The Vaccines – Sziget Festival 2017

The Vaccines – Sziget Festival 2017

Foto: PR
Scene: OTP Bank Stage by A38
Dato: Torsdag den 10. august kl. 22

The Vaccines spillede op for et soltiksramt publikum på Sziget Festivals næststørste scene, og leverede en rendyrket, energisk og attitudefyldt rockkoncert.

The Vaccines – Sziget Festival 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

På trods af, at solen for længst har skudt sine sidste stråler ned på Óbuda-øen i hjertet af Budapest, hvor den 25. udgave af Sziget Festival netop nu finder sted, er temperaturen udenfor stadig omkring de 30 grader. OTP Bank-scenen, der vel at mærke er et telt, er med andre ord lidt af en elkedel. Publikum kom stadig dryssende fem minutter inden koncertstart, vuggende, nogle i gang med at ramme en solskoldet brandert, andre i gang med at kæmpe sig mod ædrueligheden, alle i gang med at hydrere sig så meget som muligt, hele tiden. White Stripes’ “Seven Nation Army” (hvorfor og hvordan er det blevet en så universel ting?) bliver råbt alle steder fra. Det er lige så meget en boksering som en elkedel.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

På papiret er det en nem opgave at skulle spille et så tændt publikum op, men det kan lige så nemt blive en ulempe, som det kan blive en fordel. Der skal kæres, behændigt og elegant skiftes tempo og intensitet, så publikum konstant bliver holdt til ilden. The Vaccines sked på alt det denne aften. De sked på reglerne, på varmen og på os allesammen, og gjorde det med en knyttet næve løftet op i vejret.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Allerede fra første guitaranslag (efter at bandet var gået ind på scenen til temasangen fra “Game of Thrones”) var energien pumpet til top, og med et knaldhøjt tempo og hurtigt skift mellem sange inviterede The Vaccines os med ind i deres ærkebritiske, ungdommelige univers. Kvintetten spillede som ti vilde heste og lagde ud med et triumftog i form af nogle af deres større hits som “Wrecking Bar (Ra Ra Ra)”, “Teenage Icon” og “Post Break-Up Sex”, kombineret med et par nye sange fra det kommende album. Forsanger Justin Hayward-Young gik med brystet skudt helt frem og skiftevis spillede op, skabte sig og vred sig og havde resten af bandet i ryggen, der stod som en mur af ranke rygge og rock’n’roll-attitude.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Briterne formåede at holde energiniveauet oppe hele koncerten igennem, varmen til trods, og bedrog på uforklarlig vis nærmest at pumpe publikum mere og mere op, efterhånden som setlisten blev spillet igennem. De leverede deres ungdommelige guitarrock ligedeles charmerende og cocky, men af og til kunne man godt mangle, at de lidt mere rolige numre var blevet fordelt mere fair ud på setlisten, samt at tempoet ikke nødvendigvis hele tiden gik så vild en bølgegang.

Ikke desto mindre leverede englænderne en stor rockkoncert, men så igen – hvad forventede du fra The Vaccines?