Have To Go,” har A Deeper Understanding en god variation.

The War On Drugs er nået frem til en mere udvidet lyd, som er endnu mere rig på forskellige elementer.
Det er imponerende, hvor meget det lykkedes dem at inddrage i deres musik, uden at det tager fuldstændig overhånd. A Deeper Understanding lyder stadig som The War On Drugs og indikerer, at de er utrolig selvbevidste.

For at kunne skrive tekster som Granduciel kræver det først og fremmest tid til at kunne mærke og erfare. Man kan derfor nok forvente, at der igen vil kunne gå flere år, før The War On Drugs’ næste udspil kommer. Men det er hermed bevist at det højst sandsynligt bliver troværdigt, tilbagelænet og ikke mindst episk.

Anmeldelse