Foto: Daniel Buchwald
Udgivelsesdato den 3/10/16
Pladeselskab: Flammekaster Records

The Love Coffin har igen skabt en EP, hvor de overbevisende leverer en blød og støjende lyd, på én og samme tid. Allerede efter at have lyttet Buffalo Thunder igennem første gang, har jeg svært ved at få armene ned.

The Love Coffin – Buffalo Thunder
5 Anmeldelse
Anmeldelse

De fem medlemmer af The Love Coffin er netop hjemvendt, efter en mindre turné i Europa, lige op til udgivelsen af deres anden EP. For et år siden udgav bandet den fremragende debut-EP Veranda, og forventningerne til Buffalo Thunder må siges at have været tårnhøje for mit vedkommende.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Buffalo Thunder åbnes med nummeret ”New Morning Light”, hvor en lyd af skrammel og skrig i løbet af de første sekunder forbereder lytteren på et eksplosivt støjrock nummer. Der kommer skam også knald på. Men det støjende og høje niveau, som vi ved at The Love Coffin mestrer så flot, træder først for alvor i kræft på det efterfølgende nummer, ”Never Knew Your Name.” Nummeret starter ud blidt med en country inspireret guitar, og selv brugen af tamburinen gør virkelig underværker. Kort efter brøler forsanger Jonatan Magnussen, ”set me free,” og det er her, at guitar og især trommerne hamrer løs og er et absolut højdepunkt.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Tempoet falder på nummeret ”Blind,” som er en imponerende sammensætning af en blid western inspireret lyd blandet med den dysterhed, som forfølger en gennem alle numrene. ”Blind” fungerer på samme måde som ”Black Shut Eyes” gjorde på Veranda, som et følsomt pusterum ovenpå al støjen.

”Sound of Warning” er placeret perfekt som EP’ens afslutning. Nummeret har en utrolig flot og betagende intro, og især dette nummer har klare forbindelser til 80’erne og 90’ernes rock.

Forsangeren Magnussen skal have stor ros for sin vokal, de bliver leveret som ingen anden. Han formår at have en god kontrol over stemmen, hvilket gør, at han kan lyde sårbar det ene øjeblik, for derefter at brøle ordene ud.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

I en tid hvor den danske undergrund sprudler med dygtige bands, er The Love Coffin alligevel det mest interessante band, ifølge mig. Deres evne til at kunne benytte inspiration fra vidt forskellige genrer er utrolig beundringsværdigt. Især den western inspirerede lyd, der ofte træder ind i lydbilledet, føltes så ægte. Man kan derfor undre sig over, hvor dette unge danske band har stødt på deres unikke lyd. The Love Coffin har gjort klogt i at bevare dette udtryk. Det lyder fantastisk, og man bliver fuldstændig opslugt af det.

Anmeldelse